Sooola titter fram






Buster fick ett grisöra av mig. Han tittade på det, på mig och sedan gick han till vårt lanne och började gräva ner det. Smart kille, spara på godiset till en annan gång. Sedan såg han ut som han gjorde också, haha.






Mina ögon såg vackra blommor som de visste skulle bli underbara fotografier


Bakade även lite gott i veckan och igår invigde mamma och jag vår espresso maskin vi köppt. mums!

Idag är det en underbar dag. Jag är ledig, solen skiner OCH det är inte svinkallt utan faktiskt varmt och skönt. Nu har jag besök av Buster igen. Ska ta med honom på en promenix i det fina vädret. I helgen flyttar moster. Lite tråkigt att inte ha henne lika nära. Men bara hon mår bra så är jag nöjd. 

I eftermiddag blir det en fika med Petra, Linn och världens goaste unge Mio =)



 

DONE

Hej och hå. B-uppsatsen är nu inlämnad. DONE. Bara den fysiska inlämningen kvar i morgon. Skönt. Hemma i morgon. No more Hyttan this weekend !

Igår körde Petra och jag ett easy line pass. Kunde kanske tagit i mer. Sen var jag hem till moster ochhämtade min glömda mobil. Buster blev så glad att jag kom och hälsade på. Han trodde att vi skulle gå ut och gå. Jag som hade massa energi från passet gjorde honom lycklig och tog med honom på en gå/springpromenad genom skogen. Solen tittade ju faktiskt fram lite. Inte kan man tro att han blir nio år i år, sån energi som han har lever han väl minst nio år till.
Idag var det tröttsamt med combat. Passet är ju faktiskt inte speciellt roligt. Men jag hörde att det kommer nytt pass snart ! Wiie =)

Gasen i botten hem mot Karlskoga idag från skolan. Upptäckte att kl redan var 17 när vi hade lämnat in uppsatsen på nätet och träningen började om 40 minuter. Ooops...
Skönt med en ledig kväll. det var otroligt skönt att vara ledig i tisdags också. Då hade jag tid att springa runt med kameran och ta lite kort. (Maria, tappa inte bort min laddare också nu!) Hihi ^^

Jag hade tänkt lägga upp lite bilder, men som anligt på kvällen krånglar blogg.se. Some other time.

Nu ska jag krypa ner och se om det finns nåt skojigt på tv. Tittar knappt på tv så jag har inte så stor koll.

Puss


Den varma kvällssolens strålar

Det finns egentligen inte så mkt att uppdatera vad som hänt i mitt liv den senaste veckan. Förra måndagen kom jag hem från Norge. Sedan dess har jag varit i skolan och gjort en jävla massa övertid. Ska det bli bra så får man lägga ner tid och engagemang. I morgon sker inlämningen av B-uppsatsen som vi levt med dag och natt. Bokstavligt talat.., även i mina drömmar.  

I morgon ska jag låta bilen vila eftersom att jag inte behöver in till lilla Grythyttan.

Känns som att det var ett tag sedan solen sken som nu. Fast det blåser och det är inte riktigt jättevarmt. Sommarvärme  vill jag ha. Har suttit inne hela långa dagen. Så nu ska jag bege mig ut på en låång promenix med min favorit kille och låta moster vila sina onda ben.


Nu är häggens tid förbi.


Foto: Kim Sartor©

Underbart är kort, alldeles för kort
Känner ni den varma kvällssolens strålar ?


Abstract

Dags för grillning lördag kväll. Sofies lilla sitta ute ställe, mysigt.
 
  
 De bodde lite ute landet, men för det betyder det inte att de bodde som på landet.
Någonting som både Sofie och jag älskar med våren är hägg. Är den inte underbar, luktar fantastiskt.

Vi gick en bit till en hamn. Såg vår kvällsmat... How about... some steamed mussels ;)

So simple, yet so delicious. Just how I like it
  
Efter maten gick vi hundra meter ner till havet och områdets brygga

 Norges nationaldag blev solig och till lunch blev det en lätt sallad med lite cider
   Kvällen bjöd på ännu en engångsgrill
fast denna gång nere vid havet. Vi hade så mkt grejer med oss. En hel matkasse, en kasse med filtar, en med dricka och en engångsgrill. Vi var fast beslutna om att en bensinmack borde ju ha en grill. Tankespridda som vi båda är bär vi in grejerna i bilen och drar. Köper vår engångsgrill och åker i ca 20 minuter för att komma till havet vid just den platsen sofie skulle till. Parkerar och när jag betalat parkeringsavgiften förstår jag... Vart är kassen med maten? Sofie, du tog den, Fan ställde du kvar den i hallen!!?? Ja, så det var ju bara att åka tillbaka.. Skräll att det var vi då.
 Jag gillar Marias kommentar om bilder man egentligen inte ser klok ut på. "det är ju tur att man är snygg, annars vore bilder som denna pinsam" Haha
Okej, det kanske inte riktigt är sommar än. Mrn vad slår egentligen grillat på sommaren?
 
 
I bird came walking by. He lstopped, looked strange at me, looked the other way and flew off. He did not want to be my mate

  

Nu gick det tydligen inte att lägga ut fler bilder för att det ska krångla. Vad är det för fåglar.. Är det gäss, de var så stora ?

Sen på tal om ingenting måste jag bara säga en sak. Såg på ett program som handlar om paris hilton. Såg bara en stund innan jag var tvungen att byta kanal. Ett helt program om att hon ska hitta en ny bästa vän och hon som vann var helt överlycklig och hon som förlorade skulle typ ta livet av sig. Jag menar, hallå, hur mycket kan man älska sig själv att man gör ett sådant program??! Pinsamt ju, dessutom är väl tjejen trettio eller nåt, lär dig att prata ordentligt, allt ska vara så gulligull.. Det är lika dumt som alla andra program som handlar om att massa människor ska tävla om en annan människas kärlek. Doin it for the fame. Cuz we wanna live the life of the rich and famous. Lady Gaga

Och någon träning blev det inte alls idag. Orken har blåst bort. Hoppas det slutar blåsa snart så jag hittar den...

Nu ska jag läsa och sen bli det bingen.

"did you cut your hair" 

La mia avventura in Norvegia

Kom hem från Norge igår. Spenderade helgen och lite till hos en av mina äldsta vänner Sofie. Där har hon varit aupair nu i ca 8 månader. En mycket vacker liten ö vid namn Nesøya, 15 minuter med bil från Oslo. Fast där var vi inte. Och vilken flyt att Norge vann så när man var där. Och så var det väldigt fint väder den 17 maj. Folkdräkter, flaggor och glada ansikten. Grattulerer på dagen var frasen man hörde ute på byn.
Eftersom att både Sofie och jag är så väldigt matglada blev det en hel del av det. Grillade vid fin utsikt och havet. Vad slår en varm solig dag med en engpngsgrill vid havet med sin bästa vän, inte mycket inte. I love bbq  =)

Combaten idag var halvt ofrivillig, ingen ork och inte värst kul. Sådana dagar har man ibland. Få se om det går bättre i morgon.

Mer historia och bilder om helgen i Norge blir i ett senare inlägg när jag har tid och ork. Nu ska jag läsa lite vetenskapliga artiklar. 





Buona notte

Bye bye Sweden and hello Norway...

Nu ær jag i Norge hos min Sofie. En skøn helg. 17 maj på søndag. Back in Sweden monday night. I morgon blir det lite upptæcksfærd och fotografering. Førhoppningsvis om vædret tillåter grillning vid vattnet :)

Take care! Hade som de sæger hær.

TUR

18.00
När jag kom hem från skolan kände jag att jag var tvungen att vara lite kreativ med mina händer. Tycker inte om att bara sitta framför en dator och läsa dagarna långa. Så jag bestämde mig för att baka lite bröd. Så nu har jag två bröddegar som står och jäser. Sådär ni vet bara slänger ihop nåt. Antingen blir det så bra som det aldrig blivit förr eller så blir det en riktig flopp.

Alla fall, när jag blandat i det ljumna vattnet i jästen i första bunken kollade jag i skafferiet och insåg att Shit, mjölet kmr inte räcka. Så jag åkte till konsum och köppte på mig lite. När jag sedan bilade hem hade jag en bil framför mig som hette TUR. Så nu går jag bara och väntar på att få lite tur, undra hur det utformar sig?
____________________________________________________________________________________
22.00
Till Helgen blir det plugg kombinerat med en efterlängtad vistelse hos världens bästa Sofie alias Fi :)
Fick ett telefonsamtal från moster Linda att någon hade tackat ja till hennes lägenhet. I morgon får hon besked om om den hon tittat på. Jag har en bra magkänsla, jag tror hon får den. Det var nog min TUR skylt idag. Jag är glad att någonting går hennes väg♥

Snart är bröden färdiga. Tänka sig vad man undviker plugg. Jag är inte alls typen som städar en garderob eller damsuger när jag undviker plugg. Jag hatar att städa, det gör jag bara när jag måste. Jag brukar oftast hamna i köket med någonting istället^^

Nu ska jag fortsätta med läsandet
Good night


Working on a dream

Idag sov jag alldeles för länge. Det är sjukt hur trött jag är såhär på våren. Jag kan sova hela dagar.
Inte alltid lätt att kombinera skola och koncentration med trötthet från pollen, gräs... you name it.

Idag ska jag läsa vetesnkapliga artiklar. Kan ju vara intressant, om det är av egen vilja. Vilket det iofs är eftersom att jag går i skolan frivilligt...

Är sugen på en resa. Jag är redo för ett nytt äventyr. Utanför Karlskoga...En resa i sommar är ett måste !
Jag får jobba på det. Working on a dream- en härlig låt från Burce Springsteen som jag lyssnar mkt på just nu.
Även broken strings med James Morrison och Nelly Furtado.

Lunchen idag blev vegetarisk, supergod Polenta med mkt smör och parmesanost. Babyspenat och lite annat gott. Mums


Ingen easy line blev det idag eftersom att jag är tidsoptimist och bokade för sent så det var fullt. Jaja, blir combat imorn alla fall.
Thats all for now. See u later mates :P

Hows it going

 Då ska vi se.
 
Där tog bilderna från Lördagen slut.

I veckan som gått har jag ätit en av mina absoluta favvor rätter hela två ggr^^
 Risotto.. MUMS!

Mamma har installerat ett växthus i vår trädgård. Det blir mkt gott att skörda!
  
Just nu ser trädgåreden ut såhär (bild1,2) Bild 3 är från förra sommaren. Underbart! Give me summer pls!

 
Titta så det kan se ut. Före och efterbild från fredag kväll. Mörkt, kallt, spöregn blev fin solnedgång


Världens goaste Buster. Jag fråga honom om han ville ha en godis. Då lägger han huvudet på sned så sött^^

Ciao

Two weeks

Har ni tänk på vad tiden går fort? Idag var det två veckor sedan jag lämnade London och St.Alban med underbara människor. Tänk att två månader kan ha så stor inverkan på en. Har nog inte gått en dag utan att jag minns tillbaka på allt lärorikt och roligt jag var med om. Ibland, för något kort ögonblick undrar jag om jag verkligen var där. Just för att allt gick så fort. Jag är inte riktigt bekväm med att allting är som det alltid brukar vara här hemma. Eller ja, jag längtade ju till det otroligt mkt i början. Som Sofie sa det.. Man längtar till det man är trygg med men när man väl är där känns det som att det kanske hade varit roligare om tryggheten kom på besök istället.

Ett alldeles för sent besök, men undra vad Norgebon skulle tycka om lite besök näste helg? Jag får höra mig för.

Mitt födelsedagkalas förra helgen ^^



Tokigheter från lördagen. Underbart att träffa alla vänner under samma tak som man inte sett på så länge. Love you guys♥
Och hit gick det bra, går inte att ladda upp bilder för tillfället, så det blir mer bilder senare..


Sahara hotnights

Idag har jag bakat och stått i. Fick nämligen fin besök av släkten och familjen Högberg. Blev lite chocolate caprize och pannacotta och ett stycke tårta. Happy birthday to me ^^

Igår var det dags att välkomna våren på riktigt med en stor brasa. Värsta fina vädret så det blev såklart lite grillning hemma i huset och så provade jag på viktors nyinköpta longboard. Cool. I tried to be cool, but I have no balance! haha











Tonight we're gonna celebrate and have a good time, celebration!
Tonight, Live on stage, Sahara Hotnight, friends and drinks. Lovely weather, what more can you ask for?

Party all weekend!
See ya! :)

RSS 2.0