Kolbulle

Tjena hejsan

Det muntliga gick bra, äntligen över och jag kan andas ut och bli av med min magkatarr!
Tack ems, skönt med lite uppmuntran<3
Hoppas du ska ut ikväll så vi kan dansa :)

Igår var det muntligt från 9-12, fast det gick över tiden.. Skulle vara på jobbet till 13 men kom ca 10 min sent. Väl där hade redan den värsta lunchruchen gått över och jag kände mig lite överflödig, menmen hjälpte till att städa alla fall..
Efter jobbet åkte sofia och jag till jossan, gick en promenad upp till hyttan med en väldans massa hundar. I Hyttan (haha som jag kallar grythyttan för) var det såklart kolbulle som lockade. Aldrig smakat tidigare, men det tyckte jag var rktigt smaskigt, fast det var lite degigt..  kopplade det väldigt mkt till raggmunkar, haha!



Idag har jag och viktor varit till marieberg och jag har schoppat för flera tusenlappar. Kände mig lite som blondinbella ;) haha
Nej, men jag har äntligen köppt en ny mobil. Med hyfsad kamera också ifall det skulle dyka upp ngt roligt att fota. Som en tallrik med mat tex :)
C902 heter den, det är ju ericsson så det ska väl inte vara så stor skillnad från  min gammla. så ska linda få min gammla också :)



Ikväll blir det party hemma hos linn som i måndags fyllde 20 år. Nu är hon stor :)
Sen blir det alla fall utgång för mig och sofie och förhoppningsvis träffar man emma sofia och jossan på statt också^^

Nu ska jag take a dusch!

Ses ikväll
Puss

Nervig

Är ganska hyper, nervös. Kl nio börjar redovisningarna, muntliga!
Min grupp har redovisning 10.30 vilket är näst sist vilket i sin tur är väldigt jobbigt för det kunde vara skänt att få vara först och få det hela överstökat.. meeeen varför skulle det gå för, när det kan gå emot?

Ja, hinner inte riktigt skriva allt jag skulle vilja, har inte skrivit på ett tag, har varit väldigt mkt skola och jobb de senaste två veckorna och jag har väl mått bättre. Tidiga mornar och sena nätter är vad det är. Kl 12 idag mår jag garanterat bättre för då är det över!! Detta plågsamma helvete!
Direkt efter sticker jag till golfen för akutinryck. Hjälp behövdes. Tur att jag var ledig resten av dagen då...

Magkatarr har jag haft hela veckan, pga det muntliga, men har käkat diverse tabletter mot det osv...
Usch nu börjas det snart, kommer antagligen inte fatta vad någon annan säger eftersom att jag kommer oroa mig för vad jag själv ska säga.

Shit this is it!
Kanske hörs senare!

Lyckospark!
Puss

Näringslära, det medvetna köket

Med Cecila Magnusson Sporre. En ny lärare på skolan. Har mkt erfarenhet av branschen. Jobbar i bla. grekland ett år tokyo 4 år. Selma lagerlöf osv. Mkt duktig och även författare till boken, "alla hjärtans mat"

Jag älskar det medvetna köket!!!
Det är precis vad det låter som,man ska vara medveten om vad man lagar för mat, vad det innebär, innehåller och gör med kroppen.
Idag har vi lagat, quinoasallad, böner hit och dit, linser, rotfrukter, hummus, dipp, lammfärsspätt, lax, pumpasoppa, linssoppa, fullkornsbröd, yoghurtpannacotta med limemarinerade hallon (favorit) Och en lätt morotskaka. MUMS!

Sedan lade vi upp fint och dukade upp i ett rum intill satte oss ner och åt massa gott^^
Tog lite bilder faktiskt^^


Lax marinerad i vitlök, lime, ingerfära och salt, stekt i ugn med sesamfrön. Till det en wook på diverse grönsaker. Fisken var fantastiskt god!


Min quinoasallad, med kikärtor, sockerärtor, paprika, rödlök, ingerfära och lime. Till det en yoghurtsås med honung och citron. Tyckte det var jättegott.






Skulle kunna leva enbart på sån mat. En fet potatisgratäng med bearnaise... nee tror inte det. Jag röstar för det medvetna köket!

Annars har jag provbakat korvbröd idag till skolan. Ska göra några ändringar.
Nepp, nu blir det sängen, imorn går det i ett. Jobb på bofors kl 07.00, sen combat på kvällen.

God natt!
Puss

Monday

Hej bloggen..
Idag är jag en trötter.Tror att jag är så trött av att jag provade på core i söndags. Tror hela kroppen tog stryk av det... Igår var det combatdags i en timma, körde hårt och efter det tog fia och jag 1,5 timmas promenad med Virpan. Så då var jag sluut. Idag med.
Klockan ringde 7 imorse, en trött jag steg upp, gjorde frukost, strök min kockrock, tog en dusch, tvättade håret. Och allt det hann jag med på en timma. Klockan åtta var jag påväg till Hyttan.

Där väntade en lektion med kött. Ett lamm låg på bänken. Johan (läraren) visade hur man styckade ut delarna och sedan fick vi stycka de små delarna. Bakben, framben, revben osv. Jag tog en revbensbit och putsade ut allt kött, som sedan gick till våra lammkorvar vi gjorde, som vi för övrigt ska ha till debutant. Så sen stoppade vi korv. KUL!

Fick även en ripa och en orre att dela på hela gruppen, bryna på och in i ugn. Var bland det äckligaste jag smakat, INTE värt det dyra priset kan jag säga. Fick också prova ankbröst, men det har jag ju gjort förut, det är gott.

Jag styckade ut en hjortstek också. Det var lite läskigt först, men sen tuffade jag till mig, så svårt att veta att man gör rätt när man aldrig gjort det. Men jag fick ut en del ^^

Väldigt rolig och lärorik lektion, har lärt mig massa!!

Imorn blir det medveten matlagning i metidköket.
Menyn till debutant är klar och jag och cicci ansvarar för en av förrätterna. Känns bra. Ska kolla lite recept bara.
Har massa jobb i skolan, muntligt nästa vecka, tre varmrätter som ska sättas recept, massa regler, ska vara ekologiskt, näringsriktigt osv, måste använda speciella program för att räkna ut. Planera debutant, möten var och varannan dag. Föreläsare som går över hela tiden...
Dessutom har jag lovat bort mig på jobb torsdag, fredag,lördag OCH söndag. Torsdag på bofors och resten på golfen. Jaja, pengar är ju bra. Tänkte träna core idag 17.30, men kom inte från skolan fören 17. Så det sket sig. På torsdag går jag alla fall bara till ca tre, halv 4 kanske. Så då blire combat!

Nu ska jag till viktor och mysa :)

Puss

Mat tävling,loka brunn och alkohol

I fredags var det ju föreläsning, tråkig, gjorde ingenting på kvällen. Hade tråkigt, ensam. Gick och lade mig tidigt.
På lördagsmorgonen kom fialotta och hämtade mig och bilen gick mot kedjeåsen. Där var det en form av minimarknad. Men vi var där för att hejja på Jossan som var en av tre tävlande. Tre kockar tävlade om vem som gjorde bäst mat. Jossan vann såklart, hon är jätteduktig! Vi var barnvakt åt lilla Ossy medan matte lagade mat. Han och Vera som är så kära lekte vill jag lova, släppte dem på en äng och jag försökte ta lite bilder. Fick endel fina :)
Käkade lite köttfärssoppa, den var god för det var lite kallt ute. Sen åkte vi hem. Med planer om att kanske sticka ut.

Senare under eftermiddagen fick jag ett samtal från Cicci. Hon hade lite småpanik. Ca 70 gäster och bara två kockar i köket. Klart jag ställer upp. Så kl 18 var jag uppe på lokabrunn och hjälpte till med maten. Det var kul, trevliga människor. Kanske blir fler ggr. Kul att prova på nya kök.
Hemfärd runt halv tio tiden. Ringde sofia som var hos jossan. Hem och hämta vin och sen begav jag mig till landet^^
Trevlig förfest hos Jossan med mkt "skön" sång från sofias håll, haha. Sen bar bilen av till statt, redan här snurrade det för fullt. Tror aldrig vi kom dit! In på harrys och sen är natten lite suddig. Dansade en del, träffade Emma, det var kul :)
Sen började tryckarna inne på harrys så då stack sofia och jag. Sen gick jag hem till viktor och sov. Fast själv för han var i örebro eftersom de hade spelning där. Hade varit skönt att sova hemma, men det snurrade på tok för mkt i mitt lilla huvud för att jag skulle orka det. Tyckte det tog en evighet bara att komma till Gustavsgatan från statt.

Stekte lite chickenbitts och sen somnade jag bums, en karusell.
Jättekul kväll, det måste göras om!

Idag har jag haft en del ont i huvet. Åkte upp till travbanan så vera fick laka lite med ossy. sen hamnade sofia på hästen, haha. Jag vågade inte, orka nya ihjäl mig, annars är det kul att rida.
Sen hämtade jag bilen hemma hos henne.
Och senare på kvällen var fia och jag på core 45 min.

Haha vilket skämt säger jag bara!! Jag alltså, haha hade inte en enda muskel i kroppen. Orkade ingenting. Ska verkligen fortsätte med det, det behövs. Haha skratta bara!
Och slutligen nuläget, nu är jag hungrig. Ska hitta nån god mat i kylen, tror det fanns.


        

   

Här är lite bilder på hundarna när de leker. Så söta och vera kan nog bli fotomodell^^
Jossans bord, tror inte hon vill vara med på bild så maten får tala för henne (istället för tvärtom) Jossans rätt var Entecote, den längst bort. Hon vann på godast smak, enkelhet osv. Brabra!

Kollar lite på Bridget jones nu på trean, älskar de filmerna!!
Nu blev det långt...

Imorn blir det skola och combat på en måndag!
Sleep tight
Puss


A smelly one

Då ska vi se. Torsdag. Skoldag, tråkig och lång. Första föreläsningen på förmiddagen var iofs bra, Presentationsteknik. Inför vår muntliga uppgift på 20 minuter som jag typ inte fattar någonting om som vi ska ha snart!! Jaja..
Sen var kl 11, dags att avsluta den föreläsningen.
11.00 möte med kockarna om debutant. Menyplanering. Fingerfood/förätt, varmrätt, dessert, osttallrik osv...
Mötet pågick till 12.30 och hade kunnat fortsatt hela dagen lång omd et inte vore så att man var tvungen att äta innan andra föreläsningen kl 13. Hållbar utveckling. Vad är det? Ja, en bra fråga med många svar...
Det är intressant, men för komplext när man inte är så insatta, vilket alla fall inte jag är och säkert många med mig... Uppgiften blev inte speciellt lättare att förstå.. Har ingen sån hjärna tror jag...

Här följer ännu en av sofias och mina hundpromenadhistorier... onsdag
Efter en lugn och tidigt dag på jobbet  bestämde vi oss för att ta med Boris och Vera ut på en promenad i Granbergsdal. Hem och byta om, gummistövlar och regnjacka. Blev upphämtad, hämtade upp Boris och sen åkte vi iväg. Skönt med en lång promenad. Vi började i uppförsbacke, brant. Bra för mig :P
Boris ocg Vera var lösa och lekte för fullt. Vi gick och gick. Följde en stig som vi efter ett tag upptäckte hade försvunnit. Kom sedan till ett tjärr som vi nästan trampade ner, klättrade över stenar och stubbar för att hitta stigen igen. Slutligen kom vi ut på en grusväg, som sofia inte hade tänk att vi skulle gå på. Men nu hittade vi ju ändå någonting att gå på. Så där gick vi i lugnan ro. Hundarna springer fram och tillbaka, in i skogen för att upptäcka. Upptäcka som sedan för oss blev en hemsk upplevelse. Ut kommer Vera, jätteglad. Sen kommer Boris, ännu gladare. Heeeeeeeelt brun. Full av......jaa, SKIT!!

Hundrackarn har rullat sig i skit! BLÄBLÄblääää. Så, där var vår resa förstörd för han gick ju framför oss hela tiden och det stank! Vi gick till ett hus där fia kände några och fick låna två hinkar med vatten så jag åtminstonne kunde skölja av det värsta.... uschusch, det var inte fräscht. Stackars sofia som fick ha honom i sin bil. Jäkla bushund!
Någon som vet varför hundar rullar sig i skit, har fått för mig att det kan vara ganska vanligt..?

Jaja, nu blev det himla långt här. Imorn är det skola. Inget jobb, middagen blev avbokad. Så då finns det tid till annat.
Annars var det som vanligt combat idag, längtar tills den 22. Nytt pass..
Sen åke jag till viktor. Lagade mat. Stekt kyckling och rotfrukter i ugn. Zucchini, morötter, paprika, vitlök och polkabetor^^ gottgott. Tyckte viktor med.

Nu ska jag gå och mysa med viktor.

Godnatt
Puss

Vegdag

Hello igen!

Dagen i köket var riktigt lärorik och kul. Dagens tema var som sagt vegmat. Så otroligt viktigt och jag tror att många ställen rynkar på näsan när gäster vill ha vegitariskt. Kul tycker jag, man behöver satsa på det vegitariska på menyn, inom ett par år är man som som krögare kanske lost om man inte har bra vegmat på menyn.

Så då ska vi se om jag minns vad vi fick göra då.
Först, skala en kronärtskocka och i princip göra vad vi ville. Jag valde att koka min i en god buljong jag gjorde av färska örter (när vi ändå har en örtträdgård på skolan) och lök och vitlök.
Seen står det typ still, ajs skit i ordningen. Vi fick koka blomkål göra puree och sen använda den till en bechamelsås. Typ. Körde vanlig bottenredning och lite mjölk sedan resten av pureen som vätska. Mixa och lite ost, kryddor. Sedan in i ugnen, skulle bli en suffle. Det har jag faktiskt aldrig provat, men det var riktigt gott. Grönsaker är underskattade,.

Sedan hade vi rotselleri som vi fick forma hur vi ville, fixa nån buljong och vacka den sen in i ugnen. Inte så gott, men det kanske vagitarianer tycker :)
 
Vi använde oss även av svartrot. Dom skalade vi, blancherade. Gjorde en frityrsmet. Som för övrigt var skitlätt. Äggula, mjöl och typ öl om man vill. Sen pannerade vi dem med svarta och vita sesamfrön. Till det gjorde vi en valfri sås. Vi valde aioli. Den blev sååå god. Jätegott att dippa med svartroten. Så fick vi handskas lite med polkapeta. Vilken fin rotfrukt!! Och god också, perfekt att skiva tunnt och sen på med en citronvinigrett.
 Denna bild var den enda jag hittade på nätet. Men den är ju givetvis snyggare om man skär den i runda bitar, blir skithäftigt. Smakade lite som morot.

Vår nya lärare Johan är väldigt bra. Pedagigisk och lugn, förklarar på ett väldigt bra sätt. Nästa vecka blir det ett lamm, som vi ska skära ut styckdetaljer av. Johan frågade om det var någon av oss som var känsliga mot blod och så, för han ,menade på att det kan ju bli en rätt påtagande lukt. Haha jaa det vet man ju inte nu sa jag. Det märks ju då. För han hade tydligen haft tidigare elever som svimmat. Men vi får väl se..

Annars har dagen varit lite seg, känner mig inte helt 100. Halsen känns. Vägrar att vara hemma från combaten på torsdag. Men vilar mig från tills dess, ingen spinning alltså...

Sen måste jag bara säga att när jag i morse satte på mig mina skolkockbyxor fick jag knappt igen dom! Shit pommes frites, bokstavligt talat. Jag måste ha lagt på mig ett bra par kilo i sommras. Haha. Skulle verkligen behöva spinna idag. Men nu är jag ju lite sjuk, är sugen på pizza som jag varit i över en vecka och godis av enspeciell anledning :P
Nåt av dem kanske det blir till kvällsmat, för att bota min påträngande huvudvärk.

Nu blir det nog lite vila av. Imorn är det litte jobb igen. Sen vill jag bara tillägga att jag har feber och att det är lite synd om mig :(

Ha det gott
Puss

Morgon

Morgon! Jag hoppar God. Känns inte som en god morgon. Igår började jag nysa och idag´vaknade jag med lite ont i halsen. Jag  avskyr att ha ont i halsen :[
Så jag gick upp åt några mackor och gjorde mig lite honungsvatten. Gott och varmt för halsen. Resten av dagen blir till att gå på ipren!
Har ju som tidigare sagt en ganska lång dag i köket. Hoppas jag hittar någon bra att jobba med nu när jag inte ens hamnade i samma grupp som min tidigare kökspolare Cicci :(
Blir nog ingen spinning för mig idag om jag känner mig krasslig när jag kommer hem. Haha, tänk vad synd... :P

Nu ska jag göra mig i ordning och bege mig till Grythyttan för en lång vegdag.
Kom på att jag gkömt köpa lås, så jag får väl ha alla grejer i bilen och inte vara nåbar på hela dagen!

Hejdå!
Puss

Rosa kaka och livsmedelshyien

Hej hopp!

Idaag har jag jobbat på golfen. Lugna puckar där. Efter en lugn och ovanligt kort dag var jag hemma runt fem. Kollade lite tv, nu när jag bytt ner min goding 14 tummaren som vi haft i vardagsrummet, skönt med tv ;)

Bestämde mig för att laga en god linssoppa, åkte till kronhallen för att köpa paprika som är så gott att ha i. Väl hemma, hade jag börjat steka på löken och linserna. SÅ kom jag på, just det. Jag ska nog ringa och boka combat tills imorn. Så jag ringde, klockan var 18.20.
- Hej, jag vill boka combat tills imorn
-Det är ingen combat imorn
-(fan också är det inget, tänkte jag)
-Vi har nyaa schema nu vet du
-jahaaa, nej det visste jag inte
-det är combat idag
-IDAG?! Men jaha, är det måndag idag?
-öö, jaa, det är måndag
-jaha, men oj vilken tid är det då?
-18.40
-oj, finns det några platser kvar?
-Jajjemän!
-okej, men då kommer jag!
-vad heter du?
-haha, kim. Men du behöver inte nummret nu va det är ju typ bara tio minuter kvar?
-haha, nej det behövs inte
-okej. haha, hejdå!

Lång dialog, men ja det blev lite av impulscombat idag. Vad knäppt, att ha det på måndagar..
Aja, skönt var det och nöjd bev jag. Funderar på spinning imorn, hm...

Igår bakade jag en rosa kaka som mamma fick ta med sig till jobbet. Den var mumsig^^
Sen gjorde jag gulach och idag har jag gjort linssoppa. Gottgott!




Sen vill jag bara säga att jag är bäst för att jag klarade min omtenta i livsmedelshygien. VG och näst bäst poäng, haha den ni. Så då blev jag jätteglaa :)

Ja, sen var det nog slut¨på roligheter för idag. Imorn blir det grythyttan kl nio i köket. Dagens lektion är vegmat. Ska bli spännande. dock 9-16, vilket känns lite långt, men är det kul så vet vi ju att en dag i köket kan passera så fort . Så vi får se om jag orkar spinning, kanske gym ^^

NU ska jag sova
God natt
Puss

Lördag är utgång

Tjenixen!

Jaha, känner mig inte så aktiv på bloggen. Ibland orkar man inte. Speciellt inte när man går i skolan och jobbar samtidigt. Kommande vecka består av tre dagars skola och tre dagars arbete. Det är tufft att var afattig student. Har bara 50 % nu av lånet. Behöver ju inte ha 75%. Jag bor ju ändå hemma och mina största kostander är ju bensin på dryga 2000 i månaden.  Intresseklubben antecknar....

Jaa, i veckan har det ju varit skola. I tisdags var jag ute med vera,buster,boris och fia och gick. Den vanliga rundan och så har vi dem lösa. Så kommer vi ut vid träningslagret. Där är dörren som nästan alltid  står öppen. Vid ingången står sofias faster som just skulle in och träna. Hon blev glad av att se Vera och ropade på henne. Vera som alltid är glad sätter full galopp mot henne. Så gör även buster och boris (satans bushundar!). Så till mitt problem. Vera stannar vid sofias faster och mina hundar fortsätter in, IN på träningslagret!!! Hallå, pinsamt, jag kutar efter, springer in med andan i halsen, vrålar åt hundarna att komma ut bland alla människor som stod i kö JUST då. Ber så hemskt mkycket om ursäkt och går ut där ifrån muttrandes på hundarna. Haha det är ju kul nu. Men grejen var att jag en timma senare skulle dit för att combata, så jag kände att jag behövde be om ursäkt en gång till. Men det var ingen fara. Folk blev nog lite förvånade bara :) haha, bushundar, men de är goa ändå ^^
Tur att Vera är smart alla fall :P

I fredags var det fikatime på melkers med the old times gänget ^^
Skönt att se alla igen, det är ju inte allt för ofta nu för tiden när alla har så mkt på sitt eget håll...

Igår var det litte fest. Blev hämtad av sofia, gjorde oss i ordning hemma hos henne. Sen blev vi hämtade av cicci som vi var hos. Jättefint hus hade de. Sen bar det sjungandes till "fångad av en stormvind" av till hotellet. Ingen av oss var intresserade av bwo, tror jag skymtade sångaren, mer intressant var det inte. Vi gick till baren, väntade på att de skulle sluta spela så vi kunde skaka rumpa på dansgolvet. Träffade även emma som vi dansade med en stund också. Hoppas det är bättre idag gumms...
Sen tog kvällen slut och vi fick skjuts av ciccis man, lyx att slippa gå!

Och idag då, jo vaknade 08.30 och var jättepigg... Jag som ville sova massa. Menmen, min "säng" eller även kallad bäddsoffa är inte så skön efter att ha använt den som säng i över två år.. Ska bära ner den riktiga nån gång i framtiden. Helst avallt vill jag ju slippa det och bara flytta till ett eget ställe. Meeen det kommer ju ta ett tag.

Nu ska jag gå och kolla till min gryta som har stått på spisen i över en timma. Gottgott. Fast jag skulle vilja ha pizza tror jag ^^

Puss

Åter i Grythyttan för studier, år två

Här tog den nya skolveckan slut. Torsdag. Studiebesök imorn till broby och karlstad, typ förpackningsdesigt... mjölkpaket. Nejtack. Är det inte obligatorsiskt spenderar jag min dag på något annat vis. Fast det är ju bra att de annordnar...

Kom hem från ett skönt combatpass för en stund sen. Antingen gick det extra bra idag eller så börjar jag få liite av min kondition tillbaka. Ingen Sofia syntes till, blev nog jobb, var en sen beställning om jag inte minns fel.

Den nya skolveckan känns bra. Men har som vanligt fått magkatarr för att jag ska oroa mig för allting. Ett grupparbete som vi är tre st i. Minns inte när det ska vara färdigt, men inte har de lagt upp det på black board än alla fall.. Typiskt lärare!??
Ska snacka om typ spannmål, baljväxter osv i 20 jävla minuter. Inriktning ekologi och etik... Otydliga instruktioner än så länge. Jag hatar att prata inför folk. Jag vill laga mat, inte ha muntliga föredrag.

Igår satte arbetet och planeringen med debutantmiddagen igång. Jag säger bara "here we go again" Fast i våras var det ju 400 gäster vi planerade för. Nu är det bara 200 så det blir lättare. Dock har för många kockar anmält sig till köksstationen så det blir antagligen lottning och det innebär att jag säkert inte hamnar där... jaja, får väl se.
Är ledig tills tisdag nu. Då är det första kökslektionen och det blir vegmat. Kul! så får vi se vad den nya läraren går för. Går antagligen inte att jämföra med Heinz och Dieter...

Jaa, tre arbeten att göra plus planera inför en debutantmiddag... känns bra...



Här är jag, svettig, trött och nöjd med passet! Har även bytt hudfärg till röd, haha ;P


Nu ska jag iväg och träffa viktor utan för kronhallen så ska vi köpa taco för det älskar jag!

Puss


Lite "behind"

OKej, jag vet att jag är lite "behind" Men. Idag har jag laddat ner SATC filmen och har just tittat klart på den. Det är nog en av de bästa filmerna jag sett. Haha, har suttir här och tjötigt för mig själv, så himla bra! Kunde inte ha slutat bättre. Verkligen värd!

Hm, skola imorn... insåg tidigare idag att jag behöver köpa böcker för drygt 1000 kr. Inte inräknat i mina planer. Men det är väl bäst att göra så... Hade tänk spara pengar till halvårskort. Få se hur mkt nästa lön bjuder på!

Nu blev jag riktigt hungrig också. En macka är inte så lockande, men det är nog det enda som finns att erbjuda....
Sen blir det natten, ska ju fan upp imorn, börjar inte fören 13, men ändå.



GodnattPuss

RSS 2.0