Update

Dagarna kan gå upp och ner. Denna dag har varit en bra dag. Har inte känt mig helt dålig.

Förra veckan fick jag alla fall beröm av sous chefen för att jag hade skurit gräslöken så bra och idag var det en annan som sa det igen, haha något ska jag väl vara bra på alla fall!


Förra veckan lämnade jag som sagt pasta sektionen bakom mig och började idag på sous. Var nervös, inte lika nervös som inför pastan dock. Då skakade jag om händerna hela första dagen. Idag var det otroligt lugnt. Ska dåliga tider komma till St.Alban också? Eller ja, till viss del har det nog redan gjort det.


Det vore ju en synd i helvete om en sådan bra restaurang skulle försvinna pga. lågkonjunkturen. Sådan kvalitet, säsongstänkande, fina råvaror. Människor som bryr sig om vad de tillagar, respekt för maten. Ständigt nytänkande och nyskapande av nya rätter. Bra, nyttiga rätter. Inget jätte fett, inte överdrivet med smör och grädde. Framför allt, värdskapet.


I skolan får vi all lära om detta omtalade värdskap. Här, i mitten av centrala London på St.Alban har jag fått uppleva det. Sätta dessa fina ord i praktik.

Att praktisera det man lärt sig i skolan är det viktigaste. Jag kan helt ärligt säga och stå för att jag lärt mig mer under dessa fyra, snart fem veckor i London om man och hur kök fungerar än vad jag lärt mig på två år i skolan. Allt handlar om att öva med händer, ögon och öron. Inte bara penna och block!


Är lyckligt lottad som hamnat på ett sådant bra ställe, har hört en del i klassen som inte alls haft det speciellt bra. Mycket tacksam till den kontakten som hjälpte mig!


Nu vill även The Wolseley's head chef ha kontakt med skolan och få dit praktikanter från skolan. Vilket jag vet att de haft förr i tiden. Bra med seriösa kontakter.


Idag har som sagt varit en bra dag, men det kan gå från dag till dag eller bara tvär vända när som behagar. Saknar mina vänner och mina nära och kära. Viktor<3

Men trivs ändå bra här och kommer sakna alla så!


På onsdag går jag middle, 12-22. Så klockan 08.30 har jag och Johanna bestämt en frukost/brunch innan jobbet. Trevligt minsann J


Här kommer lite random bilder från min söndagskvälls vandring.
 
 
 
  
 
 
Foto: Kim Sartor©


Take care





Halvlek

Vad ska jag skriva om idag då tro? Lite blandat kanske...
Veckan som gått har kännts bättre än veckan innan. Att gå från förrätter till pasta delen var tufft. Andra veckan började jag förstå lite med gällande beställningarna som kommer in med mat. Däremot skulle jag nog behöva en lång tid för att lära mig kommunicera på ett bra sätt. Men det är inte så lätt att våga prata högt när man inte är hundra på om man ens säger rätt. Fegis!
 
Det är två killar som jobbar på pastan och beroende på vem man fick jobba med fick jag göra olika mycket under service. Den ena ville mest klara sig själv och förstörde lite för sig själv när han hade mycket huvudrätter att tillaga plus så kallade sidorätter, typ olika spenat, brocili osv. Enkla saker som jag kunde. Bara att be om hjälp. Man klarar inte alltid allting själv. Har under denna vecka säkert skalat 10-15 kg prawns/räkor. Jag är så jävla bra på det nu, haha!

Jag har lärt mig att skära liiite fortare. Har verkligen koll på det där med stocking nu. Buljonger. Upptäckt ett brännsår som jag inte märkt när jag gjort. Ugnar kan ju vara varma ibland... oftast. Har inte fått göra en enda pastadeg eller tortelli :/ men ska ta reda på recepten anyways. De är ju bara för goda! Ngt med pesto och ricotta. mmm

Jag har lärt mig att vässa kniven på riktigt, så den blir vass, utan att skära mig på mina vassa knivar! Otroligt. Men, den dagen kommer nog.  Jag har nästan helt och hållet lärt mig att säga yes chef, hihi^^

Har fått jobba snälla tider denna vecka, tidigt alla dagar utom en som var dubbel, men det gick bra. Servicen på kvällen är helt olik den under lunch. Roligare på något vis. Kan inte riktigt sätta ord på det...
I onsdags var det många som gick tidigt pass så jag och några av killarna gick till pubben och senare kom chef och sous chef. Trevligt! Tänk vad 3 pines kan göra... Haha, dubbelpass dagen efter med det gick toppen!

Igår kväll åkte jag tube alldeles själv, bra kim!! Haha man får liksom lov att prova lite saker om man vill ta sig bortom centrum. Väl framme vid mitt mål mötte jag upp Kattis och vi gick till en lägenhet där det var förfest med andra svenskar. Mycket trevligt att prata svenska måste jag tillägga. Sedan bar det iväg ut, de andra gick till en pubb, men Kattis och jag ville dansa. Vi följde skylten Soho och hamnade helt fel kändes det som. Vi hade hört att det skulle vara värsta partystället. Vi gick säkert fel för vi hamna bland värsta sexklubarna. Vi gick förbi utan att passera gå och begav oss ner mot Piccadilly istället. Hittade en klubb med tre dansgolv och dansade hela natten. Det var kul!

Kom hem lite efter 3 och blev väckt av att någon vänlig själ blåste sitt hår klockan 6 på morgonen. Underbart att vakna till! Trött, har ont i hela kroppen, står och jobbar hårt varje dag och dans på detta. Dans i tre timmar är nog det närmsta jag kommit min träning här i London. Börjar sakna combaten grymt mkt nu. Antar att det är nytt pass när jag kommer hem. Har ingen kondis kvar! en massage skulle sitta jävligt fint!

Planerna idag är inte stora. Solen börjar skymta lite efter grått tråkigt regnväder. Är nog inte så varmt och skönt idag. Antar att det blir till att bege sig ut på ngn promenix under dagen. Vet inte riktigt vad jag ska göra under lediga dagar längre. Ska träffa Johanna någon dag också på fika eller kanske till och med en öl eller två, vem vet ^^

Börjar bli riktigt segt att komma igång med PM.et, man är ju så konstant trött. All superintressant information man samlat på sig i sitt lilla hjärnkontor ska komma ner på en A4 sida i word.

Fick vara med på möte igår, hela personalen. Chefen pratade om lågkonjukturen som vi och alla andra i världen har. Dock är ju dålig ekonomi vardag för många männsikor i u-länder.. (bara en tanke)
Intressant att höra vad han berätta, om siffror och planer. Inget jag tänker diskutera här. De flesta restauranger är nog i ungefär samma sitts. Människor håller lite hårdare i sina pengar och äte rinte ute lika ofta längre. Det är bara att vänta på ljusare tider.

Grattis till min kalaspingla som fyllde 25 igår. Grattis Sofia! Synd att jag inte är hemma så jag kan vara med på festen ikväll ute i labbsand.....!
Blickarna du söker, hemlig kod som bara några förstår! Hahaha

Nu har jag varit här i fyra veckor. Alltså halva tiden. Det känns så skönt att veta att man kan räkna ner nu. Fast ju mer tiden går, desto mer trivs man ju. Det var de två första veckorna som var jobbigast, riktigt jobbigt. Har hubbit lärt känna de flesta va killarna på restaurangen och även om de är killar och ni vet hur killar är så gillar jag dom! Jag kommer absolut sakna dem och förhoppningsvis ett återbesök någon gång ^^

Nu är kl snart halv två här. Imorn är det sommartid, glöm inte det!
Nästa vecka kommer bli tuff, det vet jag. Ny sektion, sous.. varma huvudrätter. stor grill tyngsta sektionen. Ser fram emot pastry delen. Jag ska baka kanelbullar åt dem!

Nu måste min mage få mat! Tortelli med parmesan och parma står på listan!
28 dagar kvar.
Take care mates!

Exakt en månad idag

Hi boys and girls!

Har fotat lite från pasta sektionen i veckan. Men orka rinte ladda upp nu. Kanske till helgen eller tidigare.
Varje dag känner jag mig verkligen sämst! Alla säger skynda skynda, gör fortare. Visst det är bra med push, men jag kan inte göra fortare än vad jag verkligen försöker med. Jag har bara varit där i tre veckor och inte ännu hunnit bli proffskock, vilken jag inte hinner på 8 veckor heller... snarare 8 år!

Ingen hemlighet att jag längtar hem nej, trivs fortfarande. De är både snälla och roliga, även om de pushar mkt. Men jag antar att jag behöver det. Då kanske jag lär mig tillslut.

Och approppå ingenting. Ibland är killar verkligen osmarta, kaksiga utan anledning, stöddia. Och ibland undrar jag ifall de enda ord de kan är "fuckin cunt" och "fuckin ell".. Bara sånt jag funderar på ibland ;)
Kort inlägg.

En kram, skulle behövas!

Finns slumpen?

Nu ska jag berätta en rolig sak som hände mig igår.
Jag satt och hade tråkigt inne första halvan av dagen. Sedan bestämde jag mig för att ta med mig kameran till green park och se om det fanns någon värt att fota. Visst sånna där gula blommor som har med våren att göra som jag glömt namnet på.
 

Tryckte i mig en smörgås och en litten cola. Bestämde mig för att gå till trafalguar square. Var påväg ut, slängde ett öga åt höger. OCh ett till och vilka sitter inte där! Två klasskompisar från hotell!
Haha fan va gött att prata svenska med några!
Kattis och Philip! Kul att se dom. Satt och prata på gräset i solen. Sen försvann den och vi med. Vi köppte oss varsinna biljetter till Marely and me. Innan filmen började gick vi in på ett steak house. Hm... inge kvalitets kött, men det mättade magen. Sen var det biodags och vet ni vad! De hade caramel king lösgodis! Haha överlycklig! Fast inte lika gott som ica :P
Bra film, lite väl ledsam ett tag bara. Tänkte en del på Boris, för det handlade mkt om en hund.
Mycket trevligt! Blir nog fler ggr skulle jag tro:)

Idag har jag letat efter en ordentlig ryggsäck, så jag slipper gå och dra på kamera och böcker på en axel... men jag hittade ingen. Hittad en addidas affär och inbillade mig att de skulle ha men det fanns typ en för 450 spänn och det kan jag göra annat för. Jävla märeksgrejer!
Primark hade bara vanliga axel, synd annars är de billiga...

Suttit på trafalguar square och stekt i solen som tittade fram då och då.

 
Bilden till höger är från idag, inga fontäner fungerade idag

 
Akrobati på hög nivå

22 arbetsdagar kvar och och 33 dagar allt som allt. Missförstå mig rätt. Jag trivs bra. Det är mest ensamheten och saknaden efter hemma. Mamma, moster, Buster, Viktor, vänner<3

Sa jag att jag var på pubben i fredags?
Jag och Nick slutade tidigt så vi tog oss tre varsinna pine! Haha behövs inte mkt för att jag ska börja se dubbelt, fast 3 pine är ju rätt stora. Trevlig, mysiga pubbar här i England. After work. Vinglade hem och somnade som en stock kl 21! Gött mos

Nu ska jag skriva lite på mitt PM tror jag bestämt.
Ha det bra där hemma!
Take care!

Vecka 3 blir snart vecka 4

Denna vecka. Oj. Har fortfarand einte fattat galoppen med dessa beställningar som bokstavligen spottas ut under lunch och middag. Dessutom lär två peroner två olik saer och den ena vill att jag ska läsa och den andra läser själv så jag får inte öva varje dag heller.

Denna vecka har jag jobbat mest tidiga pass vilket är skönt eftersom jag varit sjuk och allmänt död. På mornarna när jag gått in och ner i källaren för att byta om och mött städerskan och sagt good morning har jag önskat att det var jag. Att jag skulle få städa istället för att gå upp i köket och känna mig långsam och trög. Inga mer kommentarer om det. Det är hårt, tufft och så mkt nytt hela tiden, annat språk. Det är bara att bita ihop. Ringa till mamma ibland och bryta ihop. Vill inte göra detta inlägget negativt så jag slutar där.

Men vill också tillägga, att även om det är otroligt jobbigt är det samtidigt väldigt kul. När man lär känna grabbarna lite bättre. Och, jag tror på fullaste allvar att man lär sig av hårt arbete. Det jag lärt mig här, bara hittills skulle jag aldrig lärt mig på en av alla bänkrader, en av alla stolar i gostro. Inte i metod eller GM för den delen heller.. haha

Igår slutade jag tidigt så en av killarna, Nick och jag gick till pubben som ligger just utanför och tog ett par öl. Fick många goda råd och mycket intressant historia. Vissa människor arbetar så hårt för att nå dit de vill. Varför gör inte fler det. Varför gör inte jag det? Kanske skulle jag flytta till en storstad och få jobb på någon bra restaurang så jag kan öva upp mig...
..... och där kom drömmaren in igen.Jag vet ju inte om det är det jag vill. Men om jag inte provar får jag ju aldrig uppleva svaret på den drömmen?

Sen somnade jag på en gång när jag kom hem kl nio^^

Larder är där förrätterna görs. Det heter så på engelska, visste inte heller vad det var. Nu är jag på pasta delen. Nästa vecka med. Antar att jag får gå till (jospern) vet inte hur det stavas med det uttals så. En stor ugn som de äldar med ved, så det blir en grillad smak. Ljuvligt gott!

Jag har ont i händer och fötter. Ovana kallas det. Ungefär som när man började spela gitarr och fick ont i fingrarna :P
Har upptäckt att jag faktiskt behöver en del nya knivar som jag saknar. De har lite billigare global här ochjag skulle få lite rabbat om jag handla genom restaurangen så det blir nog ett par sånna med hem, istället för kläder :P

Okej, de vill att jag ska laga svensk personalmat. Snälla hjälp mig! Om jag inte kommer på ngt bra så vägrar jag. Skulle vara kul med raggmunk och fläsk, men de har inget stekbord. Kom igen, ngt smidigt typiskt svenskt??
Ja, jag vet köttbullar men, det ä många som jobbar där. Tänk på det.

Igår var det den 20 mars. Detta betyder fyra år för mig och min älskling♥

Nu ska jag ut och hitta greenpark, sitta i det gröna och ta kameran med mig. Solen skiner. Take care!

Yes Chef

Tänk. Vad jag kan bli arg på mig själv. Ni vet känslan, när man så gärna vill göra någonting rätt, någonting bra, någonting snabbt?

That's me. Jag är som sagt på pasta- avdelningen denna vecka och nästa. Puh!

Jag kan konstatera många saker, men en sak jag verkligen har tänkt på. "man är inte en kock, förrän man klarar av att laga två hundra rätter perfekt, exakt lika på en kväll". Som Heinz sagt, så sant. Sådana är killarna som jobbar på St.Alban, kockar...


Och så står jag och försöker skala 30 paprikor med en skalare som suger. Jag försöker göra det så fort jag bara kan trots att mina händer gör ont för att jag tar i så. Jag försöker sedan, verkligen försöker att skära dem i perfekta kuber OCH göra det snabbt, UTAN att skära mig. Det kan låta som någonting som är väldigt lätt, men utan vanan inne och allmänt oerfaren inom det mesta i ett kök är det ta mig fan inte så jävla lätt. Dessutom samtidigt är jag halvsjuk vilket gör mig ännu tröttare Och pms på det. Haha, livet är ju underbart!


Jag försöker skära sådana finfina små spröda ringar av gräslök ni vet. Jag försöker göra det snabbt. Ska det ta över en timme att göra två grönsaks fonder, skala, skölja, hacka. 20 morötter 20 lökar, 5 leek (glömt det svenska ordet?) selleri. Är det meningen att det ska ta så lång tid!!! Jävla långsam, känner mig sämt!

Förresten, vad är cob för fisk? Jag hittar ingen översättning?


På freedag är det exat fem veckor kvar tills jag kommer hem till Sverige, lilla Karlskoga. Undra om jag kommer sakna storstaden... kommer nog sakna grabbarna på St.Alban alla fall. Värt en resa att hälsa på. Den 21 anländer matta också, då ska jag bjuda honom på middag där som tack för.... Jaa, allt i hela mitt liv till att börja med. Vissa människor finns alltid där. Exempel på dem är mamma och mats. Alltid, no matter what.


Ja, idag. Kimkimkim, få inte panik, bryt inte ihop. Detta är någonting som jag aldrig gjort förut, jobbat på ett sådant vis som nu. Jobbade med en kille som egentligen inte är satt på pastan utan sousen. Han sa till mig, -kim, du måste läsa "orderna" som kommer. Det kommer alltså beställningar, som kvitton ut hela tiden mellan 12 och 15, a lot! På dessa står det allas rätter. Kalla, varma förätter, huvudrätter osv. då ska jag alltså lokalisera de rätter som just pastan gör. Vilket är svårt för jag inte vet alla rätter. Och så sa han - du måste säga till mig hur många jag ska göra av vad. Haha jag bara, Ah! I don't know how to read those things! Sen när man kollat vad det är ska den sättas upp närmst taket och sedan kommer en ny order som det star "main away" på och då ska man plocka ner rätt order med rätt bordsnummer. Ja, det är alla fall väldigt förvirrande...


Har förrästen börjat komma ihåg att säga "yes Chef". Viktigt, det betyder respekt, vilket jag absolut har!! Bara att jag inte är van att säga det :S

I morgon är det som sagt dubbelt pass. Don't panic. Tycker en service är jobbig. Att jobba i larder är rena avslappningen mot pastan.. shit pommes frites!


Well, nu är kl snart 19.30 engelsk tid. See ya later alligator!




Snart tredje veckan

Har inte så mkt tid att skriva blogg just nu. Jobbar mkt, ca tio timmar om dagen. Snart dags för dubbelt pass igen. 9-15 och 17-23. (fast det måste ju som alla kockar vet städas också, så inte slutar man kl 23)
Har åkt på en liten cold också. Har haft lite feber ett par dagar. Meen, det är bara att bita i det sura äpplet och bege sig upp ur sängen, ut på promenad för att sedan nå restaurangen. Hur ofta är man i London och får vara med och lära sig på en bra restaurnag. Inte spilla några dagar här inte!

Denna vecka har jag gått över från förrätterna till pasta avdelningen. Där görs inte bara pasta utan även paella, några sideorders. Olika spenat, stekt i smör, bara stekt och med chilli och vitlök. Fritto misto med citron aioli(mums) och stekta små morötter med honung. Detta sa Chef Dale skulle bli mitt jobb från och med nu. Haha haha, shit vad jag kommer göra bort mig :P var lite nervös igår, första dagen så jag skakade om händerna :P

Läget är fortfarande som förr. Lär mig mycket hela tiden, är trött jämt, både fysiskt och psykiskt. Engelskan går bra. Vissa ord i köket. Har lärt mig shoux.. eller hur fan det stavas.. Varmt alla fall.. varför kan inte alla kök ha samma språk?

Det är ju lätt att rensa en bläckfisk? Har alltid tyckt att sådana saker ser så svårt ut. Kul , och gott!
Få se hur mkt fel jag gör imorgon, eller hur mycket jag lär mig. Förhoppningsvis lär jag mig av mina misstag om jag upprepar dem nog många ggr.

Ha det bra!
Ps, här har vi haft varmt och skönt med sol i ett par dagar! I Söndags var det tydligen varmare i England än i Grekland :P

Puss

Fredag, vecka två


 Ja just det. Idag har jag varit en Londoner i två veckor. Skulle vilja påstå att tiden har gått rätt fort. Vecka 17 är min sista vecka. Den 21 slutar jag på St.Alban och åker hem den 24. Är det tänkt alla fall. Då undrar ni säkert. Har du lärt dig någonting, är du nöjd hittills?


På den första frågan, om jag lärt mig någonting. Självklart! Jag kan bara inte sätta ord på det. Jag kommer antagligen inte förstå vad jag lärt mig fören jag kommer hem till Sverige och får smälta detta lite. Så känner jag alla fall nu. Självklart lär man sig små saker varje dag.

Jag sa till Sous chefen att jag skulle vilja åka till ett slakteri och se hur det går till när man styckar. Det är ingen dans på rosor att se sådant. Men min poäng med det hela var att jag under en tid gärna skulle vilja jobba med det, samma med fisk och skaldjur. Just för att skaffa mig den kunskapen jag vill ha. Vara kunnig. Som i boken "hett" skulle jag vilja resa runt och skaffa mig kunskap i olika småstäder i Italien. Drömma kan jag ju, sen får vi se vad som blir verklighet. Det är lätt att bli filosofisk när man är själv.

Ja, jag är nöjd hittills. Bra bemötande, får mig att känna mig välkommen, proffsigt värdskap.

Vilken respekt jag har för head chefen. Sådan kunskap han besitter, denna kvickhet. När fan ska jag sluta vara så klumpig, långsam och skära av mig fingrar?


Jag får faktisk lov att intala mig själv att det kanske kommer en dag då allt släpper. Det är ju faktiskt så att bara för att jag läser till kock, gör det mig inte till en kock.

Personligen tycker och tror jag att det beror på bristande praktisk lärning i skolan. Tänk om jag ändå hade gått hotell och restaurang i på gymnasiet! Det var inte fören förra året vid denna tid som vi just hade börjat vara i köket ordentligt. Tack vare sommarjobb på http://www.golfrestaurangen.com/ så fick jag öva upp lite färdighet. Där jag trivs, sommaren gick fort, härligt gäng, ser fram emot denna sommar med!


Jag fick G på tentan! Kul med goda nyheter här :)

Så många människor överallt i London. De i kostym, de i högklackat, de med en cigarett, de med en smörgås i handen, de med McDonald's i handen. McDonald's finns nästan i vart och vartannat block. De med dyra märkeskläder, de stressade, turisterna med kamera (jag), de hemlösa, de tiggande, de lyckliga, de olyckliga etc. tror inte det finns något slut på kategorin människor.


Tillbaka till verkligheten. Idag har jag lyckats tvätta, bra kim. Vandrat runt i staden. Var till Trafalgar Square som bara ligger fem min promenad från http://www.stalban.net/

Av någon anledning tog jag inte med mig kameran. Den väger ju en del. Blir jobbigt att släpa runt på massa vikt. En annan dag när det är sol. Gick lite i affärer, shoppade med ögonen dock. Först och främst måste pengarna räcka till mat. Tänk om jag var rik. Det finns affärer överallt, chokladbutiker, desserter, kläder. Ja jag är ju trots allt en tjej och jag gillar kläder. Få se vad som finns kvar sista veckan :)


Idag är det fredag, den trettonde. Det var det förra månaden också någon vecka. Är det inte bara en gång om året?


Fin bild i tidningen föresten på Linn, Daniel och lilla goa Mio. Lilla människan, ska bli så kul att se honom igen sen när jag kommer hem^^

Inatt drömde jag att Sofie kom och hälsade på mig, stack in huvudet i rummet där jag bor. Haha jag blev skitglad, skulle vara kul :)

Lite bilder från min kvällspromenad igår.
 
 Piccadilly Circus


Lower Regent Street by bight St.Alban

Hejdå!


Londoner

OKej, Houng vill att jag ska skriva mer!
Will do. Det finns 1 timmas wi-fi här på hostelet så det gäller att snabba sig. Sen finns det också 24 h, men då måste man köpa ngt för 2 pund.

Kul att ni kommenterar ! xxxXXXxxx?

Värdsskap, ja absolut. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Men jag har hört många skrönor att som praktikant får man ta skit och stå i ett hörn. Inte på St.Alban. Där frågar till och med head chefen om jag vill komma in och äta staff food den dagen jag är ledig, hur snäll är man?
Rätt attityd. Jag fashineras av denna ödmjukhet. Ödmjukhet är någonting man måste ha om man vill komma någonstans, det sa en klok lärare till mig för inte allt för länge sedan, innan han slutade...

Att få vara involverad, veta vilket företag och vilken restaurang jag kommit till. I måndags var det introduktion, träffade ledande människor i företaget. Jag uppskattar människor som vill att andra människor ska lära sig och att de så gärna vill lära ut och verkligen få mig att förstå. Ödmjukhet.

Blir så stressad, vet inte vad jag ska skriva har bara 20 min kvar på internet. !
Änskar jag hade mer privatrum. Ett hostel, 6 bäddars rum. Blev ju så kort om tid där på slutet så det blev som det blev. Men, jag vet ju att jag överlever. Har jag klarat två veckor klarar jag 6 till. På lördag är sista dagen i "the larder". Tycker att jag har skött mig bra, massa sallader, bra sous chef för den sektionen, Luigi! Nästa vecka blir det pasta sektionen. Kul att jag får gå runt alla fyra och prova på. Kan ju erkänna att det ska bli kul när jag kommer till pastery^^

Allting är roligt, visst går det upp och ner, konstigt om inte annat. Just nu känns det lite ensamt och en kram vore inte fel. Lite sällskap, hälsa på mig!! :)


Har inte tagit några bilder på ett tag, så ni får titta på mig istället. En typisk turist i London^^

 Är ledig imorn ,så om jag orkar ska jag gå ut och fota lite, se mig om. Jag har jobbat hårt förut på golfen och så.. men så här ont som jag har i mina hälar jämt, det finns inte!

Ciao!

Your english is really good

 
  
  
 



Slutligen min mat när jag kom hem, inte lika fin, men det satt bra för jag var hungrig!
Känner mig lite sleten idag efter dubbelskift igår, men det känns bra:)
Börjar 12 och jobbar till tio ikväll. Kul att få vara med på alla servicar!

Jag är tydligen bra på engelska också! Haha jätte många som sagt :P

See ya!

Äventyr, dag tio






Bilden med smoked salmon creme cheese bagels. Jag skulle inte äta den. Lax som ligger framme i värmen, nej tack!

Igår var jag ledig. Det var riktigt skönt. Victoria, från Australien (rumskompis som jag träffade i onsdags) frågade på fredagen om jag ville hänga på till portobello market på lördagen. Hon skulle möta några andra kompisar som var här som pluggar i Skottland. På fredagskvällen var jag rätt trött efter första veckan. Men på lördag morgon vaknade jag tidigt och tänkte. Vad ska jag annars göra idag. Ut och se dig om lite! Så jag följde med. Det var jätteskoj. Mycket vandring och mycket, mycket folk vill jga lova. Ni vet så mycket folk att i slutet av dagen blir man nästan hysterisk innombords! Haha.
Väl påväg hem gick vi in på ett stort varuhus (typ Åhlens) Jag sa just, -det skulle vara skönt att bara få sitta ner och bli sminkad, vad kul det skulle vara! En sekund senare kommer det fram en sminkös som frågar om vi vill ha en makeover.

Visst varför inte, det var ju det jag önskade mig. Vet inte om det blev någon jätte makeover precis. Men det var skönt att bli omhändertagen en liten stund. Sista bilden är resultatet på oss. Vi ser ut precis som vanligt :P

Idag skulle jag ut och leta efter huvudkontoret till restaurangen eftersom jag ska dit i morgon på möte. Hann gå fem minuter. Det skulle ligga fem minuters prom från Piccadilly, vilket det är ca 20 min prom från mitt hostel till. Sen började det spöregna. Blev dyngsur, trots paraply. Bokstavligen :P
Gick tillbaka. Tror det är uppehåll nu, ska väl bege mig snart. Kommer frysa ihjäl dock. Har bara en jacka, som är blöt...

Tänkte lämna in min fältdagbok idag, men naturligtvis. Grythyttan, black board. Finns det någonstans att lämna in uppgiften då. Nej, såkalrt inte. Bra. Tänk om man ville lämna in den idag för att man ev inte hinner i morgon. Suck...

Visste ni btw att det är internationella kvinnodagen idag?

Saknar min andra hälft där hemma♥ En kram skulle sitta fint.

Har nytt nr också. Men det kommer jag inte ihåg nu, skriver det en annan gång :P
Hej så länge.
Ps. Om ni läser, så tycker jag att ni kan klämma in en kommentar :)

Week one, Done!!

  

 

 

 

 

 

 

   

    



Ja, jag har nu varit i London i en hel vecka. Måste säga att det känns som jag varit här betydligt längre. Lite mindre än 50 dagar kvar. I morse när jag åt frukost var det ingen bra dag. Var lite nere, vet egentligen inte riktigt varför.
Alla spänningar, hårt arbete och nya saker hela tiden, dessutom är allting på engelska. Men väl på St.Alban så kändes det bra och dagen gick faktiskt ganska fort. Mycket att göra under lunch servicen. Jag tycker nog att jag gjorde lite nytta alla fall. En eloge till Luigi, souschef for the larder- förätter. Som tar sig tid att förklara och visa mig hur det ska se ut och gå till. Nästa vecka ska jag ta med mig kameran och fota lite under service, förhoppningsvis får jag lite fina bilder av restaurangen också. Den blå dekorationen på väggen.. finns en till i gult, är fjärillar. Båda världa flera miljoner st. Minns inte om en onstnär har gett dem till restaurangen eller om han låter de låna dem.

Bild 1 Massa folk i London
Bild 2 Trafalgar square
Bild 3 London eye
Bild 4 Picadillt Circus
Bild 5 Dubbeldäckare (notera vad det står på bussen och tänk på att det sitter en människa i ändå!
Bild 6 London Tower Bridge
Bild 7 St.Alban ingång till restaurang
Bild 8 St.Alban
Bild 9 Dukning
Bild 10 Restaurangen
Bild 11 Väggdekoration, fjärillar
Bild 12 Överraskning före förätten, se tidigare inlägg för namn på rätterna
Bild 13 Förrätt
Bild 14 Huvudrätt
Bild 15 Efterrätt 1
Bild 16 Efterrätt 2
Bild 17 Efterrätt 3
Bild 18 Och slutligen de berömda telefonkioskarna.. och jag :P

Nu ska jag sova. Inte gå upp kl 06.00 i morgon, utan försöka sova ut. Sen blir det vandring i staden.

Good Night!

Almost one week

Jag kan inte skriva allting jag varit med om.
Mor åkte i tisdags morse. Världens bästa mamma som alltid ställer upp, no matter what!
Men nu ska jga växa upp och klara mig själv de resterande 8 veckorna.

Har faktiskt snart avklarat första veckan. Eftersom att vi läst mycket teori i skolan, åtminstånne de senaste fem veckorna är man inte riktigt van att stå upp hela dagarna som man är på tex sommrarna när man jobbar mycket. 8-17 är ju egentligen inte så jobbigt. Har lunch 11.00-11.30. Sen inget mer, slutar 17.
Men hur som helst gör mina fötter ont alla fall :P
idag har jag haft grus i ögonen, så trött. Men det är ju massor av nya intryck heela tiden. Och vi sk ainte prata om alla namn. Efter jobbet så har jag också tjugo minuter att gå hem. Det skulle antagligen gå fortare om det inte var såå mycket folk överallt. ni vet marknader i karlskoga.. vad man blir irriterad.. haha gångra det med tio så har du london. Tio miljoner bor det här har jag hört??


Än så länge har vädret varit som mina förväntningar. Mulet nästan jämt och då och då faller regnet.

När det duggar går londonbon med paraply... haha
jag känner mig som värsta bonnen. Ni vet. Låga skor, träningskläder. Det som är bekvämast att gå i. Eftersom att jag är rätt bekväm av mig. Menmen.

Träffade en trevlig tjej, ny rumskompis. Victoria från Australien. Ska nog ut någon dag i helgen. Kul:)

Just det. Mamma åkte ju i tisdags morse. På måndagen frågade Dale (head chef) om vi vill eöta middag på resaurangen på kvällen. Självklart sa vi. Kl 19.
Han sa att vi skulle beställa tre rätters. Fast Dale jobbade inte måndagskväll, det gjorde Souse chef David, Dave.
Vi beställde mushroom & parma ham soup till förrätt.
slow roasted norfolk black pig belly with brandy soaked brunes and sautéed cabbage till huvudrätt och chocolate chip ice creem with coffee sabayon till efterrätt. Men innan förrätten fick vi en överraskning.
Fritto misto. Friterade räkor, bläckfick som var underbart goda att doppa i citronaioli!
När vi ahde ätit de fyr rätterna ville david göra lite special med efterrätterna med. Först fick vi carpaccio of pineapple. Med olja och en citronsorbet. Sedan blood orange sufflé with sauternes sauce. Den godaste sufflen jag ätit!
och sedan två ägg med sorbet. En blodgrape och en mandarin. Har aldrig sett så fina äggningar. Efter den sista rätten frågade en servitris om vi ville ha den efterrätten vi beställde. Men så blev vi verkligen tvugna att tacka nej för det hade inte gått ner. Hur ofta hamnar man på praktik, en fin restaurang och blir bjuden på typ en tusenkronors middag, ggr två!
För menyn kolla hemsidan. ww.stalban.net. Finns tyvärr inga bilder på den otroligt fint inredda restaurnagen. Ska ta bilder.

Känner mig såkalrt lite ensam, men det är ok än så länge. Nu ska jag gå och lägga mig, är sjukt trött!

Frågor? kommentera!


Jag och mamma, Big Ben. Vi är turister^^
Mamma, du är bäst!
Nattinatti världen!

RSS 2.0