Happy New Year

18.59 går tåget mot Göteborg. Det ska bli riktigt roligt. Ser fram emot att gå ut och äta, göra sig fin och drika god champagne.




Viktor och jag  åker till dessa två  glada människor.

Fick en jättefin present av mamma och matta. En champane som vi smakade på under en vinprovning med Carl-Jan. Tack! Den var verkligen supergod!

Detta år har varit mkt bra. Men nästa ska såklart bli bättre. Kanske kommer en tillbakablick av året som gått. Om jag någon dag har väldigt lite att göra. Inga nyårslöften. Det är bara trams. Försöker leva som jag lär ändå. Bra mat, bra fysik, bra balans och många skratt.
Nästa år väntar livet. Äventyr på många olika plan. Resa, sluta skolan, börja jobba, eget hem, bil osv. Någontign i den stilen^^

Hoppas ni alla haft ett bra år och att nästa blir snäppet bättre.
Buon anno alla vänner!


Kall vinterdag

Idag sov jag till 11. Oj, snacka om att förlora halva dagen.. Upp och hoppa. Ringde moster för att föreslå en promenix. Solen sken och kallt var det. Men först skulle vi äta. Julkörv och potatis. Hon hade köppt en senap från Euroshopper. Vissa grejer kanske är bra därifrån. Men fy fan vad den smaka illa. Den smakade, jag vet knappt, typ plast... Aldrig igen.

Sen när vi skulle gå ut. Då blev det dimmigt. Linda skulle först till bilprovningen vid träningslagret. Så jag gick ett varv med hundarna, sen gick vi ut på gärdet bakom lagret. När jag gick med buster och boris medan hon var inne i bilprovningen kände jag mig som ett litet barn. Jag trodde nästan att jag skulle börja gråta. Ni vet när fingrarna bränner och det känns som att de ska gå av för att det är så kallt.. men det gick över. Försökte knäppa några bilder på hundarna. Det var dock inte det bästa vädret för bra foto. Blev alldeles för dimmigt. Typiskt.

Imorn åker jag och Viktor till Göööteborrg till Sofie och Mathias. Ska bli riktigt kul. Vi ska äta på restaurang, någonstans på avenyn, mer vet jag inte. På nyår alltså. Kul att komma bort lite från Karlskoga må ni tro.
Hoppas hoppas det är god mat. Jag blir alltid så besviken när jag äter ute.. Är lite kräsen av mig :P

Igår var mamma och jag till marieberg och fyndade lite. Båda hittade en jacka. Lite tröjor och så. Inget märkvärdigt. Tänk att det är så kul att köpa kläder^^
Min jacka var fin, lite vårig/höstig. Rutig med blå ton, lite rött och grått i.

Det jag tänkte komma till var alla fall när vi skulle fika. Jag var hungrig så jag ville ha en foccacia.
Nytt ställe där inne. Bellini. Rätt lång kö. LIte trångt sådär.

När jag väl kommer fram beställer jag det jag vill ha. Då säger hon i kassan. Foccacia har du där borta (alltså i början av kön) OKej, säger jag. Värmer ni den? Ja, men du får gåoch hämta den.
Oj, tänkte jag. Fan vilken bra service. Kunde inte hon i kassan då ha hämtat den åt mig om jag som kund missuppfattade att man skulle ta mackan själv. Dessutom var det inte nån foccacia. Det var formfranska. Och osten hade inte smällt när de värmde den. Jag var trött och orkade inte gå fram och be dem värma mer. Orka krångla...



  
Boris såg knäpp ut^^  Buster har jacka för han är så liten och fryser annars :P

Vet ni

vad jag vill.? Jo jag vill ganska mycket. Just nu skulle jag vilja ha sommar, jag längtar verkligen. Värme, sol, sena nätter, drinkar. Livet är lite ljusare då. Är det inte? Grilla, äta massa sallader. I love!

Visst, det är mycket jobb på sommaren på jobbet. Det är ju trots allt då det är säsong på en golfrestaurang. Men det är kul att jobba. Fast, det är skönt att alla julbord är över.
Sen vill jag också ha två nya objektiv. Ett makro och ett tele. Det vore grejer det, mest vill jag ha makro. Men det kostar ju ett par tusenlappar och det är ju ingeting man har råd med när det närmar sig en utlandsresa på 8 veckor..

Vilket jag har rätt stor ångest inför eftersom att jag ännu inte har någonting ordnat.. Väntar på lite svar och så.
Jaja om 6 månader är det över med plugg. Sen blir det jobba och en efterlängtad egen lägenhet! Så kan jag inreda precis som jag vill och så ska jag ha massa matfester, bjuda människor jag tycker om på mat, kul^^

Jag skulle också vilja ha en hund. Jag är allergisk, det går inte :(
Om jag skulle ha en hund, då skulle jag ha en brun labrador som skulle heta Frida, efter min mosters hund Frida. Titta bara vilken söt bild jag hittade ^^


Ja, drömma får jag väl? Tur att jag Buster och Boris alla fall ^^
Buster
Boris

Nej, nu ska jag nog sova. Ska väl försöka börja lite plugg imorn med. Dessertkursen var alla fall den roligaste kursen.

Buona notte people.
Ciao

Cioccolato è passione

När jag vaknade i morse kände jag mig lite annorlunda. Febern hade återvänt. Kul. Tyckte jag var väldigt trött på stan. Viktor och jag hämtade ut biljetterna till Gbg (rätt stavat Sofie^^). Sedan mötte vi upp Sofie och Mathias på stan för en fika.
Hade tänkt oss prova Paris nya touch. Men det var smockat. Har inte hunnit det ännu. Men fler tillfällen ges nog :)

Eftersom att jag känner mig hängig och så beslöt jag mig för att inte vara med Viktor hans bror som fyller idag och fler ikväll. De skulle vidare till melkers för att se lokalband.. Finns kanske fler ggr.

Jag hjälpte istället mamma med maten här hemma. Erbjöd mig att steka fläskfilén åt henne eftersom att hon alltid lyckas få den så torr. Stekte den i stekpanna. Kan vara gott faktiskt.. och det blev det ju såklart :P Saftgt också.

Maria svängde förbi med sitt batteri till kameran, eftersom hennes nog kommit bort i flytten. Men Maria, du får gärna låna min varannan månad istället för att köpa en ny för så mkt pengar tills du hittat din. Den ligger nog på ett sånt där bra ställe.

Laddade ner chocolat för några dagar sedan så den har jag kollat på ikväll. Fy fan vilken underbar film. Den fångade mig verkligen. Har ju haft dessertkurs nu i fem veckor så jag har varit lite besatt av choklad, kanske därför jag gillade den. Och Johnny Depp är ju för snygg, eller hur Maria :)
En givande film, kärlek, svek, passion, ödmjukhet, moral, lyckligt slut. Det gillar jag. Det ska sluta bra, så det kan kännas bra. Har ni inte sett filmen måste ni absolut göra det. Jag älskar den!



Sono stanco...
buona notte, sogno dolce.

Ciao


Uppdatering

Julafton 2008. Done.
Trevligt, mycket kära människor. Stress hit och dit, mat i massor, likaså choklad. Känner man sig en aningen uppstoppad. Eller är det bara jag? Ingen Aladinask i år alls. Men så mycket annat.
Jag är riktigt trött på julmat, eftersom att julborden började redan i november. Kan tänka mig att jag är ännu mer trött på det nästa år, då det antagligen blir att jobba varje dag.

Fick många fina julklappar. Pengar, lukta gott, choklad, SATC filmen av viktor (wiie) och såklart lite kokböcker. Matböcker är nog det bästa man kan ge mig ^^

Har pratat lite med en kvinna som ska försöka hjälpa mig med italienresan. Dock lät det inte spec positivt. Lågsäsong där jag söker. Vet inte riktigt vad jag ska göra... :(

I söndags var det slutbrunch på jobbet. En helgo frukost och massa paketbyte. Alla vi fick presentkort av Sandra på hudfixaren. Tack! Vi sa hejdå och ses igen till våren när golfen öppnar. Dock ska ju Sandra ta över labsand, så det kanske blir ngt jobb innan golfen öppnar, det vet man aldrig.

I tisdags var jag och Viktor till hans pappa Lars. Jag var sjuk, men på julafton som firades hemma hos Anna och Wille kände jag mig bättre. Julaftonskväll spenderades hemma hos min Viktor som offrade sig att titta på SATC filmen med mig :) OCH juldagen firades hemma hos Viktors mamma. Mktmkt.

Idag har mattas bror, sambo och barn från sthlm varit här och ätit mat ikväll. Jag lagade laxtartar av den gravlaxen vi hade kvar, mums det blev gott. Mamma gjorde köttgryta, som bouef Borgogne nästan. Till efterrätt gjorde jag en hallonsorbet med chokladsås och biskvi. Också gott. Återigen blev man så väldans mätt. Här kommer lite pics från helgen.

     Brunch och julavslutning på golfen

 Viktor hos sin pappa


     
Gravad lax är en favvo! Även tomaterna, måste ju ha lite italienskt på ett svenskt julbord ^^

   
Gulliga Wille.             Moster ville inte vara med på kort

   
Nu har mamma fått etikett på sin honung. Albin och Agnes kom en stund^^

 
Mat hemma hos maggan.  Jag lyckas alltid dra åt mig alla djur, både svanste och maja skulle sitta i mitt knä.

     
Världens sötaste Emma

                  
Att hoppa från en pall i en kvart kan vara otroligt roligt kl 9 på kvällen  
                                                                               

 Söta Lisa
   
Laxtartar                Hallonsorbet           Bröd



Idag hann jag även med att åka en sväng till fam Högberg och fira Elin på sin 22 års dag. Sofie och Mathias var också där. På återseende nästa vecka ^^
God natt och sov gott nu.

God fortsättning på er och Gott nytt år!
Caio


Avsmakningameny

7 rätter. Det har vi lagat idag. Igår exprimenterade Hannah och jag med sorbet, sockerlager och mätte med baumé mätare. Nu ska vi bara göra vår egna sorbet och få till den perfekta smaken. Perfekta balansen mellan sött och syrligt.
Idag har vi lagat massa god mat. Avsmakningsmeny. det ska jag äta på restaurang nån gång:) perfekt mätt och massa olika.. lite som smågodis om man inte kan bestämma sig för bara en godis^^ (det går alltid att dra parareller till godis^^)

Här är lite bilder. Orkar inte skriva så mkt.

Har ju mått bättre. Ont i halsen och feber... alltid när det närmar sig ledighet.. men jag har så mkt i skolan över jul så det blir ingen vila alls.. bara plugg..









                                          Vi åt i vinprovarrummet. Hannah och jag gjorde de två sista. Gott. Allting var gott. Duktiga vi är  allihopp^^



Lägger även in en bild på Linn. Hon är i sjunde månaden nu. Bara två månader kvar. Så fin, det lyser om henne. Helt lugn. Hon blir bara större och större för var gång man ser henne.



Nu börjar snart finalen på hells kitchen.

Läsarfråga

Hej Kim, varför är det nyttugare med skal när man kokar potatis?

Det låter som att du har kokat alldeles för lite potatis i dina dagar. Men det är ju någonting som går att ändra på. Köppt kulpotatis inlagd i vatten kan ju vara ett allternativ för er som inte njuter av en nykokt potatis.
Det finns hur mycket som helst man kan tillaga av potatis. Anledningen till att det är nyttigare att koka potatis med skalet kvar är att potatisen då behåller mer av den C- vitamin som sitter närmast skalet. Sen är det heller inte farligt att äta skalet, det är inte nödvändigt, men inte heller farligt.

Hoppas du fick svar på din fråga Maria. Hoppas du ser ironin i detta inlägg. Verkar det bekant?
Vart tror ni jag fått min insperation från? ^^

En tisdag

Hejhej!
Har inte orkat lägga in några bilder från vinterfesten i grythyttan. Nån annan gång. Var inte så mkt att ha. Spec inte maten..

Igår, måndags, ny kursstart. Kulinariskt hantverk 4. Alltså sista kursen i matlagning. Typ. Svårt att förklara. Lagar inte alls mkt mat i denna kurs. Fokus ligger på det kemiska som händer med maten. Är inte van att prata om väte, kol, syreatomer osv. Får mig att gäspa bara av tanken. Ordet kemi... sen slår jag av öronen. Ungefär som matte. To hard.

Det är väldigt intressant, men riktigt svårt. Dessutom är böckerna på engelska. Så kökskemi på engelska var det. Under jul är man inte ledig. Då ska ett PM på 8 sidor skrivas. Vi är indelade i grupper. Jag och Hannah har om sorbet. Så ska vi exprimentera om det med temperaturer och råvarumängd osv. Tomorrow.

Nu ska jag nog ta en powernap. Fast det brukar bli flera timmar.. sen ska jag läsa om vatten och socker. Allting som ingår i sorbet. I alla 4 olika engelska böcker.. haha slå upp vartannat ord :P

När jag åkte hem från skolan idag blev jag superhungrig. Eller det var jag redan på lektionen. Slutade 12. Men läraren drog över 40 minuter. Jag har svårt att koncentrera mig när jag bara sitter och är livrädd för att min mage ska skrika rakt ut!! Haha, det har väl hänt er med ;) ?

Alla fall. Jag blev jättesugen på ugnsstekt lax med dill, potatis och romsås. Och såhär gott blev det ^^



 Innan ugnen

kokande potatis. Är inte nykokt potatis bara underbart gott?? Kokar med skal, nyttigare!




Inte jätteaptitliga bilder kanske, menmen.

Undra om vi skulle ha med oss kameran imorn när vi exprimenterar? Stod ngt i kursplanen om fotografering. Eller så gäller det vår färdiga maträtt kanske..

Nu ska jag vila en liten stund så jag orkar läsa massa sen.
Ciao!

Trött

Hemmkommen från vinterfesten! 350 kr betalade jag.. Hm. Var det värt? Svar nej;-) Maten var verkligen inte bra måste jag säga. Är rätt full. Sover i ciccis stuga. Indira pratar med alex nu. Ska nog sova snart. Lägger in bilder imorn när jag är hemma. Så får ni se bilder på den "fantastiska" maten. God natt. Ciao bella!

Massa ord

Hello. Har inte skrivit på nån dag. Har inte ngt direkt intressant att skriva..
Har verkligen uppskattat att vara helt ledig i två dagar nu sen hantverksprovet i tisdags. Det påverkade mig så otroligt mycket. Nervositet, tänk om?, panik, magknip... osv. Nu har jag skkrivit recept på det jag gjorde och skrivit en reflektion och skickat in. Ute i tid, dessutom svarat på utvärdering. Detta ska vara inne den 23, så jag ligger långt före. (för en gångs skull)

Cicci, Indira och Hannah klarade sig igår, riktigt skönt, grattis ^^
(Sen kan jag sticka in och skriva att jag har försökt att kommentera på din blogg Hannah, men jag fattar inte hur man ska göra??)

Igår bestämde jag mig på att öva på äventyr. Det var snöigt och jag visste inte hur vägen till marieberg såg ut. Den ändras ju hela tiden i och med ombyggnaden. Det var inga problem alls. Gick felfritt. Kollade efter en klänning till vinterfesten. Hittade en fin, men den kostade 500 och jag är pank, plus att den var beige och jag tror inte jag passar i det... Jag får ta det jag har. Blir säkert bra. Skit samma vad alla andra har liksom.

Ska bli riktigt kul imorn, jag har stora förväntningar. Dessvärre har jag ju ingentign att ta kort med. (mobilen suger i mörker) Eftersom att jag har varit så duktig och slarvat bort BÅDA mina minneskort. Kanske får låna viktors. Tycke rinte om att låna andras kameror. JAg vill kunna kameran utan och innan så jag vet hur jag ska få fina bilder. Vill ju ta kort på maten vi kommer äta. Det får väl bli vanliga "fest" bilder istället. När det gäller vinterfesten som tradition beräknas två champagneflaskor per person, så jag tror det är bra om jag inte har med min system ;)
Innan festen som börjar 18.00 ska vi hem till cicci och dricka mousserande och lite snittar. Sen ska jga sova hos cicci så jag slipper köra alkoholfritt ;)

Köppte en gullig liten väska igår som jag ska ha lite smått och gott i. Sen tog jag mig en favvomacka på ett café där. Grillad ciabatta. MUMS! I love!
Det var riktigt skönt att åka iväg själv, bara vara för sig själv, bara ha sig själv att ta hänsyn till. Köppte mig även en bit kvalitetschoklad. Marabou, släng dig i väggen!!!
Valrhona, Manjari 64 %. Det är min favorit av de jag smakat. Syrlig och fruktig i smaken, supergod!
 
75 g för 49 kr...         Min favvomacka


Jo, eftersom att jag ska ut och resa 8 veckor under februari och mars så måste jag ju öva på äventyr och ensamhet. Även fast det bara är marieberg ^^ hihi
Jag hoppas bara att Linn hinner få sitt barn innan jag åker så jag kan få se hur söt hon/han kommer vara ^^
Blir en fika till veckan. Har inte sett henne på länge nu, så hon är säkert jättestor, Nästan två månader kvar bara.

Blev lite combat igår.. Inte spec laddad. Nytt pass kommer inte förren i januari.. De ska tydligen bygga om/ut någonting så det kommer antagligen vara stängt ett tag. Då kan man ju hoppas att allas kort spärras. Annars är det dåligt.
Är väldigt trött idag med. Men det får man inte vara när man ska jobba. De andra jobbar ju jämt. Börjar jobba kl 14.

Jag hade tänk att baka bröd idag. Ett recept vi fick av Erik, har inte lagt upp bilder från den lektionen med bröd än.. kommer snart! Jättegoda bröd bakade vi. Tänkte baka ett med russin och valnötter i.
Kollade på f-word igår. Har laddat ner massa. Blir så sugen på att laga mat när jag ser det. En stor drömm vore att äta på hans restaurang. Den bästa av dem alla. Vilken den nu är. Men nån gång ska jag till London och göra det. Finns ju i andra städer också men Londin it is!
Hittade ett jättegott recept på webbsidan igår som jag absolut ska prova. Kan ju säga att det hade med desserter att göra ;O

Nu ska jag göra ngt vettigt!
Ha en skön fredagskväll och om ni ska äta julbord på golfrestaurangen så ses vi!
Ciao

Pics!




Sonias vackra konstverk


Karinas fina. En sorbet på hallon och passion som hon satte ihop på ett fint sätt. Gott vill jag lova!


Ciccis var jättefin och jättegod tyckte jag. Pepparkaksbotten med glögg parfait och en chokladmousse, med svartvinbärssås.






Hannahs fina



Min. Förstår inte hur jag tänkte på upplägget? Verkligen missnöjd
:( Dumma mig. Men jag klarade mig ju. Sen tog jag ju kortet efter att tallriken stått ett tag så glassen har smällt alldeles för mkt, såg inte riktigt ut så när jag hade lagt klart.
Kanske ska prova mer hemma och komma på bättre upplägg. Fick ju lite tipps.


Här är min klänning till vinterfesten. Dresskod: smoking. Vilket gäller killarna. Tjejerna kan ha lite vad som helst typ ^^

Utlämnad till någons beslut

Vet ni, hur nervöst det är att göra en dessert, lägga upp på tallrikar och gå in med till en jurry bestående av två lärare, johan, stefan och en av oss elever. Presentera vad man har gjort och sedan gå därifrån för att de ska bedömma din tallrik? Det är ooolidligt som det heter. Men det som var mest jobbigt var att alla fick vänta till kl 16 för att få veta sin  domm. Det var lottdraging om tiderna. Cicci drog första tiden (typiskt). Jag fick tid kl 13.00. När klockan var 12.15 var jag ett nervvrak. Samma gäller när man skulle få gå in en och en för att veta om man fick g eller ej. Hela dagen gick i ett.

Mycket väntan, men tiden gick på ngt konstigt sett ändå fort? Inte hann vi äta eller dricka någonting på hela dagen. Efter att jag cicci, maria och indira hade gjort vårt tog vi vid halv två tiden en välförkänt kaffe. Där exploderade nog mitt huvud. Ont i halsen och det kändes som feber nästan. Var nog så att spänningen släppte. !

Jag tycker alla gjorde fina desserter igår och allting jag smakade på var gott!
Vissa blev ledsna och vissa blev glada. Vissa fick underkänt för att deras parfait innehöll för mkt iskristaller. Alltså personen i fråga hade tagit fram den ur frysen för sent så alla iskristaller inte hunnit smälta.. Hårda bedömmningar vill jag verkligen lova.

När det sedan var min tur att gå in till "idol jurryn" som vi skojade om. Satt de där bakom ett bort och jag framför.
Först frågade de hur jag själv tyckte att det hade gått.
- Njaeajnja, var det jag fick fram¨
*ok, vad menar du med det då?
-ja, det finns mkt jag kan säga.
*som vadå?
- Ja, portionen var nog förstor. För mkt mousse. Upplägget hade jag kunnat gjora bättre. OCh glassen smälte ju ganska mkt.

Ja, det var ungefär det de sedan sa till mig också. Fick lite tipps på hur man kunde lagt upp istället och sådär.
Det jag verkligen är missnöjd med är mitt upplägg. Vet inte hur jag tänkte där.... Men smakerna var ju jättgoda och allting var som det skulle.

*såå, du är godkänd. -sa johan och tittade i sina papper och sedan tvärt titta på stefan för att fråga, *eller, stefan? det står så i mina papper!?
-men johan sa jag. Du kan ju inte säga såå!! Blev ju nervös att det inte skulle vara så bra!

Men han kan ju vara lite virrig ibland (och vem är inte det efter att ha smakat på 15 desserter med 15 minuters intervall)

Jag klarad det! det känns underbart! Jag klarade alla moment det var meningen att man skulle klara. Sen kan man ju inte vara lika glas när andra bli ledsna och besvikna. Men jag tycker alla var jätteduktiga!! Och hejja ni som ska göra om imorn, ni vet vilka ni är :)

Lägger upp bildr senare idag. Nu ska jag till moster och luncha!

Ciao Bella!  ps. Kanske måste öva italienska snart också! Ds.

Hantverksprov nästa

Hej vänner. Idag gäller det. Hantverksprov i dessert. En frys komponent, en bakad och en mousse ska ingå i tallriken och smakerna ska kunnas äta tillsammans och ligga på samma tallrik. För er som känner mig vet också att jag just nu är ganska nervös. 08.45 ska vi samlas i skolan, ombytta och klara. Då får vi reda på utlottningen av vilken ordning det blir. Vem som börjar osv. Jag hoppas verkligen att jag inte behöver börja. Är orolig att jag inte ska hinna köra min glass i glassmaskinen :/   kanske, kan kim få ha lite tur?

Ryktena gick såklart igår eftersom att vi är den sista gruppen om att det var inte sådär jätte många som hade klarat sig. Menmen. Jag gör väl mitt bästa sen har jag gjort vad jag kan för denna gången och nästa gång gör jag det ännu bättre. Ngt jag kan tänka mig att de klagar på är att allting är mjukt. Är ju viktigt att tänka på vilka konsistenser tallriken innehåller. Sen kan man även få underkänt om man serverar glassen när den är för kall, likaså moussen. Hur ska jag veta exakt när alla iskristaller i glassen är borta utan att själva glassen har smält? Är ju ingen glassexpert, även om jag tycker om glass!

Ja, kanske skriver mer senare idag, Nu har jag inte tid att sitta här. See ya later. Önska mig lycka till!

Ciao Bella

Plugg, julbord, trött!

Jag är sjukt trött i hela kroppen. Igår ringde klockan 06.00. Då var det dags att stiga upp och läsa engelska böcker om bröd och dess kemi. Intressant värre... Nej. detta PM ska vara inne imorgon senast 16.00 och jag har skrivit ca 3 av 8 sidor. Bra va? NEJ! Som vanligt liksom. Kan man aldrig lära sig? Haha

Efter en hel dags plugg som man blir rätt trött av för er som vet. Då begav jag mig i bilen mot jobbet. Julbord stog på schemat. Lite nervös eftersom att jag aldrig jobbat det förut, spec att ta upp dricka och så. Men det gick så bra så. Var riktigt roligt. Sen fick jag magnip, antagligen för att jag gått och spänt mig och sedan lugnat ner mig. Så typiskt mig, hysterivrak jämt :P
Kom hem lite innan midnatt så det blev inte alls så länge som jag trodde. Vilket var skönt, men jag är trött ändå.

Har ni någonsin haft dagar då ni kännt att. - Nej, jag vill verkligen Inte åka in till skolan????
Idag har vi praktisk lektion. Om brödbakning och surdeg. Visst är väl måttligt roligt, det är ju gott med bröd. Men kah känner inte alls för att prata med en enda människa idag. Skulle helst ligga i sängen och typ... deppa hela dagen. Blir ofta deppig när den där veckan i månaden kommer och förstör allt. You know. Äter ju tabletter mot det, men inte alltid de hjälper. Jaja, jag måste ju få klaga lite.

Egentligen har jag inte alls tid att sitta här nu. Börjar kl nio och det är halt ute. Man vill ju inte köra ner i diket som i sången - å en slank han dit, å en slank han ner i diket. Det har Sofie lärt mig. Det kan vara farligt. OCh jobbigt om man inte pratar polska...
Ha en bra dag ni andra!

Ps. Ingen bild denna gång Maria ;) Ds.

Ciao

Krakas Krog

Tittade lite på mat och TV4:as hemsida och fick syn på att denna veckas middagstipps kommer från Gotland, kräklingbo och krakas krog. Jag har tidiagre berättat att Krakas krog Öppnades av två lärare jag hart/har. Ulrika hade vi under debutantmiddagen. Mest sommelierna men hon hjälpte till överallt och kom med goda råd. Ulrika är mycket duktig och en otroligt intressant person att lyssna på.  Ulrika är krögare på krakas krog, sommelier, vinskribent och lektor på skolan, alltså Grytthyttans mat- och vinutbildning.
Ulrika öppnade krakas krog med johan. Som för nu är klassens lärare i matkurserna. Riktigt duktig och pedagogisk även han.
Bild på Ulrika och Johan finns här http://www.aftonbladet.se/matvin/article575179.ab#abArticleComments

Jag tycker absolut att ni ska titta på det så får ni en glimt av restaurangen. Har själv inte varit där, men det är inte omöjligt att jag någon gång åker dit ^^ Gillar konceptet med närodlat och ekologiskt!
Här har ni länkar till de två första middagstipsen, men glöm inte att kolla resten av veckan!
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.746767
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.748944

Idag har jag gjort allt förutom det jag borde göra. Nämligen läsa 100 sidor med info om bröd och dess kemi osv. Massa krångliga ord som man måste slå upp hela tiden och det tar en evighet. Det ska vara inne på fredag. Får gå upp tidigt imorn och jobba, fast jag ska jobba nu med. Ska köpa godis och äta, det går nog bättre då, tror ni inte ? ^^
Men det är ju intressant. På torsdag ska vi baka surdegsbröd med Erik Olofsson http://www.rutestenugnsbageri.se/
Det ska bli kul. Bröd är ju så gott, eller hur? Och enligt Erik är bröden i butik en skamm och jag kan verkligen hålla med. Massproducerade apk-limpor som innehåller mer luft än nytta? Nej, tacka vet jag hembakat bröd. Håller ni inte med??!

Idag lagade jag en undergod tomatsoppa ochså här såg den ut!





Ciao Bella!


RSS 2.0