Förväntan

Hej.
Idag har jag och sofie shoppat lite i örebro. Gjort av med pengar som egentligen behövs till annat.
Blivit brun och älskat värmen.
Inte pluggat ngt alls. Åker och skriver tentan så jag vet hur den kommer att vara utformad och så. Kommer antagligen inte kunna svara på en enda fråga. Men jag orkar inte. Har fullt upp på veckorna och på helgerna har jag mer jobb än veckorna. så jag har liksom inte fått varken tid eller ork att plugga på massa jävla epoker om möbler och tavlor.... Vad har det med min matlagning att göra????

Helg imorn. Först tenta, sen jobb. Sen får vi väl se. Ser inte fram emot helgen lika mkt längre. Blev inte riktigt som jag tänkt mig... Men vad gör man.

Nu ska jag och min magknip inför tentan gå och lägga mig.

God natt

Hothothot

Jag har bara en fråga att ställa mig själv.
Varför har jag inte pluggat inför tentan som är på lördag?
Det jag hat nu kallas ångest. Och ångest är en känsla som jag kunde leva utan. Inge roligt alls. Uschusch. Dumma mig.

Idag har jag bara gjort annan än att plugga. Combatade. Det var knappt tio stycken. Varmt som satan var det.
Imorn ska det bli ännu varmare har jag förstått. nge ra, det bertyder att jag kommer vilja sitta inne ännu mindre. Vi får väl se hur dagen gestaltar sig.

Ska kolla klart medium och sen kanske läsa lite...

See ya
Puss


Längtan till helgen

Idag har jag inte varit i skolan! wiie. Inte igår heller. Tentaplugg fram till lördag. Och jag har som vanligt inte pluggat ngt. Typ en halvtimma idag... Svår och flummig.

Förutom att jag haft ångest för att jag inte pluggar så har jag solat idag :)
Först hemma på grämattan, i följd av rinnande ögon och igentäppt näsa, men vad gör man inte för att få lite färg^^
Sen åkte jag ner till näset en stund för att sola lite med anna och linda. Har varit på en walk med linda och jaa, varit ute ganska mkt.

Besökte även fryxellvägen och idah. Lilla gumman, hon är för go. Hennes små twins bara växer och växer. Sean han försöker prata för fullt :)
so cute. Fick ett jättegulligt kort där hon önskade mig lycka till och att hon var glad att ha mig som en vän och så fick jag en jättefin ring. En glittrig med en lila sten i. För att jag har fyllt..  
Sen när och om de flyttar ner till malaysia ska jag hälsa på dom. Sånna vänner som idah ska man vara rädd om. Alltid positiv och jättego. Det märks att kulturer är olika.

Imorn blir det skolan en stund, viktigt möte inför avslutningen. Är så trött på det. Är lite trött på grythyttan för tillfället och känner inte för att flytta dit till hösten... men jag kanske ändrar mig igen, det går ju upp och ner. Trött på grupparbeten. Alla som bara krånglar och skiter i bestämda tider, redovisningar och lämnar allt åt någon annan. Grupparbeten är väldigt enkelt för lärarna. Men kan va fan så jobbigt för oss elever.  Trött på omogna människor.

Längtar tills lördag. Inte för att ha tenta och inte för att jobba utanför då är det fest hemma hos linn. Sen blir det utgång, det var aslängesen jag var ute. Sen jag fyllde, inte likt mig^^
Men det är bara för att jag jobbat så mkt, men på söndag är jag äntligen ledíg!!! Ska dessutom bli fint väder till helgen, alltid roligare att festa om det är fint och varmt!!
Linn och Daniel har förlovat sig. Va gulligt! GrattisGrattis :)
En till sak som är bra med lördag är att jag då gör min sista tenta för denna termin. Bortsett från att jag måste skriva om den i augusti. Men det är senare tider ;)
En till grej som är skönt med

Ska se om jag kanske kan sova nu. Råkade somna kl 19-22. Blir ju så trött av vädret. Så det blir nog lite svårt att somna. Men hoppas.


Sov gott!
Puss

Sol och värme : ]

Hluu!

En underbar tisdag:)
Vem vill egentligen sitta inne och plugga inför tråkig konsttenta?? Inte jag!
I helgen var det jobbjobbjobb. I söndags, mors dag. Jo tack, det var ganska kaos. Kön var konstant från 11.30- säkert 15. Dagens stänger ju egentligen kl 14. Men har man mat kvar och vet att det antagligen kommer mkt folk finns det ju ingen anledning till att inte servera även om klockan är över 14, om folk vill ha.
Diskmaskinne gick sönder runt 16.30 tiden. Men det var bara en propp, men ingen av oss var ju direkt experter på diskmaskinsreparering.... Men det löste sig alla fall. Nästa helg jobbar jag bara lördag. Tenta på morgonen, sen jobb 11.30 till jaa, det står 19. men man vet ju aldrig...

Har fått ledigt den 2 och 3 augusti. Tror jag lät så först alla fall. Men det är det enda lediga jag frågat om så det ska jag ha. Ska köpa endagsbiljett till pip. En dag räcker nog för mig. :)

Igår var jag och hälsade på jossan på bofors. Fick ett par skor som jag ska provgå i köket. Snällt^^
Den femte juni är det inflyttningsfest i granberga för jossan. Kul! Grill och jacobsloge, haha ;)
Hinner antagligen inte grilla menmen. Har ju den stora avslutningslunchen då. Men sen, då blir det fest så det skriker om det! Sista dagen på skolan!!!! wiiieee. Första året, jäss!
Träffade en tjej som hette sara som också jobbade på bofors som kanske och skulle komma. Hon var trevlig så det blir nog jättekul. Och så bugg på jacobsloge då;)
Haha!

Fin väder! Vägrar sitta inne. Ska ner på samhället strax; ;) fika med jessica, linn och kanske petra. Ska ha en go sallad för jag är vrålhungrig!


Måste bara säga att Duffy är bra. Hennes skiva också. Mercy och Delayed Devotion. Lyssna!

Ha en bra dag!
See ya in the sun
Puss

Twister/splitt är barndomens sommar

Lördag!
Nu önskar jag att jag var på fest och skulle till statt och dansa hela natten. Men så är inte fallet i min tråkiga värld. Där finns det bara jobb, plugg och godis som gör mig tjock :(

Liksom de andra helgdagarna på sistonne så är det jobb hela denna helg med. Som vanligt tio timmarspass. Skulle behöva plugga på tentan vi ska ha nästa lördag... hm. Jaja Kommer alla fall kugga på den I guess.
Ganska lugnt på golfen idag, imorn däremot blir det nog körigt när det är mors- dag. men då går dagen förhoppninsvis fort.

Köppte ramlösa kaktus förut  och den luktade och smakade precis som någon doft jag mindes från min barndom, en sån känslasom tar en tillbaka när man sprang barfota på det gröna gräset och det var varmt, man var ledig, hade inga bekymmer och bara tog dagen som den kom. Då kom jag på det!  Den smakade och luktade precis som twister. Glassen ni vet -->    Ibland längtar man tillbaka till den kravlösa tiden som en glad unge utan bekymmer. Don't worry, be happy liksom...
Fast man vill ju inte vara liten för alltid.
Nu ska jag och mamma snart kolla lite på eurovision. Kan hända att jag somnar innan kl 22. Jobb kl 8 imorn...

Nu ska jag trycka i mig det sista godiset, få finnar och blir tjock!

Ha en bra kväll och för de som kan, sup och ha kul ikväll!

Puss


Högskola eller lekskola?

Har man bestämt någonting, så håller man sig till det. Skippa dåliga ursäkter, det gör bara saken värre.

Hade bestämt en tid. kl 10. Att träffas i kantinen, min grupp som ska gestalta ett rum till avslutningen. Vi sa 10 hela veckan. Eftersom att vi var lediga idag. Sista dagen att prata ihop oss innan redovisning av hela projektet som är på måndag. Som vanligt är det pubben på onsdagar, vilket jag säkert också skulle besöka om jag bodde i grythyttan, men nu gör jag ju inte det. Hur som helst. Vi var fyra st som satt och väntade, väntade och väntade. Jag ringde upp en kille och ja, han låg och sov, det hördes liksom, det ända jag fick som svar var ööööö. Men sån där hes röst ni vet.
Ja, sen när alla väl kom dit, kl 12, två timmar senare än det vi sagt. Kommer de med världens sämsta ursäkt. Vi bestämde på pubben igår kl 00.00 att vi skulle träffas kl 12.00. Jaha, och? Alla är ju inte på pubben?
Så dåligt. Sånna människor sjunker lätt i mina ögon. Jag går inte upp kl 07 för att sedan köra 4,5 mil i 40 minuter och så är det ingen där.
Går vi på högskola eller lekskola?

Jaja, orka bry sig. Men det drabbar ju en själv så det är svårt att inte bry sig. Det är inte mina problem om andra är bakis på skoltid. Väx upp. Man kan slösa med sin egna tid, men inte med andras...

Som sagt det finns alltid "ups and downs" här i livet och idag har det varit en down dag. Jättetrött, extremt grinig. Så grinig, jag har inte sagt någonting otrevligt eller så till någon, jag har bara varit så grinig att jag inte ens orkat prata med någon, förutom i skolan då. Men varit ovanligt tyst för att vara mig alla fall. Usch vilken jobbig dag. Hoppas jag inte är lika grinig imorn, det är jobbigt.
Ser inte fram emot att spendera dagen i hällefors med massäck, museeum och kommunhus........
Är nog inte hemma fören efter 18. Då blir det näst intill sänger på en gång för i helgen blir det jobb igen. 8- ca 19...
Inkomst är alltid bra. Man ska inte klaga. Hoppas bara jag får någon helledig helg till sommaren....

Nu ska jag sova och hoppas att jag vaknar på rätt sida imorn!
Puss


Äventyret, är resten av mitt liv

Under en viss gången tid har jag vuxit. Under en viss period i livet. Stannar ni någonsin upp och tänker, vilken häpnadsväckande värld vi lever i, alla människor, hur olikt lika vi är. Det finns så många, av samma sort, men ändå inte. Naturen, dess historia, mystik, ljus, liv och rörelse. Det gör alla fall jag.

Denna resa genom högskolestudiernas väg till det som inom snar framtid kommer bli mitt yrkesliv. Åtminstonne för en tid i livet. Jag är så glad, och så tacksam att jag fått denna chans och tillfälle att utöva mina studier genom den utbildning jag går. Den är unik, inte någon annan lik. Men som den stora läromästaren håller jag med om att det praktiska behöver ökas på och att fokus ska hamna på vad man kan och kan lära sig. Jag känner att jag har vuxit, vuxit i mig själv och redan nu fått mycket erfarenhet som senare i livet garanterat på något vis kommer gynna mig.

Det är nu, till våren jag får en sådan känsla av att, ingenting är omöjligt. Jag ska ut på äventyr. Och äventyret är mitt liv. I livet ingår naturligtvis "ups and downs" utan tvekan. Det finns så mycket jag vill göra. Jag vill fota, lära mig, få kunskap om alla små trix. Jag vill kunna laga mat som människor smakar på och efter det aldrig mer vill äta någonting annat än min mat. Jag vill resa, inom mitt yrke, vad det nu i framtiden är. Då menar jag framtiden långt bort. Jag vill bli bartender, utomlands, tänk va häftigt!

Nu, nu nalkas den ljuva sommaren och elever från Grythyttan som läst vissa två och vissa tre år har hela världen framför sig. De har hela sitt äventyr. Den femte juni, dag ett på äventyret öppnas dörrarna. Vilka kontakter, vilka erbjudanden, vilken kunskap och vilken längtan efter livsglädje de har. Ut i vida världen.

Om två år är det min tur. Jag får en känsla av nostalgi. Studenten, minnen om de känslor man då kände. De kommer tillbaka i min kropp när jag ser ögon som ler. Ögon som ler åt livet och dess förväntan.

Idag blev det ett djupt, poetiskt, konstnärligt och för vissa säkerrt flummigt inlägg. Har blivit starkt påverkad av läraren, livsnjutaren Lena. Konstnär från topp till tå. Hon pratar djupt, sjunger gamla folkvisor, tecknar, skapar, gestaltar, syr, spelar instrument osv osv. Igår hade vi föreläsning av Gösta Wessel. Han som har designat taket "norrskenet" som det föreställer till måltidens hus, även "inlandsisen" marken under som sprucken is. Han hade talang, det där med färg, form och ljus är inte lätt alla gånger.

Till sist i dagens konstiga inlägg vill jag avsluta med ett citat av Lena Hellström.

"Jag ser inte saker som de är, jag ser saker som jag är"

Den kan man ju fundera på.
Puss


Choklad...

Just nu...

Kim- jag är sugen på godis, jag måste sluta tänka på det!
Mamma- ja, jag är också sugen på någonting. Virsa om jag ska ta lite yoghurt
Kim- är du allvarlig?

Jag menar, vadå yoghurt, det är ju inte ens i närheten av att smaka så bra som godis. Tänk choklad just nu, ja tack!
Det är svårt att vara nyttig. Undrar var all min ork tog vägen. Orkar typ bara träna combat, inget gym och inga promenader. När jag kommer hem från skolan eller jobbet är jag helt slut.
Jävla pollen, jag blir alltid en zombie på våren.......
Men det är ju kul med grönt och sol såklart!

Lite skola idag, ointressant. Känner mig idag allmänt irriterad och grinig på allting. Ibland blir det för mkt. Jävla pms. Hatar att vara grinig och känna mig som jaa, jag vet inte vad.

Imorn är det föreläsning 9-17. Om färg, form och ljus. Hoppas på en bra föreläsare så dagen går snabbt. Sen blir det combat på kvällen...

Ha de gott!
Puss

Älska livet

Lördag, kväll. Jag är helt slut. Har jobbat today med. Och även imorn väntar en arbetsdag. inte riktigt lika lång kanske. Går 8- ca 16 imorn. Skönt. Har ju en del plugg att uträtta.

Köppte en jättegod parfym från naiomi när jag var i k-stad i tisdags. Den var på rea och jag kände för att köpa någonting åt mig själv :)
Den luktar jättejätte gott :)




Hade tänk måla lite ikväll. Köppte mig nya akvarellpennor igår. Det var längesen jag hade sånna:)
Har blivit lite sugen på att börja måla och teckna nu när vi läser så mkt design och konst. Men jag nåste öva mkt om jag ska kunna bli bra över huvudtaget... Övning ger fädighet. Påtal om det så har jag gjort hjortronpannacotta idag. Avsmakning till en bröllopsmeny. Och de tyckte den var jättegod! Den ni, övning ger färdighet.


Den fanns där. Den var elakartad. Men nu, nu är den borta. Min kära moster. Mycket ska man utstå här i livet. Kom just att tänka på vad fantastiskt det är att man lever. Att man får leva. Visst, livet är ett rent jävla helvete ibland, kanske till och med många gånger. Men när någonting allvarligt som detta, händer. Så inser man. Jag är glad över livet helt enkelt :) och så himla glad att min älskade moster fick behålla sitt, för utan henne skulle jag inte klara mig. <3

Puss och god natt


Miss my band^^

Fredag! Helg och och jobb i morgon.. ska bli kul. Har så jäkla ont i ryggen bara, antagligen för att jag tränade igår.. är nog lite otränad just nu...

Skola idag, segt. Desigthistoria. Det är intressant när man kan lite, men det jobbiga är liksom att orka ta sig in i den världen. Annars är det kul. Föreläsaren kan kanske jobba liite på att få ämnet att bli mer intressant...

Hittade kina grannis på youtube. Hon hade en jättesöt röst. Tänk om man själv hade skivkontrakt. Hihi va kul det skulle vara. Saknar musiken. Bandet, vart tog ni vägen. VS (80-talet, vart tog du vägen)
Om ngn fattar ;)
Kan ju hur som helst inte spela ngn gitarr nu alla fall eftersom att jag får lida konsekvenserna av ett avhugget finger ;)

Ikväll lagade jag mat till mig och Viktor. Ville så gärna ha oxfile, men 120 kr för två bitar har man inte råd med som fattig student... Får bli någon annan gång i livet. Jag gjorde dubbelpannerad fläskotlett, råsrekt skivad potatis med en grekisk sallad.

Hm, sitter och filar på vårt inbjudningskort som vi ska göra till avgångselevernas nära och kära. Svårt det där...
Tycker det är skitkul att planera fester :)

Blev väckt imorse av att en viktor ringde kl 8. Han började jobbet 8, så jag förstod att han hade försovit sig, skräll?? ;)
Så jag upp ur sängen och snäll som man är skjutsade jag iväg karln ;)
Sen påväg hem träffade jag på maria som gick i sin egna lilla värld påväg till busstationen. Så jag skjutsade henne med, Hade ju inte sett henne på länge så :)
Sen gjorde jag mig i ordning för att möta hyttan. Tråkigt väder idag med!!!

Nu hade jag nog inget mer att säga tror jag...

Sov gott
Puss

Stadra- Utflyckt med "klassen"

Så var det redan torsdag....

Imorgon är det sista dagen för linda i örebro på usö, då får hon ett besked. Troligtvis och förhoppningsvis ett negativt besked. Ja det där lät ju bakvänt, men ett besked.. liksom att proverna är negativa... säger man inte så?

Veckan har flytit på. Vägen till grythyttan görs om på sina ställen så jag har nästan kört av vägen ett par ggr. Och nej jag kö inte som en galning, men stora grushögar att åka på utan styrsel är farligt. Men här är jag och jag lever.
I skolan jobbar vi på med diverse inrednings och gestaltningsprojekt. Kul Många järn i elden som det så snittsigt heter,...
Idag hade vi redovisning på en övning vi blev tilldelade igår inom våra grupper. Igår var nämligen klassen på utflykt, haha. Till Stadra, tror jag det hette. Jarl.jan är tydligen delägare av några av fastigheterna vid denna herrgård som det är. Vår grupp fick i uppgift att anordna en studentbal för 100 pers. Budget på 150 000 + moms. Det gick ju bra. Stannade inte kvar hela lektionen, bara tills vi redovisat.. Frivilligt, så varför stanna kvar när man kan combata istället, så jäkla sen lektion ju!

Annars fortsätter gestaltningen av denna avslutningslunch vi ska ha den 5 juni för ca 300-400 pers. Mkt jobb. Vi har kollat in vårt rum och sommarminnet tar sin riktning i form av att gestalta rummet med båttema. Kan bli bra, det finns potential i det rummet.
Synd att det är så kallt och inte fint väder, meen vad gör man.
imorn är det fredag, skönt skulle jag säga i vanliga fall. Men det blir ju jobb hela helgen så det blir ingen vila. Förhoppningsvis blir det inte lika många timmar som förra helgen. Fast jag trivs där, och i helgen får jag jobba med sofie också, det var länge sen. Har knapp sett henne sen vi tog studenten.
Sen är det bara tre veckor kvar i skolan. Wiiiee!!  ^^

                                     



         

Bild ett är min kompis nykelpigan som jag hittade bland gula blad, den är alldelles full av pollen. Tänk sen när jag kan införskaffa mig en riktigt bra kamera, då kan det blir fina bilder ^^
Bild två är me myself and I som sitter inne på en stubbstol i ett av carl-jans stugor, haha man får ju lov att göra situationen lite roligare än vad den i vissa fall är.
Bild tre är mitt kompletta sommarminne, smultron. Ni vet, när man var liten, sprang barfota en varm sommardag och plockade smultron på strån. Smultron som blandas med så många andra dofter som hör sommaren till. Min vart som tur inte vald, för då hade jag behövt gå upp och presentera den. Puh!
Bild fyra är en lite blommar vars namn jag inte vet som jag fotade ute i stadra som stället hette.
Bild fem är en blodig fight mellan två katter. Stod ute och fotade vårt fina äppelträd som står i blom (bild sex) och helt plötsligt hör jag världens jävla vrål och skrik. Det var riktigt otäckt.. och de höll säkert på en timma...
Bild sex är från vårt äppelträd
Bild sju är jag som är jättetrött efter ett svettigt combatpass! härligt, imorn blir det gym, så det så!


Ha det gott
Puss

Mattesnille?

Stressigt stressigt. Blir lite depig när det är så mkt att göra verkligen heela tiden och man har massa press på sig jämt från diverse håll. Helgen har varit bra, rolig och lärorik. Jobbat 22 timmar så jag har inte riktigt hunnit vilat upp mig, är lite trött. I kroppen och huvudet. Så mkt att ta in när man är på ett nytt ställe sådär. Speciellt när man inte har så mkt tid att gå igenom saker och lära sig utan bara får hoppa in i lunchruschen, men det har ju gått bra denna helg alla fall. Kassan gick ganska bra, gjorde ju en del fel, men de flesta har överseende om man säger att man är ny. Fan, det är inte bara en knapp att hålla reda på när det gäller kassan. Och räkna kassan och göra allting rätt där ska vi inte prata om. Hej mattesnille! Och vi vet alla att sån är inte jag :S

Som sagt, massa stress och jag höll på att somna flera ggr idag på föreläsningen, vaknar nästan av att man nickar till sådär ni vet... Imorn är det låång skola igen..sen har jag bokat combat på kvällen, får se om jag orkar. Måste orka, behövs...

Nu ska jag sova för att orka med morgondagen i skolbänken. Få se om dagen bjuder på några otrevliga i form av muntliga redovisningar.. jäj,,,.....
Skulle behöva sova ett helt dygn för att komma ifatt..

Nej, nu är det färdignällt.

God natt
Puss

Golfrestaurangen day one

Första dagen på nya jobbet idag. Tog mig upp vid halv sju tiden. Sovmorgon om man jämför med bofors^^
Ville så gärna ligga kvar och mysa med viktor som låg bredvid. Meen, det får jag väl ta igen en annan morgon :]
Sen bar det iväg till golfrestaurangen. Där kl 8. Fick stmpla in och prata lite med tjejerna. Vi satte igång på en gång och sen gick det i ett hela dagen. Vi åt lunch typ 10 minuter runt halv tolv. Slutade 18.30. Lång dag. Men kul och lärorik. Det ända som jag är nervös för är kassan :S Tänk er lunchrusch och typ tio pers i kön som bara blir längre och längre och så ska man komma ihåg allting... får väl se om det blir nån kassa imorn... Kommer väl förstöra allt:(

Jaja, nu är jag helslut alla fall. Mamma och jag åt lite mat ute i trädgården, åt lite godis och njöt av solen. Sen när den gick ner gick vi in för då blev det kallt!

Fick ett samtal från lilla fi förut. En glas lilla fi. Kom och ta ett glas vin med mig och petra! Hihi^^
det skulle varit kul, men jag somnar snart, sen börjar ju dagen kl 8 imorn med. Så det är bäst att hålla sig i skinnet. Festprissorna får ha det så kul!!

Nu ska jag sova. Mer och längre jobb imorn. Men moneymoneymoney, =brabrabra!

Godnatt världen. Sov gott, för det ska jag!
Puss

Avhuggna huvuden

Vilket väder! Idag har det varit ännu mer sommar än igår^^ Bara att tacka och ta emot.
Skola idag, en konstnär som var och pratade om sina bilder,.. Baah! Ja, visst intressant till en viss grad, men hm tre timmar med bara massa bilder, massa intryck, man blir helt slut. Hon verkade ha någonting för avhuggna huvuden, vissa verk var ritigt hemska och jag fick en obehaglig känsla, andra var roliga och faktiskt konstigt vackra.
Linn Färnström. Trots olika intryck och åsikter var hon en fantastisk duktig konstnär, väldrig vackra verk!

Klicka på bilderna
                                         
Den första bilden heter glaskupan, den andra minns jag inte, väldigt häftig bild. Tavlan är 2*3 meter och såldes för 925 000.. den ni. och då har hon sålt ALLA sina bilder. Tänk att kunna leva på konsten, sin passion. Grattis till henne. Sita bilden är Linn Fernström.

Var på combat förut.. inte så kul.. Hade stans värsta huvudverk som påminde mig varje gång jag hoppade. Dessutom fick jag håll.. och så var det väldigt varmt.. men jag blev ju svett alla fall, så ngn nytta gjorde det säkert^^

Imorn är det skola till 15, sen kanske jag ska svänga förbi ullibulli som flyttar från hyttan. Skönt för henne! Sen blir det raka vägen hem, bolaget ;) och sen grill hos clara. Meen det blir lugnt, för jag ska ju upp och jobba på golfen, för första gången på lördag.. Kom och ät! ;)

Lägger upp lite natursköna bilder på bilddagboken sen...

Sleep tight to night...
Puss

Värdelöst lyckat misslyckande...


Idag hade vi omprov i grupp på hantverksprovet. Det gick väl sådär.. alltså helheten blev jättebra. Till dessert skulle vi göra en mörk och en ljus chokladmousse med flamberade crepes.. Jag skulle göra den mörka chokladmoussen. Det gick rakt åt pipsvängen! Den första skar sig. Helt enkel, men ändå så svårt. Det är fan inte lätt att göra chokladmousse.. den andra blev liksom bra, men grädden var för hårt vispad. Fan.. jag känner mig totalt värdelös och det känns inte som att jag förtjänar att vara där när jag misslyckas. Givetvis är det ju inte så jätte allvarligt som jag får det att låta, men så känns det i den stunden...I suck! MEN, jag ska övaöva hemma tills jag kan göra bra mousse.. Men vad ska jag göra med all mousse... skam den som ger sig !

Inna vi klev in i köket 14.45 satte vi oss ner kl 13 för att avnjuta en hejdundrans god tre-rätters middag. Förrätten var Tagliatele fylld med ricottaost och parmesan. En basilika och morötsås till det. Fy fan, det smakade som Italien, mitt italien. Kändes som att jag satt hemma hos kära nonno (morfar) och åt pasta :)

Saknar min nonno och mormor så mkt ibland... Love you <3

huvudrätten var inkokt lax med färskpotatis, inlagd gurka och hollandaisesås..  supergott, jag blev perfekt mätt. Efterrätten var, hör och häpna.. faktiskt för söt för min smak... Flädersorbet med flamberade rabarber.. rabarberna var goda, men det andra för sött.... menmen man kan ju inte vara alla till lags ju.

Tog en härlig promenix i förmiddags... underbart väder, det var sommar då. det har varit sommar hela dagen. Hoppas den är här imorn med när jag inte behöver vara inne heela dagen.

image65
Sommar med klarblå himmer? Ja tack!!



Nu ska jag kolla lite sex in the city på tv.


Ses ute i världen!
Puss

Avslutningsmåltid för 400-pers!

Långt inlägg igår... orka läsa liksom..

Idag kom jag ända fram till skolan alla fall, utan explotioner... Väl där, massa information om kommande arbeten vi har framför oss. Jag kommer vara så glad och lättad när skolan är över. För jag kommer nog näst intill slita ihjäl mig dessa fem veckor. Plus att jag ska jobba tre helger irad nu också... inte van, men jag vänjer mig säkert.

Hur som haver... jaja. Hela vår "klass" eller grupp då, alla tillsammans, sommelier, hotellare och kockar ska annordna avslutningsmiddagen åt treorna i år. Dessa treor får ta med sig typ tre- fyra familjemedlemmar eller vänner. Så hela kalaset blir runt 300-400 pers. Vi börjar på engång. Temat är sommarminnen. Tills på måndag ska vi rita på ett A3-papper ett sommarminne och beskriva den med nyckelord. Sen har vi delats in i 8 grupper om 12 personer. Jag hoppade in i en eftersom att jag inte var med igår. Hm,.. fan va svårt det ska vara att komma på ett bra sommarminne??? HJÄLP!?
Sen ska vi i grupperna om 12 pers välja ut ett sommarminne som var bäst... detta ska alltså gå att gestalta i form, färg, inredning, design osv... Av dessa bidrag från varje grupp ska lärarna välja ut fyra bidrag och vi elever får sedan rösta fram ett av de fyra. Och den 5 juni smäller det av. Då är middagen. Fort ska det gå. Men samtidigt är det ju kul att planera sånt... återkommer med mer info under tidens gång :)

Imorn är det dags för vår grupp att göra om hantverksprovet i grupp. Middag kl 12, 3-rätters, aldrig fel^^. och sedan 14.30 är det vår tid att kliva in i köket för att laga mat... Så imorn kommer jag nog inte hem fören typ 21.. och då ska jag springa upp till bofors och skriva på ett till papper... mitt finger you know, massa krångel ^^

Nu ska jag fortsätta plugga. Pluggplugg..
Sen blire combat, göttdä!

Ha det gott!

Brumbrum.... PANG!

Hellu!

Nyss inkommen från en promenix! Blev sent. Gick ut vid halv nio, träffade på sofie som cyklade hem från sitt jobb vid karlberg och där blev vi ståendes och pratade om lördagen bl.a.
Statt, vad är det? känns tråkigt ibland...
nu blir det inget statt för mig på ett tag alla fall.. ska ju jobba lördag söndag tre helger i rad...hoppas det blir bra där borta, lite nervös...

Ja, vad har hänt sen sist då?
Jo jag hade ju fest i lördags, lagade massa mat till mina tjejor. Förätt blev en bruschetta med salsa på. Huvudrätt yoghurtmarinerad kyckling i ugn, marinaden var av turkisk yoghurt, vitlök och örter. Till det hade jag råstekt potatis och en limesås med örter i. Och sallad. Till det foot of africa... hm det vinet var godare hos emelie än här på ngt vis...
Till efterrätt gjorde jag panacotta, inte vilken smak som helst utan jordgubbspanacotta. Jordgubbar är gott, men de på sommaren är bäst!
Just det, när alla kom fick de såklart cälkomstbål och ett stort fruktfat att käka av.
Till pannacottan hade jag ett dessertvis, sauturnes grillion 2005. Det är supergott, tycker jag alla fall^^ 123 spänn flaskan, så det är dyrt godis :S

Ja sen flöt kvällen på i alkoholens tecken... hade jättetrevligt och sen bar det av till statt.. kom inte dit fören 12 för taxin tog sån tid... som jag betalade btw!

Hm jaa, det intogs ju en hel del sprit och väl på statt blev det en cosmo, mums^^
Var där en stund, inget tidsbegrepp, hittade äntligen viktor :)
Blev jättetrött, hade skoskav och ville hem och sova.  Viktor följde med mig hem och sov.. har tyvärr alla öronproppar hos honom så det blev inte så mkt sova av för mig... Viktor han stekte glass han i sömnen.. det är jävligt bra gjort måste jag säga!  ;)

Igår var jag hos pappa med världens bästa viktor på kvällen. Det var grillfest och halva tjocka släkten var där... och eftersom att alla inte var med så var vi nog bara tio stycken ;)
Hihi, jättekul att se alla igen, mina bröder och pappa, mersiha och azra. Och så lilla mira såklart. Världens goaste unge!
Sanny hade varit med ålandsbåten.. så han mådde inte så bra.. hihi^^
Kenan, elina och mira hade nyss kommit hem från umeå, så det var kul att alla kunde komma och gratta mig. syns ju inte så ofta liksom..
Fick massa pengar, bra att ha. Är pank nästa månad, får bara 1000 spänn från csn då,,, och denna vecka måste jag köpa kurslitteratur för 1000 spänn.. alltid lika kul!!!!!!!!!

Ja, just det!
skulle ju till skolan förut för att börja en ny kurs, sista innan sommaren.. Åker förbi gälleråsen och en bit till.... förbi nina innan man svänger in till granbergsdal I think.. Där smäller det till som fan i bilen och jag bara ser ett svart måln. SHIT tänkte jag, höll panikgrepp om ratten... okej, inga jul är sönder den åker normalt.. stannar bilen, varningsblinkers på och upptäcker att hela jävla avgasröret har spruckigt! BRA, jag som skulle till skolan, obligatorisk närvaro...suck, missade massa ju :(
Ringde mamma och hon och linda kom ut till mig. Först åkte det förbi massa bilar, sen stannade en dam och fråga vad som hänt.. blabla,. har ringt efter hjälp, tack för att du stannade  osv...
Sen stannar en gubbe och frågar vad som hänt, han trodde jag hade kört på en katt eller nåt eftersom att det låg stoppning som såg ut som hår överallt... Sen förklarade han för mig att det inte var ngn fara att köra med bilen, det skulle kanske låta lite mer än vanligt menmen... jaja, tack ska du ha sa jag och sa hejdå!
Men jag var ju liksom tvungen att stå kvar och vänta på mamma och linda.. eftersom att de båda två är stenåldersmänniskor och inte har med sig sina mobiler...
Ja det löste sig ju... förstår bara inte varför det alltid ska hända mig någonting.. allting jag liksom rör vid blir det någonting typ... skit av... har inte riktigt vsnt mig än efter 20 år som klump!

Nepp, imorn blir det skola, med mattas bil... om jag inte lyckas med någontin vill säga... det är ju 6 veckor sen jag var i hyttan.. har lite ångest att återvända faktiskt.. men det ska blir kul, tufft men kul... ska anordna en fest för 300-400 pers vår klass. Treornas avslut, vänner familj, press viktigs personer osv.. mkt att stå i kommande veckor. Kul, jobbigt och tufft!

funkar inte att lägga in bilder här nu.. men bilder från lördag och bilen finns på min bilddagbok. http://www.downandout.bilddagboken.se


Nu ska jag ge mig att skriva... god natt nu blire sova.

Puss


You can't stop the beat!

Idag har jag och mamma flängt runt i diverse affärer och inandlat massa mat och gott som jag ska tillaga tills imorn. Massa pengar har det gått åt, men man fyller bara 20 en gång ^^
Var även på bolaget idag, hii kul!
Lite pinsamt bara. "Kassörskan bara åh då får man grattulera då, lite i efterskott men ändå" haha jaa tack sa jag. Sen när vi sitter i bilen påväg hem säger maria, att de som stod bakom oss i kön hade sagt högt, "nee fyller hon år" haha DET var pinsamt, hörde inte det. Men jag lade märke till att alla log så. jaja, men nu är jag alla fall stor.

Glömde hälften av grejerna jag skulle ha i varje affär... Sista turen skulle jag ha aioli och bröd till mig mamma och moster linda som skulle köka räkor eller rekor som sthlm.arna säger och vin såklart :)
Men jag glömde aiolin.... suck, så jag slängde ihop en.. det gick ju galant och god som fan blev den också. Varför funkade inte det på mitt praktiska prov för, då när jag verkligen behövde att det skulle funka!!
aja, klarade mig ju så :)

Ja, har smygbörjat lite med maten, gjorde marias vegpaj idag... den ser mumsig ut. Hoppas den är god också^^
och imorn VILL jag ja fint väder!

Ska nog kolla lite på hairspray nu... började kolla för länge sen, men sen blev det inte mer..
Älskar låten "you can't stop the beat" combatlåt, den är det fart i. Visste ni att combat är franska och betyder fight,  den ni ;)

image64

Ses i vimlet imorn hoppas jag!



Puss

Grattis till mig som fyller bolaget!!

Idag har jag fyllt stor :)
Vaknade upp med en viktor bredvid mig som minst sagt hållt mig vaken inatt. Och nej inget sånt!
Eftersom att vi för det mesta sover hos honom har jag mina öronproppar där eftersom att han snarkar som fan!
Inatt har han pratat i sömnen vill jag lova. Riktiga samtal och diskussioner. Vaknade nog tre gånger av att han låg och skrattade. Haha då började jag också skratta och var tvungen att krama honom. Så go ju :]

Har haft en underbar dag med många grattulationer och fina presenter! Tack så jätte mkt för allting fint jag fått. Massa presentkort, pengar, fina muggar, en parfym av viktor, plånbok av moster och anna bakade tårtan åt mig, marängtårta med hallon. jag är så dålig på det där med maränger.... Suuper god!! Ska lägga ut nån bild på den någon dag, har kameran där uppe orkar inte hämta den nu.
Efter alla onyttigheter jag klämt i mig idag var jag givetvis iväg på combat. Fy fan va varmt! Det kändes som att jag var helt genomblöt efter bara uppvärmningen. Menmen, jobbigt ska det va. Ddet är kul med combat... kommer sakna det om jag ska flytta till den där lilla hålan.... jag får väl komma hem de dagar det är combat, snacka om att vara hemmakär^^

Nepp, nu blir det nog bingen snart, ska städa massa imorn och förbereda inför all mat och så tills på lördag. The party day^^
Hoppashoppashoppas det blir fint väder!!!


Hihi imorn blir det bolaget med clara och maria ^^ tihi

Pappa ringde också, till och med sjöng lite för mig. Han är lite rolig. Tänk vad bra det hade varit  bra om det hade varit bättre. Komplicerad mening och komplicerad relation. Tur att man blir äldre och mer vuxen så att jag kan ta tag i saker. Man ska vara rädd om relationer, även om de knappt finns så ska man absolut jobba för dem om det betyder någonting och det gör ju kött och blod. Tänk vad du har missat mycket pappa.
Men jag tycker om dig ändå. Mina brorsor med, ni betyder jättemkt för mig!! och lilla mira, mitt hjärta <3


image63




Godnatt världen sov sött, ses imorn.
Puss

RSS 2.0