Memories

Hejdå Sverige och hello London! Lovely !
Kort tid, vi måste hinna med mkt. Use our feets, mycket promenerande.
Det känns bra. Denna gång behöver jag inte vara så ledsen kvällen inna jag ska åka. Den här gången får jag sova med Viktor och vakna med honom och faktiskt få ha med honom till London. Inte åka själv. Inte bara fånga byggnader, trafik och mig själv på kamera, utan även sällskap.

Visa alla platser jag var på, alla vägar jag gick så mycket att skorna slets ut, min favoritplats att vara på när solen tittade fram, mitt favoritfik, den stora staden med människor från världens alla hörn, restaurangen St.Alban och de underbara människorna som lärde mig så mycket om allt, staden, pubar, stella, värdskap, vänskap, skratt, kök, råvaror, matlagning....

Hoppas på fint väder så vi kan turista oss ordentligt, hann inte med det så mycket när jag var där förra gången. Det blir till att gå upp tidigt i morgon. Planet går 09.40 från skavsta och landar på stansted kl 11. 2,5 timma att flyga. Tänkte använda mitt engelska telefonkort, eftersom att jag ändå har ett och det är billigare att ringa så.

 
  
 
 
 

Foto: Kim Sartor©

Simmade mot solnedgången

Jobbar för full rulle. Tisdag är dagen med stort D. Då bär det av till England, London. Wiiie. Jag & Viktor♥
Blir vår första utlandsresa tillsammans. På tiden det efter 4,5 år tillsammans^^
Jag behöver verkligen semester. Har jobbat kväll denna vecka, det är tröttsamt. Är så trött, känns som jag har grus i ögonen. Av nio dagar i rad har en varit ledig. Den dagen var i måndags och jag var en zoombie, sov och sov, orkeslös. Det behövs minst två dagar för att repa sig.

I onsdags när jag slutat jobbat fick jag ett desperat telefonsamtal från en Sofie som inte hade någon att spela kubb med. Självklart ryckte jag in. Det blev kubb, sen bar det av på en bilfärd med maja också som slutade i lunnedet. Klockat 23, det var varmt i vattnet så vi slängde av oss kläderna och hoppade i sjön. Det var så skönt, vi var i länge och simmade. Maja och jag simmade mot solnedgången, men sen fick vi inte simma längre för Sofie^^
En typisk sommargrej, bara vara spontan, det gillar jag mest med sommaren.


Så här mörkt och mysigt var det när vi hoppade i och simmade mot solen

Jag börjar 11 idag, vaknade kl 05.30. Kunde absolut inte sova fast jag är så trött och absolut inte utvilad. Har drömt om a la carte beställningar som bara dräller in inatt, panik. Det blev ju 20 a la carte igår kväll, det gick ju bra, men de följde med mig hem och hemsökte mig i sömnen. Speciellt hamburgare... Som sagt, semester ska bli skönt. Komma iväg, bara jag och Viktor. Ska bli så skoj att se alla igen!

Skjutsade just iväg min mor till jobbet, sista dagen för henne, sen väntar fem veckor av semester. Vilket hon är värd. Då kan hon jobba på fulltid i sitt lilla växthus, lanne, trädgård och med alla våra tusentals bin, för honing är gott som nalle puh säger.
Nu börjar jag bli riktigt trött!

Ingen sol idag.
Ha de gott!


En vacker smak

Den tropiska sommaren försvann och blev till vanlig svensk sommar. Skönt i några dagar att inte ha så varmt. Men nu tar jag gärna tillbaka solen. Det var väl inte bara jag som vaknade av att jag såg ett ljus natten till lördagen?
Jag kom hem från jobbet 01.30, uppe i varv som man är när man jobbat sent kunde jag inte riktigt somna. Låg och halvsov och blundade. Samtidigt som jag blundade såg jag ett ljus. Undrade vad det var egentligen. Kort därefter fick jag ett dundrande svar. Det värsta åskvädret på många år. Det var precis som när man är utomlands. Läskigt..
Jag var inte snabb som blixten, jag försökte fånga den på kort, men omöjligt var det. Hällregn piskade våra gator och vattnade allt grönt.



En av sommaren alla underbara dofter

 
Provade för första gången att göra gazpacho i söndags. Det var inte min grej. Jättegoda smaker, men det var inte gott kallt. Hade gärna haft den varm. Men då hade hela idén med en kall förrättssoppa försvunnit. Jag skulle gärna vilja bli bevisad motsatsen, smaka någon god. Kanske den skulle göra sig bättre om man faktiskt befann sig i ett varmt Spanien.
Mamma provade på att göra flädersaft här i förra veckan. Jag blev sugen på att prova fläderpannacotta. Hade lite vanilj i, och jordgubbar på toppen. För ett år sedan tyckte jag inte alls om fläder. Men som tur är förändras smakläkarna hela tiden. Fläder är en vacker smak.

Om två veckor idag åker Viktor och jag till London. Ska blir spännande, roligt. Ska blir roligt att visa honom vart jag var i två månader. Naturligtvis ska jag kika in på restaurangen och hälsa på dem. Det ska bli det roligaste, spännande!

Nu ska jag iväg till moster och äta på min lediga dag!

Take care mates


Den första

I denna hetta vi nu har i Sverige växer det i vårt lilla växt hus här hemma så det knakar. Basilika bladen till och med bränns!

Titta vilken fin tomat mamma plockade av en tomatplanta idag. Den första. Så mycket tomater får vi. Så underbart, en lyx här i Sverige skulle jag vilja påstå. Där tomaterna är bleka, lukten av solmogen tomat finns inte någonstans på ica och dess fruktkött är alldeles genomskinligt. Som sagt så är det inte mycket som kan slå den äka varan!


Nu ska jag åka ner till labbsand och fota lite solnedgång.
Ciao Bella

RSS 2.0