Årets Kock!

Årets kock har just avgjorts och det blev Tom Sjöstedt som vann. En värdig vinnare, fast det var ju alla som kommit så långt. Det är det finaste priset en kock kan vinna. Kanske nån gång när man lärt sig allting ;)
Jätefin rätt, tänkte lägga upp bild, men det krånglar bara......
Men han gjorde alla fall: 

Citronsyrade säsongsgrönsaker med murklor, pressad kål samt selleri- och hasselnötscrème


Jag hejjade på Tom för att det var han som vann semifinalen i årets kock på skolan ^^

För övrig har det varit kött och fågelvecka. För min del känns det som att årets kock, njee jag kanske kan börja tänka tanken att drömma om det när jag, om jag någonsin lär mig alla dessa finesser :S
Kött i tisdags och kyckling idag.
Igår gick det bra, lite som blev torrt och så, men bra ändå. Tänkte att det nog skulle bli lättare idag, med kyckling. Men nee rå. inte alls, idag var det bara panik hela tiden, skulle göra helstekt kyckling bl.a. och knyta ihop den på ett snyggt vis, vilken inte är det lättaste när man är "okunnig" dessutom skulle vi göra en kyckling som kallas american. Ja det var inte det lättaste, det åkte jag på ;)
Men va fan, det är bara bra att göra saker man tycker är svårt, för då lär man sig ju bättre. Och det gick jättenra tillslut^^
Men idag hade vi sju kycklingrätter som skulle göras på 2 ½ timma, igår var det bara 6 kötträtter.
Ja, nästa vecka är det fisk och skaldjur tror jag...

Imorn blir det skola en kortis, gå igenom veckan som gått och få knivundervisning med kock och allt^^
Sen blir det hem, vila eller nåt. Till frissan färga håret halv 4 och sen blire cömbat med lite extra spring på bandet innnan eller efter hade jag tänkt. Det måste blir konsekvenser efter allt godis ätande. Meen, jag kan ju trösta mig med det gamla ordspråket.. "Man ska inte lita på en smal kock"
Dessutom finns det betydligt viktigare saker att fokusera på här i livet :)

På fredag blire presentshopping igen och lite pyssel med damerna och sen blir det K-stad. Hälsa på clara, shopping och umgås :)
Ser fram emot en skön lugn helg... a utan massa plugg då, för lugnt kommer det inte bli. Petra fyller ju. och så ska vi väl se till att komma in på statt va, eller vad säger du soffan ;)
Hoppas det blir nåe folk där bara... det är ju en artisk som jag inte kommer på namnet på som kommer till wickan.. aja det märks:)

Nu ska jag sussa!


Sleep tight!

Kaos

Jaa, kära nån vart ska jag börja, blir en lång blogg idag...

Lördag 26 januari.
På schemat:
- Omtenta i hyttan
- Örebro med Sofie och Petra
  - inhandla festkläder
  - inhandla födelsedagspresent
- jesscia 20
  - fest med jessica på kvällen!
- statt

Det var ungefär så dagen var tänkt att se ut. Men man kan ju inte riktigt räkna med att allt går som man planerat alltid....
Det började ju som det skulle, jag åkte upp till hyttan för att skriva min omtenta som jag inte knappt pluggat till som jag verkligen kuggade på igen (ORKA!?)
  Ja, sen kom jag hem runt 11 tror jag, gjorde mig i ordning, plingade Fi, hämtade upp henne och åkte sedan till andreas för att hämta upp den andra bruttan, Petra :)
Nu var färden till öret på g. Allting gick väldigt bra, tills vi skulle börja leta parkering där borta. . . .

Jag vet inte om jag vågar skriva detta, då kanske jag blir av med mitt körkort :P
Jag låg i en vänsterfil, på en väg med fyra filer. Blinkar och ska åka, ser plötsligt en enkelriktad skylt. !! Men gud, här får jag ju inte åka skriker jag! Skylten satt så precis att jag uppfattade att den var för den svängen jag skulle svänga. Så i ren panik kollar jag bakåt, med en bestämd blick (enligt Petra) lägger i backen och jaa, backar, mitt i en väg!
Det kom ingen bil just då, men medan jag backade kom det en, och tutade på mig och sen svängde vänster där jag inte gjorde det, hahahaha,!! Så man kunde svänga vänster där alla fall sa jag och åkte frammåt igen. Herregud.
Men Sofie och Petra vart också osäkra på skylten, inte bara jag :(
Jag är så dum! men det är ju någonting som man kan skratta åt såhär efteråt..

Jaja, väl framme och vi lyckades få en parkering i det andra parkeringshuset i provade. Jag ska nog sluta köra till örebro.... Nu har ju Sofie körkort så hon kan ju köra ;)
Nu var vi uppe i Åhlens och shoppingen kunde börja. Vilken shopping. Helt desperata efter någonting nytt till kvällen, Sofie hittade fort något grönt och fint. Det var värre för mig och Petra, vi irrade runt i örebro i ren panik.!! HAhA
  Stan stänger kl 16 och när hon var 15.30 stod vi i kön till McDonalds för vi var ungriga efter alla äventyr. Stod där i tio minuter, när det precis var vår tid bestämmer vi oss för att nej, vi har inte köppt presenten än, vi måste göra det, de stänger om 20 minuter!! Så vi rusade dit och sengick vi tillbaka till donkan, nu var det ännu mer kö, så vi stod där en stund. Tills vi kom på, La Baguette! De kanske har öppet! Vi tvekade först till en kycklingbaguette med curry eftersom att det luktar så om händerna och så efter, men va fan det är ju dom om är goda! SÅ äntligen fick vi sitta ner i lugn och ro!

Sen var det dags för hemresa, alla var spända på att se hur den skulle gå. Vi fick gå runt åhlenshuset som var stängt för att komma till parkeringen. Nu åkte vi hem. Naturligtvis åkte jag fel igen, haha och nu skrattade vi så jag var nästan tvungen att stanna bilen kände jag för att jag fick så ont i magen och blev alldeles tårögd! Allting kom över oss, resan dit och mina galenskaper och sen kör vi fel igen! Dessutom brukar sofie och jag åka den vägen hem;) haha tredje gången nu !! HAHAHAHAHAA!

Ja, vi kom hem välbehållna alla fall.
Nu var det dags att göra sig i ordning inför partyt. förväntningarna var höga efter så många veckors plugg och nykterhet för min del. Jag var på helspänn.
Vi kom en timma för sent, fint folk kommer sent ?
- väl där fick vi en smaskig välkomstdrink! Sen var vi igång och fyllde på vinglas för vinglas, vi liksom fortsatte i tempot vi hade haft hela dagen och linn kom genast in i vårt tempo ;)
Kvällen började nu snurra och vara helt fantastisk rolig. Det blev många bilder på oss fyra, linns kamera, måste skicka de bilderna ;)
haha, pusskalas ^^
Som sagt hela dagen var kaos inklusive kvällen.

Det var ju meningen att vi alla skulle gå till statt. Det var ju massa folk där som jag ville dansa och skratta med. Sara och johanna var där också :)
Sara var SUPERfin i sin nya frisyr, vilken babe :p
Emil skjutsade oss, Sofie och jag gick av vid busstationen av olika anledningar och lovade att möta linn och petra inne på statt. Men det blev inte riktigt så. Ställde oss i kön, trängde in oss hos Elin. Stod där ett tag och sen gick vi ut.
Sofie var hungrig osv ;)
jag köppte hamburgare och pommes som vi delade på, vi åt knappt nåt, men lite. Sen började den två timmars långa promenaden hem. när vi väl hade tagit oss en bit ser sofie viking och brister ut, "Jag vill ha en pizza med räkor och bearnaisesås på" okej, ingen idé att argumentera med en sofie då!
Så på vägen hem lyckades vi smälla i oss, hamburgare, pommes och en pizza!
HAha, sen kom vi tillslut hem, vilken tur, vi överlevde allting denna dag!

Nästa helg SKA jag in på statt, då fyller Petra 20 och då blir det god mat och lagomt med alkohol för både sofie och mig va ;)



Men kul hade vi, äh ni vet, vi är ju unga eller hur ;)
image35
Kraam!






Utgång!

I måndags började en ny termin, inriktningarna.
I tisdags började vi med att göra fonder. Det gick bra, hade bara behövt steka morötterna till kalvfonden mer, så de fick mer färg. annars gick det bra.
Idag har vi gjort diverse såser. rödvinssås, vitvinssås, en sås man har till stuvning och lasagne som är vit och gjord på mjölk och mjöl som börjar på b som jag inte kan stava till :P en kycklingveloute, hollandais och en skaldjurssås. Jag va jätte orolig att det inte skulle gå nåe bra, jag var inte så jätte påläst om jag säger så. Men som tur var min braiga partner det^^
Det har alla fall varit jättekul :)
Nästa vecka är det kött och fågel tror jag... Fast jag längtar mest tills vi ska göra desserter, skräll .p

Ja, idag har jag varit hemma hos sofie med linn och petra, lite hemlighetsmakerier till lördagen :P
Det ska bli så kul! Jag har haft en helvetes månad med massa plugg, hela tiden! SÅ fan vilken fest det ska bli för min del. Har faktiskt inte varit ute på hela tre veckor!
Efter  tentan på lördag blir det örebro med sofie och petra, shopping inför kvällen :)

Dessutom ska marai och nina till statt också, det ska bli kul, och så får man se hur det ser ut där också, jag kan tänka mig att det är mkt folk där då!

Favoriten just nu... The Killers- When you were young

Imorn blir det en kortis till skolan, gå igenom vad vi gjort i veckan och knivvisning, kan ju vara bra att ha bra knivar ^^
Sen blir det direkt hem och plugga plugga, tills det är combatdags, jobbigt men kul! Sen blir det nog mer plugg I guess....

Nu, blir det nog faktiskt sängen!

Sov gott världen!


Fint väder!!

God Morgon världen!
Idag tittarsolen fram lite, vilken lycka, man blir genast på bättre humör !
Men den känslan försvinner lätt när jag inser att jag kommer att sitta framför datorn heeela dagen idag med min hemtenta. Eftersom att jag har varit så dum och inte gjort klart den än :(
Varför lär man sig aldrig ?

Har förövrigt en rätt bra träningsverk i mina ben idag. Men träningsverk försvinner ju bäst med mer träning, så vi får se om jag kanske gör nåt annat en sväng istället för att plugga.
Har just ätit frukost, en tallrik med mammas hemmagjorda mûsli, en hård macka med skinka och en kiwi, som förövrigt är världens godast frukt !

Igår var jag, sofie, petra och linn till den nya restaurangen i stan.. hm peppes någonting. Spansk alla fall. Sofie och Petra beställde nåt med kött på ett grillspätt och jag och Linn beställde kyckling med fetaost, pesto, tomatsalsa och till det beställde alla potatis med skal kvar som varit inne i ugnen.
Sen ska vi inte tala om efterrätterna. Alla utom Sofie beställde ananas med ananasglass. Och sofie citron med citronglass. Vi läste bara på menyerna och tyckte att det lät gott. Men det va ingen som fattade att det skulle vara så fint och så gott. Vår ananas kom ut i ananas, skalet liksom, bitar av det med glass på, allting var liksom fryst. Sofie fick en hel citron som var urgröpad och fylld med glass som verkligen smakade citron. Jag tyckte jätte mkt om min glass, men fan nästa gång ska jag också ta cintronen, den var himelsk !
M M M Den restaurangen är att rekomendera :)

Annars skulle jag skjutsa maria och gänget till statt eftersom att Niklas fyllde 18 igår, grattis !
Meen, när jag kom dit blev det ändrade planer.. Folk mådde dåligt och spenderade tiden inne på stackars maria och erics toalett : /
Men jag träfade alla fall dem en stund och sen slutade det med att jag skjutsade hem Phuong och Clara istället. Jaa, Clara cluck och jag var nyktra, ingen annan. Haha !

Nej, nu ska jag ta tag i den vuxna delen av mitt liv, skolan....
På återseende ;)

Happy!

 

Idag känner jag mig glad. Hade tenta imorse som faktisk kändes bra  :]
Tenta i livsmedelshygien, ja det är konstigt att jag vågar äta mat överhuvudtaget med allting jag fått lära mig om vilka mikroorganismer som finns vart och så vidare. Dessutom ska jag läsa mer livsmedelshygien i nästkommande kurs som börjar på måmdag. Då börjar våra inriktningar äntligen!
Hotell och värdsskap går för sig
Sommellie och måltidskreatör går för sig
och jag kulinarisk kock och måltidskreatör går för sig

Det som är jätte tråkigt med att programmen går åt olika håll, alltså sina inriktningar är att jag inte kommer gå med Emmapemma och Ulrica! Jag kommer sakna er jätte mycket :(
Gillar er starkt!
Saknar ida också, hoppas det går bra med magen!  Jag och Emma måste se bäbisarna sen :)

Imorgon blir det mer tentaplugg, hemtenta om ansvarsfull alkoholhantering! På kvällen blir det lugnt med käk på nya restaurangen där melkers låg, vad den nu heter, kallar den för tappas ^^

Tjing !

Studentliv


Jaa, livet som student är ungefär som jag föreställt mig, men jag hade ju aldrig kunnat föreställa mig hur tillvaron skulle bli. Orolig, rolig, oviss, och ny kunskap som ska tränga in i alla mina hörn och skrymslen i hjärnan. (det är inte så gott om plats)

Jag är ständigt förvirrad, men jag kan ursäkta mig med att jag har så mkt i huvudet.
Nu ska jag vila mitt huvud på kudden och drömma om streptockocker och basillus cereus, det kan bli mardrömmar det!

God natt världen.


Disturbia !

Hej Svejs !
Ja, were to begin?

Förra veckan var som många andra veckor. Föreläsningar varje dag plus bakterielab (blä)
Jag har blivit helt knäpp med allting, jag är mer renlig än aldrig förr, och med all mat. Kära nån vad mycket äckel peckel det finns som man inte vet om. Man kan ju få ätstörningar av att läsa livsmedelshygien :S
Fick ett sms av lilla Ida, som jag tror hon skickade när hon var påväg in till örebro i ambulans. Hon hade fått förverkar :S Fått bromsmedicin i kga för de ville inte att hon skulle föda. Men väl inne i örebro ville de tydligen att hon skulle föda. Så nu har hon ca två veckor kvar att gå och bära på den där otroligt stora magen. Hennes små bäbisar kommer bli såå gulliga!!
    Helgen var lugn, fredagen spenderades ved virre och lördagen med linn, petra och sofin :)
Vi hyrde Disturbia, en riktigt bra film, den rekomenderar jag verkligen!! skräck ^^
Haha, fyra tjejer ensamma i ett hus kollar på skräck. Allas fötter var uppe i soffan och alla satt och vred på sig :]
Vi pratade och åt massa onyttigt godis, poppisar, chips, dricka och vindruvor, det är ju alla fall lite nyttigt :P
Tiden bara sprang iväg, jag kollade på klockan och brast ut "klockan är ju halv två" Haha, jag tyckte väl att jag var lite trött ^^
Men det är allt trevligt men myskväll också, den enda skillnaden med alkohol är väl att man blir "lite" mer högljudd.
Den 26 är jag klar med alla mina tentor. På fredag 18, har jag skriftligt i livsmedelshygien. Den 21 ska en hemtenta om ansvarsfull alkoholhantering vara inne och den 26 kl 09.00 ska jag göra omtentan i sensorik och dryckeskunskap, och denna gång gott folk, sätter jag den :)
Sen på kvällen blir det till att fira det för min del, och naturligtvis besöka Jessica som fyller 20 !!!!!!! sen blir det utgång på statt såklart, kolla in den nya inredningen osv.

idag pluggade jag hemma, hann och orkade inte in till hyttan...
tar det imorn.





Lite kul


Vilka är ditt favoritpar skor? mina converse

Vad gör du? just nu sitter jag här?

När drack du sprit senast? hm... måste ha varit förra helgen, den femte, när det va Petter på statt

Har du lugg? nej

Gillar du sport? jovars, viss sport. Gillar nog mer att utföra dem än att se på dem

Vilka språk kan du? svenska och engelska bara, men en vacker dag ska jag kunna italienska

Borde man röka på pubar? neej, stackars personal!

Är du stolt över ditt liv? Ja, det är jag faktiskt !

Vilken låt lyssnade du på senast? Kevin michael, It don't make any difference to me

Vilken stad vill du åka till i skrivande stund? hm, en stad utomlands, där det finns sol och värme!!

Har du ngt djur?  två små nymfparakiter. det är typ det ända jag inte är allergisk emot :(

Har du några trummor? nix, men gitarrer :)

Tittar du mkt på tv? hm, njee vill jag nog inte påstå, tittar mest i mina studieböcker, fast nog inte lika mkt som jag egentligen borde :S


Har du varit med i lokaltidningen? Jajjemän, rätt många ggr, fast mest när jag var mindre,, Haha Lady Tiara ;)

Vad kostar det du har på dig? ingen som helst aning, jag bryr mig inte spe mkt heller..

Vilken färg har dina väggar? vinröda

Vad gör du när du inte kan sova? Tänker, funderar och grubblar alldeles för mkt

Har du duschat idag? Ja, duschar varje dag !

Vad gör du om ett år? Går sista terminen på andra året i Grythyttan som kock!

Brukar du läsa horoskop, brukar de stämma? nej på båda

Brukar du svära mkt? hm, jag vet inte, inte överdrivet mkt tror jag.. ?

Bästa fikat? hm, en riktigt god macka, en latte/cola och /eller en croasain (haha har ingen aning om stavning) Det beror lite på om man är hungrig eller om man är sötsugen...

Det dyraste du äger? ö......jaa, det kanske är min laptop då? vem bryr sig....

Favoritpålägg? nej, vilken fråga, jag som tycker om så många saker. någon riktigt god italiensk korv kanske...

Vad är det för färg på byxorna du har på dig? gråa


Vad lyssnar du på just nu?  Kevin michael, it don't make any difference to me


Vad åt du senast? Godis ^^

Hårfärg? jaa, varken mörk eller ljusbrun, så nåt mittemellan det I guess!

Favoritmånad? Juli = sommar

Favoritdag? Lördag

Choklad eller vanilj? Choklad!!

Vad har du för färg på tandborsten? Vit och rosa

Nu ska jag nog lägga mig, för nu börjar det bli "kävven" som jag sa när jag va liten tydligen ^^

Natti natti!


Tisdag

I måndags började skolan igen. Det var så jävla segt, sov bara fyra timmar för jag satt uppe till två och skrev på ett pm.. så den dagen var lååång. kom hem halv fem, somnade bums och sov till sju. Jag hade inga problem att somna sen på kvällen igen, så trött det var jag allt. 
      I måndags var det labdags! första gången i labet. Man fick labba på vad man ville. Jag och Ulrica labade på oss själva. Vi båda labade på våra öron och tänder. Euuw!! Jag som är så äckelmagad. Man tog ett prov med en topps. sen skulle man stryka det över en gelemassa som var gjord av koblod och diverse ämnen, som förövrigt tydligen var ätbara, men nej tack! Jag luktade på det, och fy fan, det skulle jag ju inte ha gjort! ställde till en liten mini-scen där ett tag. Jag får ju lätt kväljningar av saker jag finner äckligt. och började naturligtvis hosta och ha mig! Haha, det bjuder jag på ;)
Så på torsdag morgon ska vi studera våra bacillus... Vågar jag veta?

Idag har det varitföreläsning hela dagen. Lite krångligt ibland att förstå allt. Massa baciller och grejer. Idag fick vi även titta på dessa berömda binnikemaskarna i glasrör. Fy fan, jag fick för mig att den rörde på sig där inne, så jag hoppade till och tvingade på grannen detta äckliga rör!  haha!

Imorn blir det samma sak, föreläsnin´g och livsmedelshygien hela dagen. Och på kvällen är det äntligen dags för det efterlängtade nya combatpasset!!! Vaknade med halsont i morse! Men jag har bitit mig i tungspetsen (som man kan göra när man känner att halsen börjar göra ont) och det hjälpte faktiskt. Hade mkt ont i morse men är borta nu. jag vet inte riktigt om det är tungbitandet eller om det är "tron" att man inbillar sig ^^

Nu blir det mer plugg!

Tjing!

Nytt år, nya förutsättningar?


Jaa, det kan man ju fundera på.....

Nu har jag varit från skolan sen den 20:onde december. Det har varit så skönt. Men imorn är det dags igen!
Jag funderar lite på hur jag tänker. Jag förstår inte vissa tankar, men ändå finns de där på något skumt vis. Jag vill absolut inte dit igen. Men vad är det som är fel? jag har ju kommit in på min utbildning, som jag inte trodde var möjligt. Jag kom in på kocklinjen!
Det är inte klokt vad tiden rinner iväg, det känns som att det har gått sakta, men när man väl är här nu, i januari så har jag nästan avverkat en hel termin. Det innebär att det "bara" är fem terminer kvar. Kim 22 år har en utbildning som kock med många fantastiska erfarenheter. Jaa, det låter kul. Jag hoppas bara att jag kommer dit. Fick reda på att jag körde på tentan... Men det hade jag räknat med. Så nu har jag tre tentor och ett pm, vad jag vet hittils alla fall i januari. Puh, det kommer bli en tuff början på 2008.

I morgon börjar jag klockan 10.00. har föreläsning om livsmedelshygien fram till klockan 15.00. Sen ska jag vänta en timma på att kl 16.00 ha lab. Vi ska labba på bakterier, jag ska ta med vår disktrasa. Slutar inte fören kl 17.00. suck, så sent. sen ska jag åka hem i mörkret och förhopnningsvis gymma, om jag har nån ork kvar. Jag ska även boka combat tills på onsdag, då det är nytt pass!!!!!! Äntligen!! Det ska bli kul, jag har höga förväntningar, hoppas det blir ett skitjobbigt pass ^^


Nu ska jag fortsätta på mitt pm som ska vara klart imorn! Jag har hela två sidor kvar att skriva, utan radavstånd!!! Skriver om ett julbord jag inte ens varit på. Hoppas det blir ett g alla fall. Bryr mig inte om nåt annat betyg.!

Tillbaka till plikten! Sen blire sova. Gonatt...

RSS 2.0