Hello

Hej Sverige!

Jag har så mycket att berätta så det skulle bli en hel bok.
Jag kan börja med att resan och flyget gick bra. Vi lyckades hitta till vårt hostel efter mycket om och men. Vi tog en taxi från victoria station. Först åkte vi buss från flygplatsen som tog oss då till Victoria station, sen var vi så trötta då så vi fick lov att ta en taxi.

Lämpade av grejerna på rummet som består av sex bäddar, smällar man får ta!

Lyckades hitta till restaurangen St.Alban efter kanske en timmas irrande. Lyckligtvis var Dale kvar. Kökschefen., Han visade mig runt i restaurangen, skitfint!!!
Även köket, trångt, men verkade jättebra. Han sa att det jobbade två tjejer där. Kul om jag hade skrivit mitt PM om genus :P

Idag har vi åkt med en tourbus runt hela London. Sett allt det där ni vet man ska se. Big Ben, tower bridge etc etc..
Vi gick även in på Madame Tousseau. Där var det många kändisar, alla där för att fota mamma och mig :P

Jaa, det är våra två första dagar i extrem kort version. Många nya intryck. Sov dåligt inatt. Hoppas på sömn inatt!

Nu bär det utav bland gatorna i stora London igen! Ska hitta lite förnödenheter!
Kanske lägger upp bilder ikväll om jag har tid och orkar, det är jobbigt att gå hela dagarna.

Saknar moster, buster och Viktor!

Här är det alla fall ingen snö och runt + 10!

So long mates!


Hejdå Sverige, vi ses i vår

Har inte haft tid att skriva ngt här. Det har jag inte nu heller egentligen :S
Bilen rullar kl 06.00 mot skavsta sthlm. Sedan går flyget kl 10.10. Jag kom på det för några kvällar sedan. Jag har varit så stirrig och förvirrad att jag glömt att jag faktiskt ska flyga. Det har jag inte gjort sen jag var minst tio.
Nu ska jag packa det sista. Dator, kamera och så. Det där med att packa är en historia för sig. Hur svårt är det inte att packa?
Sofie, den väskan jag hade med till gbg proppad för två nätter är nu proppad för 56 nätter.. Hm. Ja.

Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på. Jag saknar redan Viktor aöödeöes för mycket!! Usch :(
Jag älskar dig Viktor♥ :)

Nu ska jag bege mig. Önska mig lycka till!

Byebye

Vildsvin

Trevlig helg. Bortsett från att jag har haft och har lite feber. Igår spenderade jag dagen med min vän Sofie. Trevligt, eftersom att det inte blir på ett tag nu. Jag var även hem till Maria och Eric på kvällen. Där var det en hel del människor som festade på alkohol. Jag tog det lungt, vill inte riskera att bli jättesjuk innan resan. Jag hade jättekul. Roligt att se alla som man inte alls ser ofta längre. Nina var där också. Kan inte minnas när jag såg henne sist^^

Kvällen slutade 23.00 då alla skulle till statt och jag klampade hem i snön, det snöade en hel del under natten.

Matta och jag åkte mot lunnedet och kollade efter vildsvin, Han är där varje söndagsmorgon och ser flockar med dem. Vi tänkte att de kanske var kvar, men icke. Synd annars hade jag kunnat fota dem. För såklart hade jag kameran med mig. Men jag fick syn på några änder istället :)

Åt mat hos moster också, mycket gott :)


 
Ett misslyckat försök av mig att ta kort på oss. Men Sofie kom ju med alla fall^^
Maten åt vi på, tror det hette bellisimo. Helstekt fläskfilé med stekt potatis och bea.
Det ser väldigt gott ut. MEN, som tony Erving säger, detta är inte gott. Visst bean och köttet funkade. Tur var väl att jag hade så trevligt sällskap ändå^^

 
Lille Buster är en tålig hund han, och söt!
Panerat fläskkött med massa sallad bjöds det på, mkt gott!

 inga vildsvin i skogen. Spökskog

 
Lite natur. I den gula stugan bor Marias svärföräldrar^^

 
 
Några änder kom förbisimmandes ^^

Imorgon blir det allergisprutor kl 9, sen skolan. Skriva litte, mer skola, hem och sen till marieberg med mor för att inhandla lite mer saker som behövs följa med.

Nu ska jag fortsätta kolla andra halvan av Beck!

Hej




♥Nyfunnen kärlek♥

Igår skrevs det tenta. Kändes lite sådär, flummigt.

Men mest av allt var dagens höjdpunkt när det var besök på BB och premiär för lilla Mio. Visst vägde han 4192 g men han var allt bra liten ändå. Jag har en ny kärlek. Tyckte han var lite lik Daniel faktiskt. Usch va hemskt att jag inte får träffa honom på 8 veckor nu :(

Jag fick hålla honom och han grät inte alls, tills han blev hungrig. Trodde han skulle börja stortjuta i min famn, men. Det kanske finns hopp för mig på den fronten^^

Kan bara säga grattis igen. Linn är så stark, inte den lättaste förlossningen med en sån bamsing :)
Gumman♥
Som man säger, det gjorde ni bra föräldrarna :)

Mios lilla hand i min stora hand. Så söt. Mer får ni inte se!

Idag har jag en massa ärenden att fixa, ska köpa massa grejer som är slut som jag måste ha med mig till london, bla smink. Ni vet ju, allt smink lyckas alltid ta slut samtidigt så det blir sådär dyrt att köpa nytt. Sen massa annat också. Ska träffa min Sofie också. Vi ses ju inte på så länge sen, hur ska det gå. Du kanske kan hälsa på mig i London Sofie? :)
Ikväll ska jag hem till Maria för att fira henne och Clara eftersom att de fyllde i veckan. Igår fyllde Maria GRATTIS min dagispolare, haha tänk vad vi var små :P
Ja och på allt detta har jag åkt på feber. Men inte är jag någon vekling inte. Har jag inte tid med.

Ciao bella

Mio

Detta inlägg är till Linn och Daniel.
Stolta föräldrar till en nyfödd liten Mio.

Fick ett mms, helt perfekt. Världssöt såklart!
På fredag blir det besök på BB.
Grattis!

Den 17:onde februari

  
Glömde visa det goda vi alla åt i lördags när vi firade mamma 55. Folket gillade det starkt och tyckte att sånna bufféer borde vi ha oftare^^

 

 
Färgglada Emil och lilla Strosan. Ja hon heter Strosan. Jag var sju år och mindre vetande och ville att hon skulle heta Strosan. Mina söta små fåglar.


Hemmagjord latte. Måste ha någonting starkt. Mina ögon vill bara stängas igen när jag läser i böckerna. Visst är det rätt intressant. Men ja, det är ju roligare att ta massa kort, eller baka bullar funderar jag på... får se vad det blir.

Jag har faktiskt väldigt svårt att koncentrera mig på att läsa inför tentan på fredag. Det mesta som rör sig i mitt huvud just nu är London. Kmr jag hitta, jag kmr tappa bort mig, nån kmr sno min dator och min kamera... osvosv. Inga positiva tankar precis. Och hej vad jag kommer sakna Viktor, Men jag vet ju att han finns kvar när jag kommer hem :)
Sen kommer jag sakna massa andra. Men nu ska jag stå på mina egna ben. Tio dagar kvar.

Idag är det den 17 februari. Dagen har många betydelser.

Plugga inför tenta (tråkigast)
Spinning i vanlig ordning (fjärde veckan i rad, duktigt^^)
Tio dagar kvar tills flyget går mot London (många känslor)
Clara fyller 21 (min älskade vän, Grattis, fest på lördag, på fredag fyller Maria)
Matta fyller 58 (skulle inte klara mig utan hans hjälp med allting, betyder mycket)
Men framför allt idag. Så väntas nämligen en liten människa komma till världen. Linn och Daniels barn är beräknat tills idag! (pratade med henne igår, mådde bra just då, så vem vet, spännande är det!)

Nu ska jag fortsätta läsa!

Hejsvejs

Nu är jag hemma igen!
Sofie och jag hann med en himla massa ärenden. En god lunch och fika på det också. En sallad och morotskaka. Ibland får man ju lyxa lite!


Sofie var rosa. Rotha härg om hon själv får uttrycka sig! Haha


Igår kväll tog jag med mig min favvokille på en sen eftermiddagspromenix! Fick lite fina solnedgångsbilder.
Det är så mysigt att åka bil med Buster för han ska alltid sitta i knät. Lite svårt att köra, men kul. Folk tittar så kul på en!

  
  
Tänk vad det är roligt att leka med min vante!

   


Foto: Kim Sartor©

Ikväll fick jag även med mig Sofie på combat. Kul :)

Hejsvejs!



skynda

Kort inlägg. Väntar på att Sofie ska hämta upp mig. Tripp till stan Diverse ärenden och en lunch på som hemma.
Oj, nu knacka Sofie på dörren otålig!
See ya later!

Återblick

  Tänk vad beroende man är av internet. Inte haft internet fungerande hemma sedan i måndags. Därav inget bloggande.Däremot har jag varit ute och fotat lite granna. Nu när väderet är så fint som det är.

Så detta får blir lite resumé av veckan i ord och bilder.

Varit hemma endel och läst lite PM. Träffat moster, lagat mat och tränat i vanlig ordning. Noll motivation på spinningen både i tisdags och onsdags, combat är roligare helt enkelt.

Har bokat flygbiljetter och ett boende. Fast där får man bara boka två veckor i taget. Så vi får la se om jag stannar där hela vistelsen. Vi har sökt många många många boplatser. Två av de "flatmates" som vi sökt försökte lura oss på sammanlagt 10 000kr. Jag förstår inte. Betala i förväg hette det. Jag skulle aldrig kunna göra så mot någon annan människa. Pauline och Anna, de namn de uppgav heter antagligen inte så och lägenheterna finns troligtvis inte eftersom att de vägrade att en vän tll oss skulle gå och kolla på den. Menmen, vi anmälde dem på den sida de låg uppe på. Dåligt värre. Tänk om jag kommit dit i god tro och så står jag där utan boplats.

Två veckor exakt idag. Fyra dagar kvar för Linn, enligt barnmorskan. Men jag tror det blir längre. Spännande!

Har umgåtts med Sofia och Virpan, de bjöd mig på mat i tisdags. Promenix och spinning. Kul!

Igår fyllde mamma år så imorn ska jag baka massa gott till henne. På kvällen blir det skaldjursfrossande med Viktor. Vi är inte så mkt för alla <3 ans dag. Köper oftast inga saker till varandra utan ser till att vi umgås och gör någonting kul tillsammans. Tycker det är lite överskattat. Men blommor blir man ju alltid glad av ^^

Otroligt fint väder i måndags. Tog med mig kameran på promenix med Buster och moster. Batterierna dog dock efer halva vägen. Man blir lätt bortskämd med den kameran, batterierna håller i flera veckor. Eller hur Maria :P

Är det inte typiskt att solen är framme när man ska sitta inne på seminarium heela dagen. Suck!

  

  

   

Promenix med Virpan och Sofia
 

  

  



 
Jag lagade fisksoppa som blev god. Blev bjuden på riktig rosotto a la famiglia Sartor. Inget hårt tuggmotstånd ska det vara, inte heller överkokt såklart. Så blev jag lärd av min nonno. Men som av allt annat finns det tusen olika vis att göra någonting på. Dessutom heter det risotto.. inte ris otto :P

Solen är framme idag!
Tänk på det, gå ut!
Ciao

Vinter med sol

Vilket fint väder. Vem vill läsa PM?
Det var länge sedan jag såg solen nu, skönt!
Idag ska jag nog ut och fota lite vinter :)


Ha de gott!

Full moon (party)

Lördagen var jätterolig. Kul att träffa människor man inte träffar ofta nu för tiden.<3
Vi hade massa skoj. När klockan var halv ett åkte maria och jag hem från statt. Maria hade skoskav och jag behövde vila. Haha blir så när man inte varit ute på länge, tål inte lika mkt :P

Är det bara jag eller håller statt på att dö ut?
Stela vakter också, inte fick jag gå igenom till Harrys heller.

  
  Tack för en rolig kväll:)

Idag vaknade jag upp till ett ännu finare vinterland än igår. På eftermiddagen begav jag mig in till Grythyttan för att skriva klart PM.et med Cicci och Karin. Karin bjöd på kladdkaka och kaffe . Viktigt med fikapauser :P
Påvägen till Grythyttan klampade två älgar över vägen. Jag tvärstannade, slängde upp bildörren och försökte hinna med och ta kort. Han bara ta två, men det är ju alltid nåt!
 

Vinterlandsskap
När jag sedan åkte hem var det mörk, men jag fångade fullmånen på bild


Tänk, vad vore livet utan en kamera :P

Nu börjar Beck igen, det är bäst!

Imorn ska jag inte åka till skolan= gött mos ^^

Skål

Hej hopp!
Trevlig date med en höggravid Linn och Petra igår kväll. Linn hade dukat upp med ost, kex, frukt och massa godis. I like!
Vi kollade in det nya barnrummet. Så fint. Det blir väldigt verkligt när man ser ett barnrum. Mycket mysigt^^
Även Linns ateljé. Hon höll på att måla en tavla som var så jävla snygg. Jag skulle absolut betala för att få den! Hon är helt grym på att måla!!!

Idag träffade jag Houng och Sara på en fika. Trevligt :) Det var alldeles för längesen vi sågs. Det blir ju så när man pluggar på olika håll.. Träffade även en Sofia och en Josefine där ^^
Åt en riktigt god äppelpaj, som faktiskt innehöll äpplen. På många fik tycker jag det mest är massa smuldeg, eller sockerkaka. Vad man nu gjort. Dessutom var det havregryn också, det är så gott. Toppen betyg.

Åkte hem till Linda för jag saknade Buster. Fick mat (lyx). Osso bucco, fast på fläsklägg istället för kalv. Det godaste jag ätit på riktigt länge.

Nu ska jag göra mig i ordning för party. Blir upphämtad tio i 8 så det är nog dags att sätta igång^^

Tog lite bilder på gatan och huset^^

 
 


Foto: Kim Sartor©

Någon gång när jag har pengar ska jag köpa ett stativ så man kan få fina bilder på kvällen, utan att de är suddiga..

Ikväll ska jag ha kul :)

Skål

Stopp

Men stopp ett tag. Vad hände med livsmedelshygienen?
Klockor och ringar under tillagning av mat?
Trisst tycker jag.

Vad skulle Marie- Louise säga :O

Årets kock 2009

När denna kurs jag läser nu började trodde jag att jag skulle kunna slappna av lite mer om man jämför med hantverk 4 vi läste innan. Oj vad jag var ute och cyklade. Det är någonting helt nytt och ett luddigt PM som är lite krångligt sådär.

Veckan som gått hittils har varit lång om någon skulle fråga mig. Långa dagar i Grythyttan. Några hemma hos Cicci eftersom att lilla Ida har varit sjuk.
Gårdagens spinningpass kändes inte mkt bättre än tisdagens. Det var inte det vanliga "only rock'n roll" passet. Hon var sjuk och vi fick en ersättare som körde lite på ett annat sätt. Såklart eftersom de är olika individer, men det var ju ingen rock'n roll tyvärr. Dessutom var tempot betydligt lägre så det var inte lika jobbigt som det brukar. Låg hela tiden mellan 75-85 % av maxpulsen när man i vanligt fall ligger i princip 85 och mer hela passet med Liselott. Jaja, jag är tacksam att de hade en ersättare alla fall. Skönt att inte vara helt slutkörd ibland :P

Combaten idag var också ersatt av en annan. Men det var skoj ändå^^

Imorgon är det äntligen fredag. Wohoo. Vi har tänkt vara klara med PM.et imorn :O
Efter föreläsningen tänkte vi lyxa till det med mat i kantinen. Sen jobb.

Efter skolan ska jag och Maria till bolaget? Tror jag vi pratade om? Är nog hemma runt 17.
Sen bär det av till Linn på kvällen. En lugn kväll, spännande spännande 17 februari närmar sig med stormsteg. Inte bara Claras födelsedag utan kanske Linn och Daniels barns födelsedag^^

Blev som sagt inget Gbg och årets kock idag. Kollar på tv istället NU!

Just det. Blev utmanad av Lisa att gå in på mina bilder välja mapp 6 och bild 6 och lägga upp den och förklara dess historia. Har ju en del bilder. Sorterade i år osv. Men jag gick in på 2008, mapp 6 bild 6 och det blev en bild på Marie- Louise Tham- Dansilesson (Rent Hus). Den bilden fotade jag våren 08. Hon har en rutig skjorta och rosa jeans. Tänker då på en rolig kommentar en klasskompis sa, Oskar. Nu är det vår, när Marie-Louise har rosa jeans. Haha
Denna bild vill jag inte lägga ut. Egentligen får man ju inte lägga ut bilder på andra om de inte godkänt det.

Därför tar jag Mapp 5 med bil 6 istället.

Detta var vårat första hantverksprov på Grythyttan. Här var vi små ettor. Hantverksprov i grupp. Detta var förrätten. Jag var med i desserten. Dessvärre gick ju inte provet allt för bra så vi fick göra om det. Men det var kul. Bara lära sig mer^^
Halv pocherat ägg med gravad lax. Nåt friterat som jag inte minns, någon rotsak. Ser lite svart ut och någon citronsås som var jättegod.

Just det! Har fått lite svar på boende. Ska kolla upp dem. Skönt.

Årets kock, jag hejjar på Anna Johansson för att hon är den första kvinna i final på fem år.

God natt!

Hide and seek♥

Dagens spinningpass var tråkigt. Jag hade ingen motivation. Jaja, trampade ju alla fall runt en timma. Synd, det är så skönt när man är nöjd med sin träning. Kanske imorn.

Slitig dag. Har jag nämnt att jag hatar PM?
Idag pratade vi med centralkök och kök i Grythyttan. Vi har nu en massa information som vi inte riktigt vet hur vi ska börja stapla av.

Känns som att det är liiite mkt just nu. PM.et gör att jag inte kan åka till Gbg på torsdag och kolla årets kock. Det hade jag gärnagärna gjort. I övrig känns allt kaos. On the breaking edge.

Såg just att "hide and seek" går på tv. Skulle vara kul att kolla på. Vi var på bio med våra tjej, respektive killkompisar. Det var så vi träffades första gången. Jag och Viktor. Både tyckte filmen var dålig. Ja och så gick det fyra år :P ♥
Nepp, inget med det. Ska försöka läsa litte. Om jag inte somnar.

Imorn är en ny dag. Ska bli skönt med lördag. Då ska min kropp inta alkohol.

Idag får ni ingen bild.

Ciao

Full rulle

Tryckte i mig mat när jag kom hem från combaten. Tänk vad hungrig man blir!

Idag var det föreläsning. Intressant. Sen var Cicci, Karin och jag till Hällförs på möte med komunchefen och kommunalråd. Fick fram mycket intressant. I morgon har vi möte med chefen för centralköket och förhoppningsvis kan vi klämma in oss på en av skolorna. Gå i ledet liksom. Ledning- centralkök-lokalkök. Vi inriktar oss på lokalköket i Grythyttan. Sen blir det spinning på kvällen och mer boende sökning. Full rulle hela dagen.

Just nu känns praktiken hopplös. Det var tydligen väldigt svårt att hitta en plats att bo på...

Är riktigt mör i kroppen. Tror det blir bingen strax. Ska på möte redan kl 9 imorgon.

När jag körde hem från skolan idag var det åter igen en fin solnedgång. Fast det var lite mer dimmigt bland molnen så det blev inte lika fint. Skyndade plattan i botten för att hinna till Lunnedet. Det ligger ju ändå nästan påväg hem från skolan ^^
Men när jag kom dit såg det bara ut såhär


inte alls lika fint med samma färger som igår. (inlägget nedan)

Idag fyller min brutta Petra år så massa grattis till henne!
Tänk, nu är det bara 15 dagar kvar tills linns barn beräknas komma!

På lördag blir det fest med vänner. Roligt. Har inte varit ute sen i slutet av oktober. Om man räknar bort vinterfesten :P
Haha.

Ikväll sover jag hos viktor♥

God natt

Vackert

Idag har jag städat lite och pluggat lite. Letat boende.
Var ute och gick med Linda och Buster i eftermiddags. Solen började gå ner. Hade ju inte kameran med mig så de första bilderna blev med mobilkameran. Sen var jag tvungen att åka tillbaka och ta kort med systemkameran. Fast då hade solen nästan hunnit gå ner. Men såg ni vilken underbart vacker solnedgång vi hade här idag? Helt lysande klarmörk rosa.

  
Typisk vinterhimmel, rosa. Vackert. Foto: Kim Sartor©



Denna bild tog jag i sommras. En sommarsolnedgång. Vackert. Foto: Kim Sartor©


Nu ska jag åka iväg hem till min andra halva♥ som kommit hem från Malmö.

Hej så länge!

RSS 2.0