Högsommarens varma solnedgång

Hur underbart är det inte att jag lyckades vara ledig på schemat dagar som dessa. VIlket väder. Var och hälsade på en sväng på jobbet igår, de hade 33 grader där inne, det går inte att jobba i kockrock då. Dessutom var det 33 grader vid fönstret, tänk då att stå vid stekbordet och ugnen hela dagen!

När jag vaknar upp tror jag att jag vaknat utomlands. Det är samma hetta. Den bästa frukosten när det är såhär varmt är jordgubbar, vattenmelon och en massa vatten. Resten av dagen är valfri. kravlös och bara min i solen. Idag väntar nog mitt första dopp. Det ska mycket värme till för att jag ska bada nu för tiden. När jag var liten var jag som en fisk i vattnet, jag och sofie. Men eftersom att sofie befinner sig i Norge nu och två år till, så får jag bada med Viktor istället.
Detta innebär ju naturligtvis att jag helt enkelt får åka dit oftare !

Förra veckan var det jobb och besök i Grythyttan som stod på schemat. Åkte hem till Cicci, sen åkte vi ner till badet med Ida och Kajsa. Solade, käkade melon, jordgubbar, mariekex. Ida och Kajsa sprang ner i vattnet och sa - Kim, Kim det är jättevarmt i vattnet. Tveksamt ställde jag mina fötter i vattnet för att konstatera mina misstankar om att vattnet inte alls var sådär jättevarmt som de påstod. Men stod man i vattnet en stund med fötterna blev det ju lite varmare.
 
När både mamma och jag är hemma och det är såhär varmt så brukar vi ställa ut våra små vänner i trädgården, de älskar det. De blir så lugna och harmoniska.
 
Mamma har blivit precis som Nonno, trädgården är hennes liv, mat, dryck och gemenskapen de faktorerna ger i en måltid.
  
  
 
Det finns inte så mycket som slår att gå ut i trädgården och plocka sig de färska kryddorna man vill ha till sin gösfilé.
 
Att avnjutas i en grönskande trädgård i högsommarens varma solnedgång.

Nu ska jag sola igen. Ciao!

Solig måndag

Hejsan.
Jag förlorar läsare här ser jag. Beror antagligen på att jag aldrig uppdaterar nu för tiden. Har inte så mkt tid när jag jobbar hela tiden. Vilket är skönt! Jobbade helgen med Marie och Sofie. Jag stod i varmköket och skötte lunchen och a la carte. Stod bara där en gång förra sommaren. Måste säga att det gick riktigt bra! Lite svårt att bedömma hur mkt mat man ska göra bara. Lagomt med gäster. Kom nog in mellan 20-30 a la carte under lördagen och söndagen alla fall. Fick prova på att laga allt från oxfilé till röding. All som åt var nöjda alla fall. Vilket gäng vi är =)
Känns alla fall som att jag växer lite när jag får prova på att sköta det själv sådär. Men en raggmunksdag med 300 gäster under lunch vet jag inte om jag skulle palla själv riktigt än. Fast å andra sidan jobbar man ju inte direkt själv. Kul var det alla fall.

Vädret idag är ju underbart. och här sitter jag inne framför datorn. Har faktiskt varit ute hela dagen, jobbat på min solbränna. 3 välförtjänta dagar ledigt. Ikväll SKA jag och viktor boka resan till London.
Gick nyss in på St.Albans hemsida och tittade på menyn. En del nya rätter har tillkommit, låter gott. Fick en konstig känsla när jag gick in på hemsidan. Många känslor kommer till ytan. Även när jag kollar på bilder därifrån. Ska ta en dag när mamma och jag kollar egenom alla bilder. Hon har inte sett alla och jag har inte tittat på alla sedan jag kom hem. Tänk vad tiden går fort, har varit hemma i lite mer än två månader nu och snart är det redan ett halvår sedan jag reste dit. Fortfarand edet bästa jag gjort i mitt liv.

Idag har jag varit hos Moster och ätit gott. I love salmon!
 
 

Detta blir ett långt inlägg. Har mkt att ta igen,
Här följer några mobilbilder från grillning med the gang, avslutningen från Grythyttan med mina vänner..
 
 
  Även Sara var med, men hon fastnade visst inte på kort!

 
 
  
Det gick inte alls bra att ta kort medan vi drack vin^^
Sommelier Jenny berättar att Carl.Jan har sagt att bag in box vinet inte är slut fören man blåser upp påsen och skakar ut det sista, som hon sedan visar ^^
Hannah var också med hela kvällen. men henne fick jag inte med på kort!

Midsommarfirande hos svärföräldrarna!
 
Min outfit. En söt klänning köppt på Topshop i London. Middagsbordet!

 
 
 
Svante säger, -du skulle bara våga röra Min öl!
 Det behövdes fyra peroner för att få upp ett parasoll, vilken lycka när de lyckades..

Jag var ju på dop också för några helger sedan. Underbara Mio är helt otroligt snäll och go. Lägger inte ut bilder på det, vet inte om Linn vill det. Men hennes underbara bakelser och tårta tänker jag lägga ut för de var helt otroliga!!!
 


Ja, det var lika gott som det såg ut, nej. Det var godare!

Nu ska jag ut i det fina vädret! 
Puss

 

Hej igen

Nu så. Var upp till moster med tårtan. Hon blev mycket glad. Sedan fikade vi på den. Inte bokstavligt talat... ha ha
Den var helt okej. Men frågar ni mig så kunde jag gjort den bättre. Som alltid. Är man någonsin fullt nöjd med någonting?
 

 
Min favorit kille Buster och favorit moster Linda.

Cake

Mycket händer och sker när ingen ser. Har inte hunnit uppdatera här. Jobb jobb är det som sker just nu i mitt liv.
Idag säger vi grattis till min goa moster Linda som fyller. Dagen till ära harjag bakat en tårta! Det är klart att man ska ha en tårta på sin födelsedag. Jag blev nöjd med utseendet, hoppas den smakar mumsigt också.
Bild på den blir det senare. Nu ska jag bege mig bort dit. Ledig både idag och i morgon. Är det inte underbart så säg. Sen blir det jobb hela helgen.

Ha en bra dag även om vädret är skit.

Puss

Hej och hå vad det går

Skolanär slut och allt sånt där. Orkar inte uppdatera allting just nu. Har just konstaterat att jag jobbat ca 24 timmar de två senaste dygnen...

Hörs och ses nästa vecka.

Puss

RSS 2.0