Läromästare

Tjenatjena
Igår var det bröllopp fix som var på tapeten på golfen. Alla åkte iväg och fixade med servering utom jag som var kvar i restaurangen. Men likaså bra det, klantig som man är ;)    Det går nog fler tåg tror jag ^^

Idag känner jag mig på bättre humör än igår. Skönt. Härligt väder också. Igår var jag helt slut. Fredagen var körig och lördagen var mkt med. Väldigt många kockar i köket och det är ju inte direkt jätte mkt space där inne. Men finns det hjärterum finns det stjärterum som man säger ;)
Jobbade 08-20.40 tror jag, eller om det var 19.40 minns inte riktigt. Vet bara att jag åkte hem, var hemma runt nio,så det måste varit det första allternativet. Åt lite mat och gick och la mig. Kollade på klockan som då var 21.20 och sen somnade jag på en gång. Är man trött då eller. Så tidigt har jag inte somnat sen jag var liten. Sen gick jag inte upp fören 07.30 imorse. Så det enda jag gjorde igår var i princip jobbade och sov. Halva dagen till vardera.

Börjar bli hungrig nu igen. Usch. Nu ska både jag sofia och sandra sluta äta massa onyttiga grejer på jobbet. Hm... lycka till ;)
Trött och sleten även idag, men trots det på bra humör. Fast trött då. Tog bort min lunar nu. Haha det kändes som att det var dags för det. Jag är aldrig där inne längre, dessutssutom har man nog växt ifrån det nu va ;)

Ikväll blir det lugnt, kolla tv. Imorn är det jobb igen. För de som vill veta redan nu så är det korvstroganoff och spräckt kassler med dillstuvad potatis imorn ;)

Första allternativet är en favorit hos mig^^

För övrigt har jag idag blivit lärd av sandra hur man gör fint spunnet socker och massa olika flarn som är både gott och fint att ha som dekoration till desserter. Det är jättekul när det är hyfsat lugna dagar, för då hinner sandra med att lära ut lite. Lyx att ha en egen läromästare Ta varje chans!

Nu ska jag göra ngt annat.
Kanske ses imorn om ni är hungriga ;)

Puss

En vanlig dag

Alkohol, fullsatt statt och björn rosenström. Låter väldigt lockande. Men det är ju lite av en dröm. Eftersom att jag jobbar hela helgen. Imorn har vi två bröllopp. Jag är med och lagar maten, men jag är den enda som inte ska vara med och servera, eller hjälpa till där ute. För det är catering. Så det tycker jag är lite synd :(
Hade tänkt fota massa finta upplägg, men eftersom att jag inte ska vara där så kommer jag ju inte se någonting...
Emma och jag ska öppna imorn och börja med dagens. Och på kvällen ska jag stänga ner själv! :/
Fast sofia kommer och ser till att jag gjort allt rätt. Good.

Idag tror jag att många av karlskogas invånare var sugen på fläskfile med stekt färskpotatis för hej vad det gick under lunchen! No rest at all.

Kom nyss hem från stan där jag, sofie och petra tog oss en god middag på coloseum. Åt fläskfilé oskar. Det var gott och efterrätt såklart, glass med grädde, chokladsås, mandelflarn, strössel och grädde. Mums^^

Nu när jag är proppmätt är jag också jätte trött. Så nu blir det sängen för min del.

Hear ya!
Puss

The music within

Igår var jag ledig. Det var skönt. Slappade på dagen, var på stan med mamma en sväng och slappade lite till.
På kvällen styrdes det till max med maria, clara och emelie. Där tog jag mig en glass och det var gott ^^
Runt 23- tiden styrde vi vår gång till borggården för att supporta the the grabbs i form av smash my amp som stod på scenen. Intog en öl, sen fick det vara bra. Inte spec mkt röj och lite folk, då behöver ju inte jag skämma ut mig ;)

Jag vill också! Det var så länge sen jag stod på en scen. När jag ser andra uppträda sådär blir jag så jävla sugen på old times. Sitter och lyssnar på gammla godingar här, såsom "ensamheten vinner" och "vanity" även lite nytt som inhoppare sångerska i "Buster" idag som "smash my amp", "summer" som fortfarande är av en favorit, som de aldrig spelar längre :/ och "until you give a damn"
Hittade även en inspelning av mästarna, så jävla bra på sina grejer. Jag pratar naturligtvis om marias och min demo av "teenage dirtbag"  Ha ha ha ;)

Jaa, ungdomens dagar, de är förbi nu va? Vid tjugo- års åldern är man inte ungdom längre. Men fortfarande ung, så livet har mkt kvar att ge. Just nu kan jag ju inte ens spela gitarr även om jag så gärna vill, dels pajade viktor en sträng förra veckan... haha nejdå, inget med det att göra har ju fler gitarrer så det är inte mitt problem. Om bara mitt finger kunde läka helt.... får väl vänta på tiden antar jag. "What's another day" som förövrigt är en väldigt fin låt, eller hur Sofie

Just nu väntar jag mest på att det ska bli combat dags med sofia och Huong. Funderar på att ta en liten walk för att fördriva tiden tills dess. Men jag är så trött.. hm we'll see.

Sen är jag nog inte den enda som är lite trött på vädret va?

Sol, värme, grill, bad, solnedgångar, vänner och fest! Ja tack!!

    
sol                                 värme                               grill


     
          Bad                                  Solnedgång


                       
                           Vänner & fest!      
 


 




Puss på er










Livlig lång dag

Good evening folks!
Idag har det varit en jobb dag. Kul att vara tillbaka. Hopplöst att känna sig oduglig bara. Vet ju att jag inte är det. Men jag skulle så gärna vilja kunna allt bara sådär på en gång. Tålamod.... inte min grej, fråga vem som helst i min kompiskrets ;)

Har varit ledig trygt en vecka och varit nere i djup depression. Vet inte riktigt varför men har inte mått så bra alla fall. Men nu när jobb sätter igång ska nog livet bli lite lättare och dagarna gå lite fortare hoppas jag.
Skulle varit ledig imorn, men en av mina medarbetare är sjuk och jag får rycka in. Gör ingenting eftersom att det är tisdag. och vi vet ju alla vad det innebär. RAGGMUNK! wiie :)
Som sagt har ju varit ledig ett tag och tog igen det idag med ett 13 timmarspass.  Är lite mör i ryggen och fötterna nu. Men annars känns det helt okej. Ganska kul dag :)

Imorn blir det raggmunk och ajälvplågeri i form av combat. Men, jag har ju Huong med mig så det ska nog gå lite lättare, kul :)

Nu ska jag verkligen sova, men jag har sovmorgon till 10 :)
God natt
Puss

midsummer

Hello!
Midsummer yesterday. Trevligt, god mat med människor jag tycker om.
   
Förätt                                          Efterrätt

Idag händer ingenting alls. Viktor och jag kollade en skräckis som hette 14 08 förut. Var helt okej, fast inte speciellt läskig. Ikväll har jag ingenting att göra alls. Funderar på att ladda ner sex and the city filmen.. har ingen att se den med...

Jaa, annars väntar jag bara på att få börja jobba så man har någonting att göra. Vardagen och träningen!
Min träningsverk från combaten gick över igår, vilken klenis jag är ;)

Ska nog kolla film nu. Men ni som har kul, ha kul!
Puss

Lite av mycket

Träningsverk, jo tack! Nytt pass igår och det var riktigt tufft. Antingen var det jobbigare än vanligt eller så är det min kondis som inte pallar trycket... hm undra vilket ;]
Imorn är det inställt...tråkigt.

Att vara ledig när det är grått, blåsigt och inte spec mkt sol är inte jättekul om mna inte älskar att kolla på film, vilket jag inte gör. Jag är van att alltid ha någonting att göra så när jag är helt ledig blir jag helt knäpp.

Igår var det fika med maria och sara som jag inte träffat på länge. Dags för en grillkväll va gänget? Clara borde vara hemma från grekland nu, brun säkert. Linn är också hemma, hon är aäkert jättebrun! Jag vill också vara brun!
Men eftersom att jag har resttentor i augusti kan jag inte åka någonstans sista veckan innan skolan som jag tänkt.... men jag får väl vänta tills nästa vår när vi har utomlandspraktik. London kanske... eller Australien...

Idag har mamma och jag handlat massa mat som ska göras i ordning tills midsommar. Jag ska göra matjesilltårta, fixade ett finfint recept från jossan från bofors när jag var där^^

Jag har också bakat en tårta till kära moster linda som fyller idag. Grattis :]
Dock känner hon inte så många smaker nu när hon går på stålbehandling varje dag... Men hon blev väldigt glad för den. Det är kul, att göra andra människor glada :]

Birthday cake

Hembakad tårta av moi


Detta är en stor favorit hos mig just nu!



And I'm the baker höhö, snygg som få ;]




I photoshop kan även jag bli snygg haha!!



Måste också tillägga att jag för några dagar sen såg djävulen bär prada. Den tyckte jag var mkt bra :)



Nu ska jag... kolla tv eller nåt
Puss

Kim i kändisvärlden ;)

haha hade tråkigt och sökte på mitt namn på google. Och jag var med. Haha en gammal annons från en julsaga kom upp. När jag var liten dansade jag och var med i en julsaga. änk va kul. Det var ett kort med också på alla, fast det är så dåligt så jag ser inte om jag är med...



http://www.lyset.se/filer/lyset20/pjaser/julsaga.htm

Mitt namn står med ganska långt ner. Under sagodansare. Jag minns det så vä för jag var min favorit, nämligen pippi långstrump, haha den ni ;)


Long boring





Denna dag har varit olidligt lång! Hur tråkigt kan man ha. Save mee!

Tittade på vi alla barn i bullerbyn. De dagar som liten, no worrys liksom. Bara leka varje dag.
Kunde ha gjort mkt vettigt idag, men har inte gjort nåt vettigt alls. Mest ovettiga saker...

Thoes days. Kollade just på ett klipp med the Donnas live. Take it off. De är precis lika bra som sahara, fan va coolt om man fick se dem. Blir själv riktigt sugen på att lira gitarr och sjunga. Rock the stage. Men jag kan knappt spela gitarr längre, speciellt inte nu eftersom att mitt finger inte läkt. Dessutom är jag ingen höjdare på sång heller.

Fick föresten ett sms av clara förut. Som ville säga hej från grekland. Fan va härligt. jag vill också åka någontstans. Bort härifrån, bort från karlskoga världen ett litet tag. Måste ha någonting att se fram emot i sommar ju, sen börjar ju jobbia skolan. Kom just på att jag inte kan åka någonstans sista veckan innan skolan börjar. för då har jag tentor att ta igen minsann.... kul liv.

Nu ska jag gå och ha ännu tråkigare. Stackars mig.

Vardagsmat på golfen

Var ett tag sen här. Orkar och hinner knappt. Har jobbat denna vecka ledig imorn och nästa vecka. Har absolut ingenting att göra... förutom att leva mitt nya nyttiga liv och kanske städa här hemma. Kul. Verkligen. Finns det nåonting att se fram emot i sommar, eller ska jag bara gå och vänta på hösten och år nummer två i skolan... hm. ja känns väl lite vemodigt.
Var 3,5 poäng från att klara tentan som jag inte hade pluggat till...dumma mig, hade jag bara pluggat hade jag ju sluppit göra om i augusti, men gjort är gjort.

En av de bästa sakerna med att jobba inom restaurang är att man får äta all god mat som serveras ^^

Jag är rätt slut nu faktiskt. Är inte riktigt van att jobba vardagar med lunchrusch, tre dgara i rad. Visst det är inget, men det är ju bara jag som inte är van. Nån gång ska jag nog vänja mig, men så är det ju alltid med nya jobb, man ör helt slut när man kommer hem. Idag tog disken verkligen ALDRIG slut... Jodå, tillslut efter 2,5 timmar. Sånt är livet i denna bransch, som jag då valt.

Kom hem kl 17. Höll på att somna framför tv:n, körde räser till t.lagret för att combata med sofia. Inget nytt pass som lovat utan kommer nästa vecka. Hm, nu funderar vi på allvar att ta tag i våran träning sofia och jag. Kanske, jag säger kanske spinning, mrl, och pump. Lite variation. Combat såklart;)

Nu ska jag iväg och hämta min man på jobbet. Sen ska jag sova, för jag är trött.

Puss

Examen och Carl-jan Granqvist

Igår var det examen och studenten på många håll i landet. Jag befann mig i Grythyttan. Inte själv som avgångselev utan som festfixare. Jag och min klass på 100 pers, när vi är alla inriktningar fixade igår och har under de senaste fem veckorna förberett examen för avgångseleverna. Alla sju rum som vi i olika grupper inrett blev helt fantastiskt fina. Alla vi har varit så jävla duktiga måste jag få säga. Mätt och fixat med små detaljer in till minsta mm. Det är viktigt, det gäller att vara noga för att uppnå det man vill prestera.
Under veckan har jag varit med och gestaltat rummet. Hade ingen dirket uppgift att servera eller så i rummet så jag fick hoppa in i avsked och ankomstgruppen och aggera en, jaa vad säger man. Någon som välkomnar människorna alla fall. Två positioner. På varje fanns en som prickade av gästerna och deras sällskap, sedan fanns på varje station två som plockade ihop kort och tillhörande blomma. Vi hade gjort så att varje rum hade en speciell blomma. Fyndigt ;)

Detta gick galant och nästan 400 människor passerade oss. Lite problem uppstår ju alltid, men inga som förhoppningsvis inte går att lösa.
Sedan var jag även med i kaffegruppen. Många grupper här, men det måste man dela upp sig i, annars faller logistiken i sånna stora tillställningar. Det är ju inte "bara" att ordna en middag för 400 personer.

Naturligtvis på examensdagen infann sig Carl-Jan Granqvist. Stilig och mycket trevlig. Haha en skämtare ;)
Senare serverade vi på min kaffestation även honom kaffe och kaka. Han tyckte mycket om kakorna, hallongrottorna. ^^

Dagen flöt på och man hoppade in lite var som där det behövdes hjälp. Alla gäster jag pratade med verkade verkligen jättenöjda och maten var helt underbar. Inte bara kändisar som CJG utan även Marie-louise för de som känner henne från rent, och även Carmen, en i allra högsta grad ståtlig dam och massor av andra branschfolk. Vi i vårt rum hade bara branschfolk. Känn ingen press.. Men vi hade tydligen fått stående ovationer och tal, så det kändes bra ^^

Menyn
Havrebröd med nässelfärskost
                       ***
Vårprimörer med nässelfärskost
                       ***
Rökt lax med nobisdressing, gräslök, färskpotatis och kumminknäcke
                       ***
Kycklingpaté en croûte
                       ***
Rabarberkompott med vitchoklad och vaniljmousse samt mandelströssel

Fläderblomstonic
2007, Rosato Cusumano, Italien
Kaffe och kaka

När festen var slut och vi hade börjat röja allt var det dags för möte och kursutvärdering. Detta tog ca 2 timmar, skönt att prata igenom allt, inte bara denna middag utan andra moment i kursen. Lärarna var sjukt nöjda och menade att detta var den bästa avslutningsmiddagen de hade varit med om under Måltidenshus i Grythyttans tid. Och då har skolan funnits i 14 år, exakt i onsdags. Det kändes jätteskönt. För många av oss har verkligen lagt ner sina själar i detta. Inte alla, men det är ju lätt att smita undan och bli en i mängden när vi är så många tyvärr.
Vi pratade all fall mycket om sammarbete och att det är såå viktigt och vad vi lärt oss osv. Det fanns än mkt kvar att städa. Köket bad speciellt om hjälp. Mötet avslutas och vi går och gör vårt. När jag och cicci var klara med vårt fortsatte vi ner till köket för att hjälpa till i disken, utan skyddskläder i våra egna. Men va fan liksom, man hjäls ju åt. Men ändå går nästan alla hem. Tror de att vi som är kvar och sliter inte vill gå hem eller?
Det skulle gå så mkt foratare om fler hjälpte till. Så dålig stil. Vi som var kvar hade kunnat gå hem tidigare. Det är dålig stil.
Förutom det så gick allting jättebra och jag är helnöjd med dagen. Mycket slit men det var det värt!!

När jag kom hem var det in i duschen och sen till Jossan. Haha hittade knappt dit först, även fast det var så enkelt. Ringde flera ggr för vägvisning och fjärde gången jag ringde svarande hon med ett asgarv... Haha det var nästan så att jag gav upp ^^
Väl där möttes jag av ytteligare asgarv just för att jag inte hittade dit. Mkt folk, fulla.. Haha det var bara jag och sofia som var nyktra. Jag kände inte för att dricka ngt och inte för att följa med till logen heller, men det blir nog fler ggr. Men det var jättekul ändå!!
Jossan hade jättemysigt hus och inrett det skitsnyggt. Jag vill också bo själv. Kanske inte i hus sådär på en gång, men lägenhet.Så jag kan få göra vad JAG vill, NÄR jag vill och HUR jag vill. Bestämma över saker själv. Även om det ibland har sina fördelar att bo hemma så suger det verkligen att bo hemma när man är 20....... Men det hadlar ju om ekonomi.

Idag vet jag inte vad som händer riktigt. Tar dagen som den kommer, säkert lite solande.
Puss

Heta nätter och alkohol

Hej mina vänner!

Igår var en dag som verkligen gick i ett. Tenta kl 9. Som för övrigt var jättelätt, OM man hade pluggat, menmen, gjort är gjort. sen var det hem, till jobbet 11,30. Arbetsdagen gick fort, det var kul. Ngn stor tävling så det var mkt folk. Många som ville ha öl :P

Efter jobbet skyndade jag mig hem för att göra mig festfin och sen till Linn som bjöd på mat. Maten var supergod, tacopaj och efterrätten ska vi inte prata om. Tog bild, men har inte kameran här just nu. En muffinkladdkaka med grädde och hallon. Mums :)
Petra jag och linn käkade sen kom fi trots sin onda mage och pratade lite med oss över efterrätten :)
Vid 11 gick pärtan och fi och åter fanns jag linn och massa vin. Haha.
Vinet försvann... sakta men säkert kanske jag inte ska säga men. vi satt och pratade och tiden rann iväg. Vi gjorde oss i ordning och plötsligt var klockan nästan ett och vi var tvugna att springa och ta ut pengar så vi hann in en stund. När vi skulle ta ut pengar blev linn livrädd för att bankomaten tog hennes kort. Men linn du vet väl att kortet måste in för att du ska få pengar? Haha stans panikskrik hördes från henne när den tog kortet. Men saker och ting kan ju lätt bli mer förvirrande med alkohol i kroppen.
Sen begav vi oss till statt. Köppte en cosmo och gjorde dansgolvet! Fan va kul det var. Jag har inte festat på jätteänge och igår var det en perfekt fylla med perfekt väder. Det var mkt roligt folk där som vi pratade med. Och det verkade som om alla var jättefulla... Eller så var det vi.. hm går att diskutera,

Träffade även Anna panna där. Inte allt för ofta. Hon presenterade mig för hennes ex, jonas. Som spelar i ngt band. Han sa att de letade efter någon som kunde göra en duett med. och så den där komentaren man älskar. - Sjung nåt. Sjung ngt bara. Efter mkt om och men sjöng jag lite I'm yours, och då säger han, kan du ngt i en högre tonart. Åh jag som ansträngde mig och sjöng. Det finns potential... sen ville jag inte sjunga mer :P

Helt plötsligt var klockan två och no more statt :(
Vi ställde oss utanför och väntade på att hitta ngn efterfest. Men hade ingen lycka. Pratade med några rfån örebro... varför åker man från örebro till kga?

image80


Sen skildes vi. jag gick till wickan och mötte upp viktor, gick hem till honom och sen till mig. Fan vad jag var hes, haha brukar aldrig bli hes, jag lät inte klok.
Somnade runt 4, vaknade kl 6 och kände mig jättefull. Haha vilken kväll, vilken dag.
Hur som helst var kvällen väldigt lyckad :)

Idag har jag haft ont i huvudet, varit jätteseg och solat. Var till viktors pappa och grillade lite. gott med mat i magen.
Och nu har jag ätit godis så jag mår illa... typiskt mig. Imorn är det måndag och jag ska börja med mitt nyttiga liv för typ 1000: onde gången :P


Nu blire matlagning!
See ya
Puss

RSS 2.0