AAAAhh!

Det är ju så enkelt. Jag har ju gjort det förut! Varför går det inte nu då!! Blir så förbannad.
Jag ska anmäla mig till höstens kurser hade jag tänkt alla fall. men det är ju ta mig fan omöjligt!!!!!!!!!!!!!
Det var ju så lätt förra ggn. Maria hjälp mig !!!!!! :(
Vad hände med logga in genom universitetet?? har provat det, funkar inte jävla pop-upp fönster. Och vanligt loggin på personnr. !!!!!!!!!!!!!!!!

Shopping, nu igen?

Idag började dagen ganska tidigt. Inte om man frågar Sofie som kanske går upp kl 05.00. Men jag gick faktiskt upp kl 07.00. Gjorde mig i ordning för att möta dagen i Örebro. Brummade hem från viktor och lämnade bilen hemma. Maria hämtade upp mig, sen lärde jag henne hur man tankar. "det var ju inte så svårt" ;)
Hade hoppats på fint väder i örebro, meen man kan ju inte få allt här i världen. Däremot var det fint väder hemma här sen ikväll!

Hittade en jättesöt tubtopp på gina. Farligt farligt, massa nya kläder där ! Hihi, men jag höll faktiskt i plånboken. Den är svart med vita prickar och verkligen jättefiin^^ Maggan dress heter den :P www.ginatrocot.se klänningar och kjolar
Vill ni se mig i den så är det statt som gäller ;) Hiihi

I övrigt har jag bara njutigt av ännu en av mina lediga dagar. Var iväg till gymmet, tog i bra idag. Inte för mkt folk så jag kunde göra det jag kände för, när jag kände fört! Så ska de va!
Vill ha tisdag igen, cömbat! Askul pass :]

Planerna för imorn blir en morgonpromenad med viktor, förhoppningsvis, om han är så pass vaken att han orkar. Annars blire jag och my mp3. Funkar också!
Seen blire fika på stan med damerna Sofie, petra och Jessica. Linn är i sthlm och göttar sig i helgen! Lyx :)
Har inte varit i vår huvudstad på typ över ett år. Haha känner mig alltid på "bonnig" när jag är där. Eller vad säger du Maria ;)
Jaa, och sen som i vanlig ordning nu för tiden på lördagar blir det fest. Förfest hos Maria och eric, sen statt, förhoppningsvis, blev ju inte så sist ;) Men det var nog inte meningen. Hörde att det var proppat. Hade inte varit kul! Vi var kloka :)

Jaa, ska väl sova snart.. eller sen. Tankarna finns fortfarande, och det ät väl bra? Att min trongbodda lilla hjärna är aktiv ;)

Måste bara tillägga att jag lärt mig I'm yours på gitarr. Hittade en lätt. D A Bm G. Heela vägen!
Och just nu tycker jag mkt om When it rains med paramore!   "I never saw it comming!

Ha det gott, Puss&kram!

Fast i skogen?

Jaa, nu är det ju torsdag. men jag skriver som att det var onsdag.
igår. Tisdags alltså. Så var jag i hyttan kl 09.00 för att skriva tenta. Råvarukunskap. Kändes sådär 50, 50 ni vet. Hade inte pluggat av olika skäl, men har ju varit med på alla lektioner så jag hoppades lite på att något av det hade satt sig i min trångbodda hjärna. Många frågor var kluriga, sånna där som man måste skriva en hel sida för att kunna svara på. Typ, beskriv hur du styckar en kyckling och vad du gör med respektive styckningsdetalj. Bara den frågan får man skrivkramp av!
Sen var det en fråga som jag tror var en luring. "Hur många grader behöver en kyckling minst ha innan servering? 73 grader. Sant eller Falskt"
Jag skrev falskt, för jag har starkt för mig att det är 72! Den som lever får se.

Jaja, efter tentan vill man ju hem, trött och nere. Åker hem med tanken om att jag ska nog gå och lägga mig en stund när jag kommer hem, nu när jag ändå verkligen är Ledig ända tills måndag, då jag börjagrmin praktik på bofors hotell. Haha, ledig sen den 3 september då jag började skolan. Har ingenting att plugga på, ingenting att ha ångest över. Ja alla fall, hann väl åka kanske någon mil.. lite mindre. Så blir jag stannad av en gubbe, hm såg ut som en blandning av en gammal sjöman och en lodare. Men han var snäll. Han sa att vägen var avstängd för att det hade skett en olycka. En långtradare hade kolliderat med en personbil (taxi tror jag), många tankar for genom huvet.. "Nej stackare, är ngn skadad?, hur ska jag komma hem då?"
Vi räknar med att vägen kommer vara avstängd i MINST 5 timmar. Så frammåt 17 18 ikväll. Jag bara nej, haha det här händer inte nu. Då var klockan 10.30... Min första tanke var, neej jag missar combaten idag och det är nytt pass. hm självisk, tänk de stackare som var med om olyckan. Men ingen var skadad som tur var.
Aja, åkte tillbaka, ringde Ulli och frågade om jag fick komma till henne. Självklart! In på statoil och köpte mig en macka för jag höll på att dö av hunger, träffade på Anna och Per, berättade, de tyckte synd om mig. Men vad ska man göra :P

Till Ulli, ringde matta och frågade om han kunde ha koll på radion eller nätet när de öppnade vägen. Beredd på att vara kvar i skogen till kl 18. För jag hittar ju ingen annan väg!?!?
Men räddaren i nöden som han är beskrev han en annan väg för mig. Åkte mot örebro/nora in mot karlsdal.. Älvstorp, rockersholm, karlsdal och kga. Haha den var ju ödsligt. En smal väg, två decimeter snö. Det enda sällskapet jag hade var mina tankar. Eftersom att jag inte förstår mig på radion i bilen?????
resan som vanligen tar 30-40 min hem tog då 1,5 timmar, eftersom att jag fick åka i 40. Haha jag var astrött när jag slutligen 13.30 var hemma! Rätt kul nu sådär i efterhand ;)

Annars idag har jag bara chillat. Städade lite, tog en sallad på stan med maria, tränade box. Faan jag har redan ont :P Och imorn är det combat!! Det nya passet är askul! Roligare än det förra. Fan vad man mår bra av träning! Eller hur sofie, den där känslan efterråt !! Fast jag hatar spinning ;)

Annars är läget fortfarande svårt, jobbigt och olika känslor. Allt detta som hör livet till!

Imorn blir det chilla igen eftersom att jag är leedig! wiiiie :)
Combat såklart !

Just nu är I'm yours världens bästa låt, helmysig. Ska försöka lära mig den på gitarr. Ett helt projekt för min del^^
Jaa, nu har jag väl som vanligt skrivit en roman och läsaren tappat intresset efter halva romanen. Men det skiter jag i, för det är skönt att skriva av sig. Blajblaj!

Nu blire sova!
Ha det gott, puss&kram!

Falska snöflingor


image41




Vilken grå, trist dag. Det faller små snöflingor. De smälter, de stannar inte kvar på marken.
Ska de inte stanna kvar behöver de inte falla.
Har försökt att plugga till tentan idag som jag har imorgon. Men det är svårt. Finns många andra tankar som stör.


Tränade en sväng förut, men det hjälpte inte mycket. Det var fullt av folk och jag fick stå på kö till allting. Då blev jag ännu mer irriterad. Imorgon har jag alla fall någonting att se fram emot. Det är nytt combatpass. Det enda som kan få mig på bra humör? Hm, vet inte... men då behöver jag inte tänka på någonting annat. Bara fokusera.


Jag tycker att det är svårt.


Jobbiga känslor

Så hade jag inte tänkt mig. Hade inte sett tidigare. Allting bara föll ner på golvet och djupt ner under marken.

Idag är det en tung dag. Flera att komma.

Men jag står kvar här.

Fan.


Haha

Jag måste börja denna dag med att berätta vad min kära mor sa igår.

Jag står och gör i ordning en sats köttbullesmet. Mats sitter i matrummet, viktor och mamma står bredvid mig och typ tittar på. Då helt plötsligt från ingen stans kläcker mamma ur sig. Hon trodde hon skulle vara fyndig, och tro mig det var hon!

Citat:  "The cock in action"  Slutcitat


Haha, tror ni att jag höll på att dö eller?!!?
Först bara släppte jag allting och bara stirrade på henne. Jag riktigt såg förtvivlan i mammas ögon precis när hon höll på att avsluta meningen, hon kom just då på att cock, inte betyder kock!
Haha,, hon skulle vara lite rolig och prata svengelska.. Hahaha, jag var absolut inte beredd på någonting sånt från mamma, fast å andra sidan så förvånar hon mig sällan nu för tiden. Så, jaa jag antar att jag har ärvt lite av hennes dumheter, och värre lär det ju ska bli ;)

Idag skiner solen, svinkallt. Men det gör inget, bara solen skiner så är jag nöjd. Idag hoppas jag på massa saker.
Men nu ska jag plugga. Sen blir det nog en liten promenix!

Ha det gott, vi hörs! Puss

Jag är så bra!

Svar på fråga. Varför jag var nervös?
Jag hade hantverksprov i onsdags. Jag går en utbildning på Örebro universitet vid restauranghögskolan i Grythyttan. Nu under våren har vi varit inne i köket och lärt oss grunderna typ. Och i onsdags var det slutprov på det. Ett enskilt prov när det skulle vara två lärare närvarande och iakta det man gjorde. Vi fick inte veta vad vi skulle göra fören tjugo minuter innan vi fick tillgång till köket. Vår grupp fick en varsin lapp. På den och endast på den fick vi skriva ner recept och hur vi skulle göra. Vi hade 2,5 timmar på oss att laga maten och då ska köket helst vara rent också. Vi fick göra följande: En halv lax som skulle fileas och göras rätter av.
Pocherad lax, inkokt lax, rimmad-halstrad lax, läxfärstartar, aioli, purjolöksstuvning och creme brulee. Vissa namn som laxfärstartar hade jag ingen aning om vad det var, men vi fick ju titta i kökböcker en stund innan så jag hittade nåt som lät ungefär som det. Jag visste all fall att laxen och en bit gädda skulle mixas till färs...
Det började bra. Jag visste vad jag skulle göra och gjorde det. Började med bruleen för den tar rätt lång tid. Fick vissa anmärkningar om saker jag kunde ha gjort bättre. och sen när det kom till aiolin gick det inte längre. Ska tillägga att man fick misslyckas med ett moment. Och detta utnyttjade jag ;)
Haha, nej självklart inte med flit, men min ailoli bara skar sig. Jag försökte rädda den men ytteligare en äggula och vispa i lite varmt vatten.. men nej det gick inte. Men som tur är lyckades jag med det andra.. trodde jag alla fall.
När tiden var ute gick Heinz och Dieter ut och beslutade sig för vad de tyckte om alla. De kom in och började med mig. Herre gud, ska han börja med mig tänkte jag!

Jaa, kim hur tycker du att det har gått idag. ?
Haha, hatar sånna frågor :P
Joo, jag tycker att det har gått bra, det känns bra, bara några småsaker jag kunde gjort bättre, och ja ailolin såklart.
Ja, du hade bra struktur, bra organiserad, bra hygien och så. Så du är godkänd.
Jag bara tittade på honom, sa ingenting.. jag fattade liksom inte. Detta omtalande skräckprov, hade jag klarat mig! haha, sen fattade jag och började springa längst ner till andra delen av köket för att berätta det för cicci. Hoppas på att hon klarade sig! och det gjorde hon med.

Nu vet jag att jag vill fortsätta med grythyttan. Alla fall just nu, livet liksom humöret går ju alltid upp och ner.

Igår firade jag och Viktor 3 år. Tänk vad mkt man varit med om. Tiden går så fort. En riktig vän och jag älskar honom fortfarande otroligt mkt, om inte mer :]

Körde även några av de nya combatlåtarna igår. Det var en tjej som tydligen varit instruktör på larget förr. Och herre gud vilken energi hon hade. En helpositiv typ. Henne skulle man ha som instruktör, då skulle det nog brännas fett. Skön typ!
Det blir nog ett jobbigt men roligt pass. Can't wait. På tisdag, på tisdag :)

Nu ska jag åka till Viktor. Borde pugga... tenta på tisdag.., men vi ska kolla på stardust istället:P
Förhoppningsvis blir det tjejor och statt imorn. skulle vara kul. alla fall sällskap :)

Ha det gott, puss&kram Ks


!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NERVÖÖÖÖSS NUUU!! :S

Don't worry, be happy

Det är sent. Borde ha lagt mig vid det här laget... Ångesten bara flödar..

Idag har jag Emma och Ulli varit på stan, köppt två skittuffa munkjackor åt Sophia och Sean, och blommor till lilla Aida. Efter att vi sprungit fram och tillbaka i diverse butiker blev vi hungriga och tog oss en lunch på paris.. hm de kunde ju rusta lite där kanske...Det har myspotential, och en bar ^^
Efter det åkte vi hem till Emma Pemma en stund och väntade in kl 14. Då var det avgång till Ida. Jag säger bara herre gud vilka ursöta små änglar hon har fått. Och Peder också såklart !
Sean var kopia av Peder och Sophia var en kopia av Ida. Så himla söta, höll i Sean och han somnade^^
Bebisar lever verkligen livet va. De bara sover och äter. Inga bekymmer. Don't worry, be happy

Jag var jättesmart och tog med mig min kamera, detta måste jag ju ha på bild. Åter till den delen där jag var smart.. glöm den... Mitt minneskort satt kvar i datorn, för att jag inte var smart nog att sätta tillbaka det i kameran!
Blir jag trött på mig själv eller... Haha, tänk om det skulle finnas två av mig, ... FyFan!

Ikväll var jag och blev lite stark, hade noll motivation... det går ju aldrig frammåt!!!!!!!!
Svettades lite och åkte hem. Käkade osv... blablaa.. Intresseflaggan är hissad...

Har de senaste dagarna suttit med näsan i diverse kokböcker... Seriöst., hur mycket orkar jag.. Jag bara fortsätter och fortsätter, kan jag orka med hur mkt som helt.. ska bli intressant att se nu. Onsdag är det hantverksprov (jag VEEEET att jag kommer kugga) Får se hur mkt jag vill gräva ner mig efter det.. Kanske fest i hyttan.. beror lite på.. får jag U åker jag hem och boxas istället!
Sen har jag praktik på Bofors Hotell den 31 mars till 2 maj om jag inte minns fel. Det är liksom då man får känna på om detta är någonting för mig. Jag älskar att skapa, laga mat, hitta på, lära mig. Men kan det gå över styr, kanske det inte är mer än en hobby?
Hm.. återstår att se... jäss jäss...
Emma och Ulli ska alla fall ta ett studieuppehåll... Synd.. visst vi går inte samma program. Men jag kommer sakna er! Ingen förståndig Emma som åker med mig på mornarna :(
Kommer sakna det... Emma är bäst !
men som tur är finns ju Emma i kga :) så det får blir promenader med uppdatering :]

Vore kanske kul med ett års studieuppehåll och få jobba i kök under den tiden.... en tanke, men vilket kök?
Skulle kunna fortsätta länge med alla mina tankar,, inte konstigt att jag aldrig kan slå mig till ro..
Imorgon blir det en tidig morgon med recept och lika så en lång dag. Som avslutas med combat, förhoppningsvis lite smygstart på det nya passet :D



Nu ska jag gå och skrämma Viktor och sen tänker jag gå och lägga mig.
Lycka till alla som har hantverksprovet imorgon!

Hantverksprov i grupp

Detta prov omfattas av en hel grupp. Vi var ca 16 kockar och jaa, kanske högst 10 från sommelier.. servis...
Vi fick menyn en timma innan vi fick gå in i köket.. listan med ev. maträtter vi skulle få laga, ett tio tal av varje, drygt.. förrätt, huvusrätt och efterrät fick vi lite mindre än en vecka innan... så man hann ju kolla in sig lite. Jag hjälpte till i desserten.. så klart :P gottegris som man är !!... ska föresten sluta med det.. hade jag tänkt.. nån gång. verklgen försöka!!  :P

Vi fick en bra meny.. Jag hade skitkul och det kändes inte alls som ett prov, utan en rolig lektion mer. sammarbetet mellan oss kockar och sommelierna tycket jag också var jättebra.. lite små missförstånd och så.. men det får man ju alltid räkna med.

Idag var det opponering på allting.. vi skulle ipponera på den middagen vi åt och tvärtom för de som åt vår.. Vi åt toast skagen .. jättegod! wallenbergare med croquetter gjorda på rotfrukter,,, potatis och sånt... friterade.. gott. wallenbergaren var suuper perfekt! till efterrätt fick vi apelsinsorbet med flamberad spelsin och äpple. Gott gott.

Däremot fick inte vi helt godkänt på middagen, bedömningen var för heela gruppen..
Först kändes det som världens misslyckande...  faan också.. Men efter en del eftertankar tyckte jag att det var jättebra. vi får en till chans att öva på en sådan middag, det är ju jättebra. 2 av 3 grupper ska göra om... så vi var inte ensamma alla fall. Men vi hade alla fall det bästa sammarbetet och vi hade skitkul!
Haha sonia låste in sig i frysen också,  det var skitkul,,, höll på att dö av skratt! :)

Nästa vecka är det enskilda prov i köket.. Ska göra 7 olika moment.. Tyå filea fisk, göra en fiskfond, gör en veloute av den. rimma och halstra, gör en fisktartar.. och nån efterrätt typ.. petit choux som är så svårt! :S
Man får ha 1 av 7 fel... annars är det kört!!!
har provlagat en del idag.. ska göra det imorn med.. ända fram tills måndag.. 07.45 tänk på mig då!!

Nu ska jag skriva loggbok och kolla på gordon!!!

                                  
Förrätt          Indira, för mkt vin? och Per                     Anna fatta inte att jag ropade på henne, tilslut fatta hon. KuL!!

Puss&kraam!

Helgen

Dags för lite uppdatering. Hinner ju knappt med sånt nu för tiden..
I fredags var jag ledig, likaså torsdag. Men i fredags var jag till skolan för att jag och min grupp med kockar och sommelier som ska ha hantverksprovet tillsammans skulle prova de viner som ska serveras på banketten för att se vad de smakar. Hm, det vita vinet var as surt, men också det första för dagen så då brukar dte ju bli så. Det röda kändes lite vattnigt.. inte min stil på smak... örtigt, tydligen! haha
Däremot dessertvinet var ju supergott! Typiskt mig att fastna för allt som är sött :P
Jag ska ju göra desserterna så det passade ju mig alldeles utmärkt!

Efter provningen bar det iväg till hälleförs! Hem till Indira och laga mat i hennes kök.. som hon för övrigt delar med massa andra studenter, studentkorridor. Inget för moi! Jag vill ha eget eget... om det nu blir så... får väl se vilka planer som fullföljs..
Fixade till panacotta, hade dock köppt för lite grädde så panacottan fick bestå av vaniljvisp och becel matlagningsgrädde. men det funkade jättebra och det blev en himla god panacotta, den hade nog fått mvg av Heinz :P
Ja, hm.. minns inte riktigt vad jag gjorde på kvällen.. kort minne.. kollade lite på let's dance har jag för mig..

Lördagen började med en omtenta i hyttan kl 09.00. Som jag inte hade lagt ner någon energi på att plugga till, så jag får skylla mig själv.
Därefter ringde jag till Sofie för vi skulle till örebro, och elin hängde också på. Hon körde, det var snällt... hade ju redan kört 9 mil så :)
Shoppade lite, hittade inte så mkt... ovanligt för att vara mig.. Hittade en fin blå klänning att ha på kvällen då det var utgång. Vi käkade på kina muren.. fanns betydligt mer att välja på än här hemma.. men jag blev inte så jätte impad.. och att det dessutom stank piss i hela "hallen" ingången där toaletterna låg, hjälpte inte till att impa ;)

Hem, sova!! Var så trött att jag somnade i två timmar.. jobbigt att shoppa you know ;)
VAknade i ren panik, hjälp kl är halv sex! Jag har inte gjort mig i ordning än! När hur och var? ringde sofie om uppdatering, lugnt... hos linus kl 19.30. puh andas..
Väl hos linus hade alla som vanligt tagit med sig lite av varje och det slutade med att vi satt och mosade det ena efter det andra som vi också brukar göra :P
Men ska man ändå dricka kan man väl vara lika onyttig med annat :P
Jvällen flög förbi, jag hade verkligen jättekul.  Dansade hos linn och sen vidare till statt. Det regnade och vi hade inte räknat med att då stå i massa kö! men det bådar ju gott, då är det alla fall lite folk där..

Det var alldeles lagomt med folk måste jag säga. Inte för mkt och inte för lite :)
Det dansades även en del här och som vanligt rätt mkt spring hit och dit. Alla drar i en, jag måste på toan, jag vill ha vatten, kan vi inte gå ut och ta luft, men kom igen, nu dansar vi! osv... hii kaos.
Träffade massa trevliga goa människor, blev upplyft och köppte en "god drink" i baren som vaa mega söt och smakade typ honungsmelon eller nåt, blä.. första klunken var god, resten var bara ren vilja :P

Nepp, nu ska jag till bofors hotell och prata med kocken.. uppdaterar ev mer senare!

image37
Puss&kram


Choklad!!

Denna dag kan beskrivas med ett enda ord. Underbar!
Denna dag började kl 9 med sensorik till kl 12, med chokladtest. Sedan kl 12-ca 13 fick vi föreläsning om Valrhona choklad av en specialist som jobbar med att välja ut just de perfekta kakaobönerna för att göra den goda choklade med mkt hög kvalitet, från Frankrike. Så ibland var det lite svårt att fatta vad hon sa för hon pratade engelska med fransk dialekt om man kan säga så. :P
Sen, efter en god lunch på kantinen var det dags för den franska kocken Jean, tror jag han hette att demonsterera choklad och vad man kunde göra för smaskiga delikata desserter med :) :) :) :)
Han gjorde fyra stycken helt otroliga konstverk, hade jag vetat att det skulle vara en dag som denna skulle jag naturligtvis ta med mig kameran, men det gjorde jag ju inte :( Kanske kan fråga nån annan som tog kort så ni får se.
Ja alla fall, först använde han sig av mörk choklad och gjorde värsta fina tårtan med flera lager av choklad, kaka och ett med passionkräm! Detta blev min favorit!. sen en vit choklad tårta med kaffesmak och vinbär. Sen en kall massa, tror det också var nån slags kaffesmak på med en hasselnötskräm, påminde om nutella, ett slags hemma gjort strössel och inlagda apelsinklyftor, plus en bit nougat på. MUMS! Till sist gjorde han en slags suchi, fast mer dessert. Bestod av persika gele, som en liten platt bit, en slags chokladgele, puré, ruccola, soja, en japansk citrusfrukt (konsentrerat) och ett skum på tyå mjölk och nåt mer, som var ganska salt. Här fanns alla de fem grundsmakerna med, salt, sött, surt, beskt och umami. Vilken upplevelse i munnen! Det var faktiskt jättegott!
Och under hela tiden han lagade dessa desserter fick vi hela tiden provsmaka på choklade han använde sig av. Mums, vilka goda saker han skapade. och fina som fan!
En lång dag med choklad, det var slut kl 18 och trött var man inte! Helt exalterad och alldeles för mkt energi hade man fått av all choklad. Exalterad var jag för att vi fick gå ner på kalastorget och få oss en varsin påse med valrhona choklad!! En hel gift BAG.

Mumsigt, som matta skulle säga (eller hur Sofie ;)

Jaa, denna dag är hitils den bästa skolan bjudit på, en underbart chokladig dag.

Imorn blir nog inte en lika udnerbar dag, men det tänker jag inte på nu. Nu blire bingen!

God natt världen!!

RSS 2.0