tjugo dagar kvar

G20. Har inte märkt av det speciellt mycket faktiskt. Har ju mest varit innomhus och jobbat. Vilket är trevligt.
Veckan som gått har gått fort. Den har spenderats på souse/ wood and charcoal sektionen. Svårt att beskriva.

En del av sektionen sköter jospern, alltså den stora grillen de har. Den stora, varma! En annan sköter garneringen, typ mos, steker lever, ja.. Och den tredje delen står i luckan, läger upp och ser till att det är bra. Jag har mest varit vid grillen. Fått krydda fisk, sea bream-brax, sardiner, kött, veal shop, Vet inte vad det är på svenska, kyckling. Slänga in dem i grillen, brushetta har jag fått "göra ränder" på också. Finfint, kul, men vart och jättesvårt.

Den är lite tung att öppna och stora tunga galler att handskas med. Skulle tro att det ligger runt 300-350 grader allra längst in. Fast där tillagar vi ju inget direkt. Det gäller att vara kunnig och ha känsla. Inte glömma bort tiden och att man har någonting i griller. Skicklighet, där jobbar bl.a en kille som är 19 år. Har jobbat i kök sedan han var liten med sin pappa. Sådan skicklighet och medvetenhet. Tänk om jag var så duktig som alla där.

Jaja, it comes with time. Men hur vet man egentligen. Hur vet man att man är rätt person för detta yrke. Hur vet jag om jag kommer bli så småningom en duktig kock? För att bli så duktig som de på St.Alban måste jag ju jobba så konstant så jag lär mig. Men vart gör man det i Sverige, Karlskoga, ska jag kanske flytta till en storstad och leta efter skickliga restauranger där jag verkligen lär mig?
Det jag vet nu är att jag har svårt att ge upp, jag kan vara envis av mig ibland. Enda sättet att bli duktig är att jobba, jobba, jobba. Så är det väl med allting?

Idag är det den 4 april. Fredagen den tjugofjärde april kl 18.00 från Stansted flygplats går mitt flyg hem. Det innebär att det idag är exakt tjugo dagar kvar. Tjugo dagar, jag startade från femtiosex dagar. Har endast 12 arbetsdagar kvar. Nästa vecka på torsdagen börjar jag på pastry. Det ska bli kul, sött är gott! Kommer nog bli stor skillnad från nu. Började ju i köket, push, push, push! Pastry är inte alls samma sak. Där är det exakta recept att gå efter och noggrannhet som gäller. Inte som i köket där man har i lite av det och lite av det.




Kommer ni till London. Då måste ni äta på St.Alban. OKej?

Ciao, take care

Kommentarer
Postat av: huong

åh vad gott det ser ut! :)

2009-04-05 @ 00:14:53
URL: http://huonglee.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0