Värdelöst lyckat misslyckande...


Idag hade vi omprov i grupp på hantverksprovet. Det gick väl sådär.. alltså helheten blev jättebra. Till dessert skulle vi göra en mörk och en ljus chokladmousse med flamberade crepes.. Jag skulle göra den mörka chokladmoussen. Det gick rakt åt pipsvängen! Den första skar sig. Helt enkel, men ändå så svårt. Det är fan inte lätt att göra chokladmousse.. den andra blev liksom bra, men grädden var för hårt vispad. Fan.. jag känner mig totalt värdelös och det känns inte som att jag förtjänar att vara där när jag misslyckas. Givetvis är det ju inte så jätte allvarligt som jag får det att låta, men så känns det i den stunden...I suck! MEN, jag ska övaöva hemma tills jag kan göra bra mousse.. Men vad ska jag göra med all mousse... skam den som ger sig !

Inna vi klev in i köket 14.45 satte vi oss ner kl 13 för att avnjuta en hejdundrans god tre-rätters middag. Förrätten var Tagliatele fylld med ricottaost och parmesan. En basilika och morötsås till det. Fy fan, det smakade som Italien, mitt italien. Kändes som att jag satt hemma hos kära nonno (morfar) och åt pasta :)

Saknar min nonno och mormor så mkt ibland... Love you <3

huvudrätten var inkokt lax med färskpotatis, inlagd gurka och hollandaisesås..  supergott, jag blev perfekt mätt. Efterrätten var, hör och häpna.. faktiskt för söt för min smak... Flädersorbet med flamberade rabarber.. rabarberna var goda, men det andra för sött.... menmen man kan ju inte vara alla till lags ju.

Tog en härlig promenix i förmiddags... underbart väder, det var sommar då. det har varit sommar hela dagen. Hoppas den är här imorn med när jag inte behöver vara inne heela dagen.

image65
Sommar med klarblå himmer? Ja tack!!



Nu ska jag kolla lite sex in the city på tv.


Ses ute i världen!
Puss

Kommentarer
Postat av: Maria

Du kanske behöver någon att testa på sen när du övar på chokladmousse? ;) You have my number :)

2008-05-08 @ 18:39:26
URL: http://midwinter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0