En tisdag

Hejhej!
Har inte orkat lägga in några bilder från vinterfesten i grythyttan. Nån annan gång. Var inte så mkt att ha. Spec inte maten..

Igår, måndags, ny kursstart. Kulinariskt hantverk 4. Alltså sista kursen i matlagning. Typ. Svårt att förklara. Lagar inte alls mkt mat i denna kurs. Fokus ligger på det kemiska som händer med maten. Är inte van att prata om väte, kol, syreatomer osv. Får mig att gäspa bara av tanken. Ordet kemi... sen slår jag av öronen. Ungefär som matte. To hard.

Det är väldigt intressant, men riktigt svårt. Dessutom är böckerna på engelska. Så kökskemi på engelska var det. Under jul är man inte ledig. Då ska ett PM på 8 sidor skrivas. Vi är indelade i grupper. Jag och Hannah har om sorbet. Så ska vi exprimentera om det med temperaturer och råvarumängd osv. Tomorrow.

Nu ska jag nog ta en powernap. Fast det brukar bli flera timmar.. sen ska jag läsa om vatten och socker. Allting som ingår i sorbet. I alla 4 olika engelska böcker.. haha slå upp vartannat ord :P

När jag åkte hem från skolan idag blev jag superhungrig. Eller det var jag redan på lektionen. Slutade 12. Men läraren drog över 40 minuter. Jag har svårt att koncentrera mig när jag bara sitter och är livrädd för att min mage ska skrika rakt ut!! Haha, det har väl hänt er med ;) ?

Alla fall. Jag blev jättesugen på ugnsstekt lax med dill, potatis och romsås. Och såhär gott blev det ^^



 Innan ugnen

kokande potatis. Är inte nykokt potatis bara underbart gott?? Kokar med skal, nyttigare!




Inte jätteaptitliga bilder kanske, menmen.

Undra om vi skulle ha med oss kameran imorn när vi exprimenterar? Stod ngt i kursplanen om fotografering. Eller så gäller det vår färdiga maträtt kanske..

Nu ska jag vila en liten stund så jag orkar läsa massa sen.
Ciao!

Kommentarer
Postat av: Maria

Varför är det nyttigare med skal? ^^

2008-12-16 @ 18:28:25
URL: http://midwinter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0